1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-04-2020 21:06

Κορονοϊός: Σε φθίνουσα πορεία με 10 κρούσματα, 117 συνολικά τα θύματα στη χώρα

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, γεγονός που δείχνει φθίνουσα πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.245. Στο ίδιο διάστημα, ακόμα 7 ασθενείς έχασαν την ζωή τους και ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 117.

Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 90,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Οι 30 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας νοσηλεύονται 61 ασθενείς διασωληνωμένοι. Η μεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη. Οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Το 84% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. 44 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 54.344 κλινικά δείγματα. Τα 570 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 950 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ό υφυπουργός διαχείρησης κρίσεων κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι οι παραβάτες αυτές τις μερες ήταν λίγοι ,αλλά επανέλαβε ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως και τις 27 Απριλίου καθώς όπως τόνισε, ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων στη χώρα μας όπως και στην ΕΕ, αλλά όπως υπογράμμισε η όποια άρση θα ξεκινήσει βήμα βήμα όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν οι λόγοι που τα επέβαλαν.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ