1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης (Σ.Φ.Ε.Ε.Ο.Π.) ανακοίνωσε μία πολύ σημαντική δουλειά που έκανε για τη διάσωση των 56 τευχών του περιοδικού του Σύλλογο Καθηγητών Πετοσφαίρισης (Σ.ΚΑ.Π.) κατά την περίοδο λειτουργίας του (1985 - 2003). Έτσι διασώθηκαν πολύτιμες πληροφιρίες, αναλύσεις και μελέτες της αφρόκρεμας των προπονητών του Ελληνικού Βόλεϊ. Όσοι θέλετε να διαβάσετε τα τρία πρώτα τεύχη είναι διαθέσιμα στη σελίδα του ΣΦΕΕΟΠ: https://www.hellasvolley.gr/category/library/research/
Η 10η Μαρτίου έχει ταυτιστεί με μεγάλες επιτυχίες για το ελληνικό βόλεϊ σε συλλογικό επίπεδο και ειδικά για τις ομάδες βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.
Όπως όλος ο κόσμος του βόλεϊ, έτσι και η πρώην διεθνής λίμπερο Ξανθή Μυλωνά που υπήρξε κολλητή φίλη εντός και εκτός γηπέδου με την Ρούξι Ντουμιτρέσκου δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον άδικο χαμό της.
Στην ιδιαίτερη πατρίδα της θα μείνει για πάντα η Ρούξι Ντουμιτρέσκου.
Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου στις δύο τελευταίες αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook αναφέρθηκε στην κλήση του γιου της Φίλιππου Νικολαΐδη για την κλήση του σε κλιμάκιο μπάσκετ της ομοσπονδίας της Ρουμανίας αλλά και σε προβληματισμό της για τη ζωή και το πως σκέφτεται ο άνθρωπος σε κάθε ηλικία...
Σοκ στον χώρο παγκοσμίου βόλεϊ προκαλεί η είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Την είδηση ανακοίνωσε η ρουμανική ομοσπονδία βόλεϊ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Ηταν 46 ετών.
Το αγαπημένο άθλημα των χουλιγκάνων για να δώσουν «ραντεβού θανάτου» είναι το βόλεϊ. Εδώ και τρεις δεκαετίες το όμορφο άθλημα του φιλέ που στις περισσότερες χώρες του κόσμου χαίρει δημοφιλίας και είναι το πρώτο ομαδικό στον παγκόσμιο γυναικείο αθλητισμό, στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται με απαξίωση.
Ο χώρος του αθλητισμού πενθεί την απώλεια του Δονάτου Γκορέζη. Ο αγαπημένος «Τζόνι» έφυγε σε ηλικία 55 ετών μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο αφήνοντας ορφανό ένα κοριτσάκι.
Οι παλαίμαχοι βολεϊμπολίστες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στην  "Φωλιά" του Δημήτρη Κρόκου στην Παιανία, θυμήθηκαν παλιές ιστορίες και οργανώνονται σε σύνδεσμο.
Σε θλίψη βυθίστηκε σύσσωμη η δημοσιογραφική κοινότητα αλλά και το Ελληνικό βόλεϊ με το άκουσμα του θανάτου του Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Το παγκόσμιο μπιτς βόλεϊ θρηνεί τον πρόωρο χαμό του Eλβετού Μάρτιν Λάτσιγκα (Martin Laciga) που ταύτησε την καριέρα του με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στη Ρόδο το 1998 στον ιστορικό τελικό με τους Νορβηγούς Γιαν Κβαλχέιμ και Μπγιόρν Μαασέιντ.
Η «απώλεια» της δημοσιογράφου Κατερίνας Ιωακείμ μας έχει σοκάρει και μας έχει βυθίσει στο πένθος.
Το ελληνικό βόλεϊ πενθεί το θάνατο του Γιώργου Καμπερίδη. Ο ακούραστος δάσκαλος του βόλεϊ που έγραψε στο ενεργητικό του την ανάδειξη μεγάλων ταλέντων του ελληνικού βόλεϊ και ειδικά στη Θράκη δεν είναι πια «μαζί μας».
Ένας από τους σπουδαιότερους βολεϊμπολίστες και πασαδόρους όλων των εποχών, ο Βιάτσεσλαβ Αλεξέγιεβιτς Ζάιτσεφ, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. 
Η «απώλεια» του Θεόδωρου Βουδούρη βύθισε στο πένθος την οικογένεια του βόλεϊ και οι παλαιότεροι μιλούν με αγάπη και συμπάθεια για τον σπουδαίο παράγοντα που για περισσότερο από 30 χρόνια πρόσφερε ακούραστα και αθόρυβα τις υπηρεσίες του στο ελληνικό βόλεϊ.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης στα πλαίσια της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Εφήβων που διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη τίμησε τη μνήμη του Αντώνη Χατζησταύρου για την ανιδιοτελή του προσφορά στο άθλημα της Πετοσφαίρισης.
Είναι αρχές 1960 και ο Αθλητικός Όμιλος «Αττικός» στον Κολωνό αποφασίζει να επενδύσει μόνο στην ομάδα του ποδοσφαίρου διαλύοντας τις αξιόλογες ομάδες βόλεϊ και μπάσκετ.
Και όμως πέρασαν 10 χρόνια από εκείνη την θλιβερή μέρα της 4ης Ιανουαρίου του 2013, όπου έσκασε σαν «βόμβα» η τραγική είδηση ότι ο τεράστιος Ορεστιαδίτης, Νίκος Σαμαράς, δεν ήταν πια ανάμεσα μας.
Την ομάδα κορασίδων του νεοσύστατου συλλόγου Αετός Λήμνου που έλκει το όνομα του από το προσωνύμιο του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά και είναι συνέχεια του Limnos Sports Club που ίδρυσε ο σπουδαίος βολεϊμπολίστας στο πανέμορφο νησί του βορείου Αιγαίου, φιλοξενεί ο Δήμος Ορεστιάδας και ο Άθλος Ορεστιάδας.
Αναλυτικά οι Έλληνες διαιτητές που θα σφυρίξουν αγώνες των Κυπέλλων Ευρώπης την Τετάρτη 16/11:
Με τον τίτλο « Ο θρύλος του ελληνικού βόλεϊ Νικόλαος Αντωνιάδης «έφυγε» στα 74» η επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (CEV), έκανε αφιέρωμα στην είδηση της απώλειας του διεθνή παίκτη και του εκπληκτικού βιογραφικού που είχε.
Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο Νίκο Αντωνιάδη θα λάβει χώρα την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, με την εξόδιο ακολουθία να πραγματοποιείται στις 11 το πρωί στα κοιμητήρια Νέας Σμύρνης.
Το ελληνικό βόλεϊ και ο ελληνικός αθλητισμός γενικότερα είναι φτωχότερο από το βράδυ της Κυριακής όταν ο Νίκος Αντωνιάδης άφησε την τελευταία του πνοή.
Σε μια συγκινητική εκδήλωση γεμάτη αναμνήσεις και πολλά χαμόγελα, ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης (ΣΦΕΕΟΠ), τίμησε τις αθλήτριες και τους προπονητές των εθνικών ομάδων της περιόδου 1978-1985 που οδήγησαν το ελληνικό βόλεϊ γυναικών στα ευρωπαϊκά σαλόνια, επιτυγχάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1985.
Σελίδα 1 από 30

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ