1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-12-2022 19:02

Ο Αετός Λήμνου στα χνάρια του Νίκου Σαμαρά στην Ορεστιάδα

Την ομάδα κορασίδων του νεοσύστατου συλλόγου Αετός Λήμνου που έλκει το όνομα του από το προσωνύμιο του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά και είναι συνέχεια του Limnos Sports Club που ίδρυσε ο σπουδαίος βολεϊμπολίστας στο πανέμορφο νησί του βορείου Αιγαίου, φιλοξενεί ο Δήμος Ορεστιάδας και ο Άθλος Ορεστιάδας.

 

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας και παλιός βολεϊμπολίστας του Α.Ο.Ο. Βασίλης Μαυρίδης μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Λήμνο προσκάλεψε την ομάδα του νεοσύστατου συλλόγου της Λήμνου να επισκεφτεί τον Έβρο με την ευκαιρία και του εορτασμού 100 ετών από την ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας.

Η ακριτική πόλη είναι η γενέτηρα πόλη του Νίκου Σαμαρά για κοινή προετοιμασία με τις ακαδημίες του Άθλου και φιλικούς αγώνες με την εποπτεία του υπευθύνου των ακαδημιών του Άθλου Ορεστιάδας Γιάννη Καρρά. Μεγάλη ήταν η βοήθεια και από τον δήμαρχο Λήμνου Δημήτρη Μαρινακη αλλά της seajets που έκανε προσφορά την μεταφορά των παιδιών από τη Λήμνο στην Αλεξανδρούπολη.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Σαμαράς μεγάλωσε στην Ορεστιάδα αλλά τα τελευταία χρόνια της ζωής του έμενε στη Λήμνο τόπος καταγωγής της συζύγου του Έλενας αλλά και της τελευταίας του κατοικίας στις 4 Ιανουαρίου 2013. Στις 4 Ιανουαρίου 2023 συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατο του.Η αποστολή του Αετού Λήμνου αποτελείται από 17 αθλήτριες και συνοδεύεται από τον πρόεδρο του συλλόγου Κωνσταντίνο Σινάνη και την προπονήτρια Πηνελόπη Ξανθοπούλου η οποία υπήρξε αθλήτρια του Νίκου Σαμαρά.

Οι φιλικοί αγώνες γίνονται σήμερα, θα γίνουν αύριο Σάββατο και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενες αθλήτριες θα παρακολουθήσουν τον αγώνα της Volley League Άθλος Ορεστιάδας - ΟΦΗ.

Σχετικά άρθρα

  • ΑΟ Ορεστιάδας: Η ομάδα που ένωσε όλους τους Έλληνες κλείνει 50 χρόνια
    Πηγή: Εφημερίδα SportDay
    Θέμα: Βασίλης Στοάκης

    «Πόσο ακριβή είναι η Ιστορία, πόσο δυνατή φωνή έχει, πόσα δίνει και δείχνει απλόχερα. Καμία φορά πονάει και η ίδια όταν εκτοπίζεται, όταν θάβεται σε υπόγεια, όταν κλείνεται σε μπαούλα, όταν κυκλώνεται από την μούχλα αλλά κυρίως όταν αντιμετωπίζεται με ασέβεια...». Αυτή η φράση που βρίσκουμε στο «Πικρό Γάλα» του Μένιου Σακελλαρόπουλου αποτέλεσε και αφορμή ώστε ο Βασίλης Στοάκης να ταξιδέψει στην Ορεστιάδα, στο βορειότερο άκρο της χώρας μας και να μιλήσει με ανθρώπους που έζησαν την μεγάλη πορεία του ΑΟ Ορεστιάδας, που σαν ένας άλλος Δαβίδ έβαζε κάτω πολλούς Γολιάθ, κερδίζοντας τον σεβασμό όχι μόνο όλων των Ελλήνων φιλάθλων αλλά και των Ευρωπαίων.
  • 'Οταν το Bella Ciao δονούσε την Ορεστιάδα, στην εποχή του Νίκου Σαμαρά (vid)
    Το διάσημο πλέον τραγούδι Bella Ciao, που ήρθε στην επικαιρότητα από το "Casa De Papel", δονούσε την Ορεστιάδα την εποχή που ο ΑΟΟ του Νίκου Σαμαρά μεγαλουργούσε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα του βόλεϊ
  • Νέος προπονητής στην Ορεστιάδα ο Μιχάλης Κόβατς
    Ο Μιχάλης Κόβατς, πρώην παίκτης της Ορεστιάδας και του Παναθηναϊκού, είναι ο νέος προπονητής του Εβρίτικου συλλόγου, ο οποίος θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο στην Β΄εθνική της ΕΣΠΕΘΡ.
  • Προκρίθηκαν Ελπίδα και ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου
    Η Ελπίδα Αμπελοκήπων προκρίθηκε στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων. Πριν από λίγο νίκησε με 3-1 (28-26, 25-27, 25-22, 25-23)τον Αίαντα Ευόσμου και προκρίθηκε μαζί με ΓΕΗ και Καλαμάτα 80. Η τέταρτη θέση κάλυψε ο ΑΣΑ Εβρος Σουφλίου που νίκησε την Ορεστιάδα με 3-1 (20-25, 25-10, 25-16, 26-24) και προκρίθηκε από τον βόρειο όμιλο που έγινε στην Πολίχνη.
  • Δεύτερος ο Αθλος πρώτη η... Ορεστιάδα στο 3ο Βαλκανικό παμπαίδων

    Η Ορεστιάδα για άλλη μία φορά έδειξε το δρόμο της ανάπτυξης του ανδρικού βόλεϊ φιλοξενώντας του 3ο Βαλκανικό κύπελλο παμπαίδων με διοργανωτή τον Άθλο Ορεστιάδας το τριήμερο 13-15 Απριλίου στο γυμναστήριο Νίκος Σαμαράς.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ