1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-01-2015 18:06

Και πασών των... Ρωσιών

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Ο Περικλής Μπακοδήμος αναβαθμίσθηκε στην ΕΟΠΕ, αφού ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, αν και κάποιοι σύμβουλοι έσκιζαν πριν από καιρό τα ιμάτια τους, ότι δεν θα επιστρέψει καν στην Ομοσπονδία, γιατί δεν θέλουν ταύτιση με την εποχή Μπελιγράτη.

Ο Μπακοδήμος όχι μόνο επέστρεψε, αλλά θα έχει και το γενικό κουμάντο, αν και υπάρχουν ενστάσεις στην Ομοσπονδία, κατά πόσο συνάδει η έμμισθη θέση του , με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου. Kάτι παραπάνω όμως θα ξέρουν στην ΕΟΠΕ και προφανώς δεν θα υπάρχει κώλυμμα.

Φυσικά η ΕΟΠΕ δεν έκανε τον κόπο να μας ενημερώσει, σύμφωνα με την προφιλή τακτική της. Όσες αποφάσεις κι αν παίρνει η Ομοσπονδία είναι εν κρυπτώ και παραβύστω, παροτι ο Αχιλλέας Μαυρομάτης υποσχόταν ανοιχτές συνεδριάσεις στο κοινό. Ούτε από δελτίοΤύπου δεν μαθαίνουμε τι γίνεται στην ΕΟΠΕ...


Ήρθε λοιπόν ο Χιμένες στον ΠΑΟΚ και άρχισαν οι μεγάλες κουβέντες για πρωτάθλημα, πριν ακόμη δουν καλά-καλά τον Κουβανό σε 4-5 ματς στο γήπεδο και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι η Κούβα δεν είναι πλέον η μεγάλη δύναμη του αθλήματος και ότι οι Κουβανοί προσαρμόζονται δύσκολα στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη ομάδα που πήρε Κουβανούς με επίσημη άδεια, τους Σάντσες, Ερνάντες και μάλιστα με υπογραφή του Φιντέλ Κάστρο, ενώ η Κούβα ήταν τότε σπουδαία ομάδα.

Όταν ήρθαν , την περίοδο 95-96, ο τότε προπονητής Γιάννης Λάιος μιλούσε για πάρτι στη Νέα Σμύρνη(έδρα του Ολυμπιακού), αλλά στο τέλος τερμάτισε μετά βίας στην τέταρτη θέση, στη χειρότερη της ιστορίας του. Η χρονιά σώθηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Βέβαια ο σπουδαίος Ερνάντες έπαιζε στον Ολυμπιακό ως κεντρικός, ενώ έκανε στη συνέχεια μεγάλη καριέρα στην Ιταλία ως διαγώνιος(πέρασε και ένα φεγγάρι από τη Λαμία), ενώ ο Σάντσες είναι τώρα ομοσπονδιακός προπονητής στην Κούβα. Ο πρώτος είχε αυτομολήσει...

Η Κούβα τότε έπαιρνε μετάλλια στα παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ τώρα είναι...φτωχός συγγενής, αφού τερμάτισε 11η στο Παγκόσμιο της Πολωνίας και στο Παγκόσμιο Λιγκ πήρε την ίδια θέση, παίζοντας στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας στην Τουρκία.

Ο Χιμένεθ λοιπόν δεν είναι το μεγάλο ταλέντο της Κούβας, απλά ένα στέλεχος της παραπαίουσας Κούβας και καλό θα είναι να περιμένουμε μακρόχρονα τις επιδόσεις του στο γήπεδο για να τον αποκαλέσουμε "μαύρο διαμάντι". Μπορεί και να είναι.

Οι Καλμαζίδης, Κουρνέτας που έχουν φάει με το κουτάλι τα γήπεδα δεν είναι τυχαίο ότι δεν είπαν μεγάλα λόγια. Ο πρώτος κράτησε χαμηλούς τόνους και ζήτησε να μη μιλούν για πρωτάθλημα, ενώ ο δεύτερος είπε ευθαρσώς "δεν τον ξέρω τον παίκτη". Όπως δεν τον ξέρουν, όλοι όσοι μιλούν με μεγάλα λόγια.

Εδώ ο Κλαρκ του Ολυμπιακού ήταν μέλος των ΗΠΑ που κατέκτησε το Παγκόσμιο Λιγκ και στην Ελλάδα τις περισσότερες φορές κοιτάει από τον πάγκο τον Τζελάτι. Είναι δύσκολο πράγμα παιδιά να προσαρμοσθούν στην Ευρώπη παίκτες από την άλλη ήπειρο.

Μπορεί ο Χιμένες να βγάλει μάτια στην Ελλάδα , αλλά σίγουρα δεν είναι το μεγάλο ταλέντο της Κούβας, αφού ήδη είναι 25 χρονών και δεν έκανε κάτι σπουδαίο στην καριέρα του. Ταλέντο είναι ο Λεόν που ήταν βασικός από ηλικία 16 χρονών και βγάζει πλέον μάτια στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το σίγουρο είναι ότι το πρωτάθλημα απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον, αφού ο ΠΑΟΚ λέει ευθαρσώς ότι διεκδικεί τον τίτλο και οι τελικοί Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα στρέψουν τα βλέμματα των φιλάθλων στο άθλημα του φιλέ. Και γι αυτό ευχαριστούμε τον Γιώργο Ανδρέου που έφερε στην Ελλάδα ένα Κουβανό και ασχολήθηκαν με το βόλει οι φίλαθλοι.

Ζητούμε προκαταβολικά συγγνώμη από τους αναγνώστες που θα χαραμίσουμε λίγες αράδες της στήλης για τον Σωτήρη Δρίκο, που πριν από λίγες εβδομάδες μας είπε ούτε λίγο , ούτε πολύ ότι ο τρόπος που λειτουργούν οι Εθνικές ομάδες είναι άξιος θαυμασμού.

Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, η εφήβων των Δρίκου-Αγγελόπουλου έχασε 3-1 από τη Γαλλία και την Ουγγαρία(!) και κέρδισε μόνο τη Λετονία στο τελευταίο αδιάφορο ματς, ενώ η παίδων στο Βόλο έχασε από Ρουμανία, Φινλανδία, Λετονία. Δείτε τα ονόματα των ομάδων που μας κέρδισαν και θα καταλάβετε που έχει φτάσει το ελληνικό βόλεϊ.

Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο για τον δοκησίσοφο Δρίκο, τον άνθρωπο που θα γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες, επειδή επί των ημερών του η Εθνική ανδρών δεν έκανε ούτε μια προπόνηση το προπερασμένο καλοκαίρι και δεν έβγαλε κιχ. Η αποσπασούλα πάνω απ όλα παιδιά...

Τα κορίτσια πήγαν πολύ καλύτερα, αν και περιμέναμε περισσότερα. Περιμένουμε πάντως μια απάντηση από τον Κώστα Παπαδόπουλο που σε παγκόσμιο πρωτοτυπία πήρε στην αποστολή των νεανίδων τρεις πασαδόρους(!), τρεις ακραίες και ένα λίμπερο. Ελπίζουμε να μη βολεύτηκε με αυτή τη σύνθεση κάποια ανηψούλα...

Eίδαμε το βίντεο του αγώνα Ελλάδα-Τουρκία 3-2 και σημειώνουμε ότι προηγηθήκαμε 2-1 σετ και 10-3, 12-5, 16-9, 17-11, 19-12, 23-20 στο τέταρτο σετ. Για εμάς όμως η πρόκριση χάθηκε από την αδυναμία μας να τελειώσουμε ένα σετ, στο οποίο προηγηθήκαμε 19-12 και 23-20 και όχι σε ένα σφύριγμα. Δεν μεσολάβησε ταιμ αουτ μετά το 23-20 ,γιατί τα πήραμε στο 15-19 και 17-19.

 

ΠΗΓΗ  ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

1 σχόλιο

  • Comment Link Stathis nikolouzos Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 15:48 posted by Stathis nikolouzos

    τα λόγια τα μεγάλα κάποιων συμβούλων !!! μέσα στις απόκριες θα πέσουν όλες οι μάσκες! υπομονή ανοίγει το τριώδιο !

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ