1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
22-07-2014 17:42

Φιλίποφ: «Η μεγάλη ευκαιρία του ελληνικού βόλεϊ»

Για τον μεγάλο τελικό του European League, την προοπτική της επιστροφής της Εθνικής μας ομάδας στο World League, αλλά και για το που θα κριθούν τα παιχνίδια κόντρα στο Μαυροβούνιο μίλησε στην εκπομπή Σπορ-Σκορ-Ρεκόρ του Art Fm 90.6 ο Ντίμα Φιλίποφ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντίμα Φιλίποφ :

Για την επιτυχία της συμμετοχής στον τελικό και τις προσδοκίες για World League: «Εδώ που φθάσαμε είναι μια μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό βόλεϊ, γιατί όπως γνωρίζουμε καμία Εθνική ομάδα ανδρών δεν έχει ξαναπαίξει σε τελικό κάποιας διοργάνωσης. Είναι μια ευκαιρία για εμάς εδώ που φθάσαμε να μας «ανοίξουν» κάποιες πόρτες στο μέλλον, γιατί αν κερδίσουμε το European Leagueμπαίνουμε στα «μεγάλα σαλόνια» και το World League όπου παίζουν οι καλύτερες ομάδες του κόσμου. Εγώ πιστεύω πως δύσκολα θα μας ξαναδοθεί μια τέτοια ευκαιρία για να επιστρέψουμε στο World League. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό βόλεϊ γενικότερα.

Θα είναι μια τεράστια επιτυχία για εμάς που είμαστε μια νεανική ομάδα, αλλά ταυτόχρονα δείχνουμε πως διαθέτουμε και μια έμπειρη ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι το θέλουμε και το πιστεύουμε πως μπορεί να τα καταφέρουμε».

Για το που θα κριθούνε τα δύο παιχνίδια των τελικών : «Ξέρουμε καλά το Μαυροβούνιο και μας γνωρίζουν και αυτοί. Είναι μια δύσκολη ομάδα. Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια. Στο πρώτο παιχνίδι που είναι στην έδρα μας θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Μακάρι να γεμίσει το γήπεδο. Θέλουμε τους φίλους της Εθνικής δίπλα μας γιατί μας δίνουν δύναμη.

Νομίζω πως πλέον οι τακτικές δεν παίζουν μεγάλο ρόλο. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η θέληση. Αυτός που το θέλει περισσότερο το παιχνίδι, θα το πάρει. Οι τακτικές μπαίνουν σε δεύτερο ρόλο και μετρά η θέληση των παικτών και μόνο».

Για την ομοιογένεια που αποκτά παιχνίδι με παιχνίδι η Εθνική μας : «Σιγά – σιγά με τα παιχνίδια δένουμε περισσότερο σαν ομάδα και παίζουμε και καλύτερα και αποκτάμε καλύτερο ρυθμό όλοι μαζί. Κόντρα στην Σλοβακία κάναμε τα δύο καλύτερα παιχνίδια μας στην διοργάνωση και πιστεύω πως θα είναι ακόμη καλύτερα αυτά που έρχονται. Παρά το νεαρό της ηλικίας πιστεύω πως παίζουμε και όμορφο βόλεϊ. Μακάρι να παίξουμε έτσι και στον τελικό. Εδώ που φθάσαμε είναι ένας τελικός. Δύο μεγάλα παιχνίδια και είμαστε ένα βήμα πριν την συμμετοχή μας στις καλύτερες ομάδες του κόσμου».

Για την κούραση που υπάρχει : «Κούραση πάντα υπάρχει. Κάποια παιδιά έχουν κλείσει έναν χρόνο μέσα στα γήπεδα. Είναι πάρα πολύ δύσκολα. Κάποιοι είναι μακριά από την οικογένειά τους και σίγουρα είναι δύσκολο. Αλλά εδώ που φθάσαμε, στον τελικό και ένα βήμα πριν την συμμετοχή μας στο world League, όλοι ξεχνάνε τα πάντα και δίνουν το 100% των δυνάμεών τους. Πρέπει να είμαστε αυτοσυγκεντρωμένοι στο αποτέλεσμα που θέλουμε να πάρουμε».

Για το γεγονός ότι αρκετοί διεθνείς έχουν εμπειρίες από πρωταθλήματα του εξωτερικού και αυτό βοηθά την Εθνική : «Το σημαντικό είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες έχουν πάρει πολλές εμπειρίες συμμετέχοντας σε πρωταθλήματα του εξωτερικού που είναι κατά πολύ ανταγωνιστικότερα από το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό σου δίνει σίγουρα ένα πλεονέκτημα».

Για το τι εικόνα έχουν στο εξωτερικό για τον έλληνα παίκτη : «Για να λέμε την αλήθεια τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει γνώμη για το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς δεν είναι αυτό που ήταν πριν μερικά χρόνια όπου υπήρχαν τα μεγάλα ονόματα και το παρακολουθούσαν πιο εύκολα. Γνωρίζουν βεβαίως πως υπάρχει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με καλούς νέους παίκτες, αλλά και πάλι δύσκολα θα βασισθούν σε κάτι τέτοιο. Για αυτό λέω πως αυτή η «πόρτα» που μπορεί να μας ανοίξει το World League είναι μεγάλη και πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Εδώ που φθάσαμε πρέπει να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ