1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-04-2020 19:52

Διάγγελμα Μητσοτάκη: «Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμη. Αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε διάγγελμα στους πολίτες, για την πανδημία του κορωνοϊού, τα νέα μέτρα αλλά και την προοπτική για την άρση των περιορισμών σε βάθος χρόνου. Όπως είπε ο πρωθυπουργός κερδήθηκε πολύτιμος χρόνος αλλά «ο πόλεμος δεν κερδήθηκε».

«Η πανδημία υποχωρεί. Αλλά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει τον επόμενο χειμώνα. Αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα», συνέχισε. «Στον ορίζοντα φαίνεται η στιγμή που τα καταστήματα και τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα.

Οι μηχανές της οικονομίας να ξαναζεσταίνονται. Και οι άνθρωποι να συναντώνται και πάλι στους δρόμους, στις δουλειές, στους χώρους άθλησης. Όλα αυτά, ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν με σύνεση. Με σχέδιο. Με τους γιατρούς πάντα να μας συμβουλεύουν. Με νέες συνήθειες» είπε.

"Μέσα στην πρωτοφανή αυτή κρίση άλλαξαν πολλά με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας χτίζεται, ήδη, καθώς, σε μόλις πέντε εβδομάδες, έγιναν όσα δεν γίνονταν επί δεκαετίες. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη αλλά ακόμα μεγαλύτερη «μπορεί να είναι η ανάκαμψη το 2021.Το εθνικό κεφάλαιο, λοιπόν, δεν επιτρέπεται να σπαταληθεί σε αλόγιστα αιτήματα και πρόχειρες παροχές. Γιατί ένας πόλεμος σε εξέλιξη απαιτεί εφεδρείες. Θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης με τρόπο δίκαιο, όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα.

Για να έχουν όλοι μετά, μέρισμα από την αναπτυξιακή έκρηξη που θα ακολουθήσει.Στην προηγούμενη επικοινωνία μας, είχα τονίσει ότι στη μάχη κατά του Cοvid-19, ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Σήμερα σας λέω ότι αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα! Μία πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα" τόνισε, στέλνοντας έτσι το μήνυμα για ένα "Πάσχα της ευθύνης".

Τέλος ο ίδιος ανακοίνωσε πως οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι στην Ελλάδα θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ