1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-10-2014 14:32

Πρεμιέρα την Τετάρτη στην Κύπρο

Σερβίς με το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας γυναικών αύριο Τετάρτη 22 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ένα πρωτάθλημα που αναμένεται και φέτος να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από τις 8 ομάδες που συμμετέχουν τόσο στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος αλλά όσο και στην μάχη για την σωτηρία.

Η ΑΕΚ Λάρνακας φιλοξενεί στην έδρα της το ΘΟΙ Αυγόρου και η ΑΕΛ επίσης στην έδρα της φιλοξενεί τον Παφιακό. Και οι τρείς αγώνες θα αρχίσουν στις 7.30μ.μ. Τέλος μεθαύριο Πέμπτη (υπάρχει πρόβλημα στο γήπεδο – θα γίνει σχολική εκδήλωση) η Ε.Ν.Αγίου Αθανασίου θα αντιμετωπίσει στις 8.00μ.μ. την Ανόρθωση.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν να παρουσιάσουν φέτος οι ομάδες αναμένεται να διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας ο Απόλλων, η Ανόρθωσις και η ΑΕΚ και οι υπόλοιπες ομάδες ΑΕΛ, Ε.Ν.Αγίου Αθανασίου, ΘΟΙ Αυγόρου , Παφιακός και Αρης Πολεμίου να δώσουν μια μεγάλη μάχη για την τέταρτη θέση αλλά και για την αποφυγή της διαβάθμισης. Με αυτά τα δεδομένα το φετινό πρωτάθλημα αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον.


Πως παρουσιάζονται οι ομάδες:

Prestige ΑΠΟΛΛΩΝ

Οι συνεχείς κατακτήσεις τίτλων έφεραν μεγάλο ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας και φυσικά θέλουν να παραμείνουν για άλλη μια χρονιά στην κορυφή. Συνεχίζει στο πόστο του προπονητή ο Γιάννης Γιαπάνης αλλά έχει αλλάξει τις δύο από τις τρείς ξένες στο ρόστερ του. Παρέμεινε μόνο η γαλλίδα Βερόνικα Χουντίμα. Εντάχθηκε στην ομάδα η Ουκρανή Μαρίνα Λαβρούκ (γνωστή από τις πετυχημένες θητείες της σε ΑΕΛ και Ανόρθωση) και η Κίνγκα Μπαράν από την Πολωνία. Στα συν της ομάδας είναι η απόκτηση με ελεύθερη μεταγραφή της διεθνούς παίκτριας Αντρης Ιορδάνους από την ΑΕΛ (έμεινε ελέυθερη μετά από απόφαση της επιτροπής επίλυσης διαφορών) μια κίνηση που ενισχύει πολύ την ομάδα. Αποκτήθηκε επίσης με υποσχετική μεταγραφή για ένα χρόνο από την Ανόρθωση η ταλαντούχα πασαδόρος Νικολίνα Σπύρου. Από τον πρωταθλητή Prestige Απόλλων αποχώρησε η Τάνια Τιμόχοβα η οποία σταμάτησε το βόλεϊ.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ

Η περσινή δευτεραθλήτρια Ανόρθωσις με νέο προπονητή Γιαννάκη Χριστοφόρου (δεύτερη θητεία). Τρείς νέες ξένες θα στελεχώσουν την ομάδα της Αμμοχώστου. Πρόκειται για την Ερικα Νύστρομ από την Φινλανδία, την Ολένα Σύχ από την Ουκρανία και την Μολδαβή Τατιάνα Κοβάλιοβα που επέστρεψε στην ενεργό δράση. Η Ανόρθωσις μπορεί να έχασε την διεθνή Ερικα Ζεμπύλα που μετέβη στην Αμερική για σπουδές αλλά απέκτησε από τον Μαραθώνα την Βάσω Χαραλάμπους και την Βάσω Ριαλά (κόρη της πρώην παίκτριας της Ανόρθωσης Λίζα Ριαλά).

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Με εντελώς νέο πρόσωπο και φέτος θα εμφανιστεί η ΑΕΚ Λάρνακας. Στο πόστο του προπονητή θα είναι ο Ανδρέας Πιερής ο οποίος έχει φτιάξει την νέα ΑΕΚ για να κυνηγήσει και πάλι την διάκριση. Στην ομάδα ήρθαν τρείς νέες ξένες αντικαθιστώντας τις περσινές.Η ελληνίδα Ελένη Κουντουρά, η Μέριλιν Σαλμπέν από την Εσθονία και η Μπράνιτσκα Νίκιτς από την Σερβία. Επέστρεψε μετά από ένα χρόνο απουσίας η διεθνής Αντρεα Χαραλάμπους και αποκτήθηκε από τον Μαραθώνα η Χριστιάνα Σμυρίλλη και η Αϊνούς Γκολπούρ.

ΑΕΛ

Η ομάδα της Λεμεσού, θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με πολλά προβλήματα (μέχρι χθες δεν είχε αρθεί το εμπάρκο που τις επιβλήθηκε για να κάνει μεταγραφές). Από την ομάδα έφυγαν η Αντρη Ιορδάνους που πήγε στον Απόλλωνα, η Δέσποινα Κωνσταντίνου που πήγε στην Ε.Ν.Αγίου Αθανασίου ενώ δεν συνεχίζει η Ιρίνα Κουδουνά. Επίσης μια ταλαντούχα νεάνιδα η Μικαέλλα Κοκή έφυγε για σπουδές, ενώ συνεχίζει στο πόστο του προπονητή η Μυροσλάβα Γκρύμπαν η οποία ανέλαβε το μεγάλο βάρος να ξαναφτιάξει μια καινούργια ομάδα με ταλαντούχες νεάνιδες παίκτριες. Αν αρθεί το εμπάρκο (σήμερα Τρίτη) τότε θα ενισχύσει και η ίδια την ομάδα ως παίκτρια.

Ε.Ν.ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η ομάδα της Ενώσεως Νέων Αγίου Αθανασίου έβαλε στόχο φέτος να μπεί στις πρώτες τέσσερις θέσεις. Την ομάδα ανέλαβε η Αλεξία Ροτσίδου η οποία έφερε έξη νέες παίκτριες στην ομάδα όλες Κύπριες ενώ δεν προχώρησε στην απόκτηση καμίας ξένης. Απέκτησε με ελευθέρα μεταγραφή την Παντελίτσα Αραούζου, με υποσχετική την Μαρία Σοφοκλέους, ενώ στην ενεργό δράση μετά από αρκετά χρόνια επανήλθαν οι Αντουανέττα Ανδρονίκου, Λώρα Χατζηκυριάκου, Μαρίνα Χριστοφόρου. Αποκτήθηκε με ελευθέρα μεταγραφή από την ΑΕΛ η Δέσποινα Κωνσταντίνου η οποία αναμένεται να βοηθήσει πολύ την ομάδα. Παρελθόν αποτελεί η Εσθονή Μαρίνα Ισάκοβα.

ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ

Με νέο προπονητή τον Λιούπομιρ Νοβάκοφ (τρίτη θητεία στην ομάδα) το ΘΟΙ Αυγόρου έβαλε ως στόχο να παραμείνει για άλλη μια χρονιά στην πρώτη κατηγορία. Χωρίς ξένες οι ομάδα αλλά με δύο προσθήκες από τον Μαραθώνα ευελπιστεί ότι θα τα καταφέρει. Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν η Χρυσάνθη Χρυσάνθου και η Φωτεινή Χρυσάνθου με υποσχετική ενός χρόνου.

ΠΑΦΙΑΚΟΣ

Η ομάδα του Παφιακού η οποία πέρσι κατάφερε να κρατηθεί στην Α Κατηγορία φιλοδοξεί να πράξει το ίδιο και φέτος. Θα ενισχύσει φέτος την ομάδα η ελληνίδα νεάνιδα παίκτρια Φωτεινή Αλέξη αλλά και η έμπειρη Ειρήνη Προβιαδάκη. Μεγάλη απώλεια της ομάδας είναι η φυγή για σπουδές της Αντωνίας Θεοτή. Νέος προπονητής της ομάδας είναι ο Χριστάκης Παναγίδης.

ΑΡΗΣ ΠΟΛΕΜΙΟΥ

Ο νεοφώτιστος Αρης Πολεμίου συμμετέχει μετά από μερικά χρόνια ξανά στην πρώτη κατηγορία και θα παλαίψει όπως και οι άλλες ομάδες να κρατηθεί στην κατηγορία. Ο Αρης Πολεμίου θα παίξει βασικά με την ομάδα που κέρδισε το περσινό πρωτάθλημα Β΄Κατηγορίας ενώ την προσπάθεια του θα ενισχύσει και η Μαρία Παπαχριστοδούλου.


Οι προπονητές των ομάδων:
Prestige ΑΠΟΛΛΩΝ : Γιάννης Γιαπάνης (Κύπρος)
ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ : Γιαννάκης Χριστοφόρου (Κύπρος)
ΑΕΚ Λάρνακας: Ανδρέας Πιερή (Κύπρος)
ΑΕΛ: Μυροσλάβα Γκρύμπαν (Ουκρανία)
Ε.Ν.ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ : Αλεξία Ροτσίδου (Κύπρος)
ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ : Λιούπομιρ Νοβάκοφ (Κύπρος)
ΠΑΦΙΑΚΟΣ : Χρίστος Παναγίδης (Κύπρος)
ΑΡΗΣ ΠΟΛΕΜΙΟΥ: Γιώργος Χαραλάμπους (Κύπρος)

Στη φωτογραφία ο Prestige Απόλλων πανηγυρίζει την κατάκτηση του Σούπερ Καπ

volleyball.org.cy

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ