Εκτυπώστε τη σελίδα
18-01-2019 00:27

Η ΚΑΕ Ηφαιστος θα τιμήσει τη μνήμη του Νίκου Σαμαρά στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό

Με αφορμή της συμπλήρωσης έξι ετών από τον θάνατο του Νίκου Σαμαρά η διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του Ηφαίστου Λήμνου θα τιμήσει τη μνήμη του Νίκου Σαμαρά στον αγώνα που θα δώσει με τον Παναθηναϊκό για την 14η αγωνιστική της Μπάσκετ Λιγκ στο γυμναστήριο της Λήμνου που μάλιστα φέρει την ονομασία του «Νίκου Σαμαρά».

 

Ο αγώνας θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στις 21 Ιανουαρίου και θα τιμηθεί η μνήμη του Νίκου Σαμαρά, ο οποίος έφυγε από την ζωή στις 4 Ιανουαρίου 2013, σε ηλικία 42 ετών και η ταφή του έγινε στο ακριτικό νησί απ΄όπου κατάγεται η σύζυγος του Ελενα Δούκα και μεγαλώνει ο μοναχογιός του Στράτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ηφαίστου στο γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» θα τοποθετηθεί ένα λάβαρο και μία φωτογραφία του θρυλικού «Σαμ» τα οποία θα αποκαλυφθούν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο Νίκος Σαμαράς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αξιοποίηση του γυμναστηρίου της Λήμνου ιδρύοντας και σύλλογο βόλεϊ ο οποίος έφτασε μέχρι και το πρωτάθλημα Α2 ανδρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηφαίστου που καλεί όλους τους κατοίκους της Λήμνου να τιμήσουν τη μνήμη του κορυφαίου βολεϊμπολίστα:

«Η ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου τιμάει τη μνήμη του Νίκου Σαμαρά Σε διάστημα λίγων ημερών η Λήμνος θα υποδεχτεί δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους, αθλητές και προπονητές που πρωταγωνιστούν στην EuroLeague και το κλειστό «Νίκος Σαμαράς» θα ζήσει μοναδικές στιγμές. Άλλωστε, αυτός ήταν ένας από τους στόχους του Ηφαίστου όταν ξεκινούσε το ταξίδι του στην κορυφαία κατηγορία. Να βάλει τη «σφραγίδα» του στο ελληνικό μπάσκετ και φυσικά να κάνει χαρούμενο τον κόσμο του, που έχει αγκαλιάσει αυτή τη σημαντική προσπάθεια.

Βέβαια, μία ομάδα που θέλει να έχει λαμπρό μέλλον, δεν θα μπορούσε να ξεχάσει το παρελθόν και τους ανθρώπους που έχουν σημαδέψει τον ελληνικό αθλητισμό, όπως ο Νίκος Σαμαράς ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 4/1/2013, σε ηλικία 42 ετών. Με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από εκείνη την τραγική στιγμή κι ενόψει του αγώνα με την ομάδα που φόρεσε τη φανέλα της, η ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου θα τιμήσει τη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα βολεϊμπολίστα ο οποίος στα χρόνια τα οποία πέρασε στη Λήμνο, κατάφερε να μεταδώσει στα νέα παιδιά τα μυστικά του αθλήματος αλλά και του ήθους που τον συνόδευε σε όλη του τη ζωή. Πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, τη Δευτέρα (21/1, 15:30) για την 14η αγωνιστική της Betshop Basket League, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του λαβάρου μαζί με τη φωτογραφία του Νίκου Σαμαρά και τη φανέλα του στην Εθνική ομάδα, που θα κοσμούν για πάντα το γήπεδό μας το οποίο φέρει το όνομά του!

Ο αγώνας είναι ιστορικός για το νησί μας και καλούμε τους φίλους που έχουν προμηθευτεί εισιτήριο να έρθουν νωρίς στο γήπεδο, προκειμένου όλοι μαζί να τιμήσουμε τη μνήμη του «αετού» του ελληνικού βόλεϊ και να χειροκροτήσουμε την ομάδα του Ηφαίστου για τη μέχρι τώρα πορεία της στο πρωτάθλημα».