1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-11-2012 13:55

Η Εθνική γυναικών των 16.000 θεατών! (video)

Πολλοί συγκινήθηκαν, αλλά και αρκετοί διαμαρτυρήθηκαν γιατί τους ξεχάσαμε στο βίντεο-αφιέρωμα για τις μεγάλες στιγμές του ελληνικού βόλει, αλλά τι να πρωτοχωρέσουμε στο ήδη μεγάλο σε χρονική διάρκεια βίντεο. Είχαμε «λίγη» Ορεστιάδα, αλλά και «λίγη» Εθνική γυναικών της δεκαετίας του 90, της κορυφαίας όλων των εποχών, αυτής που γέμιζε το Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας»...

το 1988, στο Κύπελλο Άνοιξης.

Τότε ο Τάκης Φλώρος είχε δουλέψει τουλάχιστον επι μια διετία και εμφάνισε τις Κωστοπούλου, Πολυζώη, Μπλάμη, Αγγελάκη, Μήτση, Παπακόμνου, Ελευθεριάδου, Σφυρή, Πεταλά, Πραγκαλούδη, Πανουτσοπούλου, Λαμπράκη.


Επικεφαλής  η αρχηγός και κορυφαία ελληνίδα βολειμπωλίστρια όλων των εποχών Μαρία Κωστοπούλου. Έπαιζε διαγώνια, αλλά μάζευε την υποδοχή σε όλο το γήπεδο!

Παιχνίδι με παιχνίδι, η Εθνική προχωρούσε, και  για να περάσει από τον όμιλο κέρδισε 3-2 την Σουηδία και στους ημιτελικούς 3-2 την Τουρκία , για να φτάσει στον τελικό με τη Γερμανία, μπροστά σε 16.000 θεατές.
 


Εκεί έχασε 3-0, αλλά το βόλει γυναικών έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα, γιατί τότε πρόεδρος στην ΕΟΠΕ ήταν ο Μιχάλης Μαστρανδρέας που αγαπούσε και τα δυο παιδιά του. Και το βόλει ανδρών και το βόλει γυναικών.
 
 
 
Μετά και ως τώρα το βόλει γυναικών αντιμετωπίζεται από την Ομοσπονδία ως «πέτα μου το τόπι Λόλα», για να φτάσουμε στο εφετινό κατάντημα, που χάναμε με 25-8 και με παίκτριες περιορισμένων δυνατοτήτων. Εξαιτίας της αδιαφορίας της ΕΟΠΕ και του χαμηλού επιπέδου των προπονητών…

 
 
Την επόμενη χρονιά, το 1989, η ίδια Εθνική κέρδισε το Κύπελλο Άνοιξης μέσα στην Κωνσταντινούπολη με νίκη 3-0 επί της Τουρκίας και μπήκε στην οκτάδα του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος και μετά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με προπονητή τον Τάκη Φλώρο. Δυστυχώς με τον ίδιο προπονητή, 24 χρόνια μετά βέβαια, γίναμε περίγελος όλων.
 
Σ.Λ.                                                                                                                     

* Oι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν στο site από τον Ανδρέα Παπαλουκά και τον ευχαριστούμε. Το video είναι από το προσωπικό αρχείο της Μαρίας Κωστοπούλου την οποία και ευχαριστούμε πολύ.

Media



Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ