Εκτυπώστε τη σελίδα
04-01-2019 16:34

Η Ε.Ο.ΠΕ. τιμά την Εθνική του 1980 και τον νικητή της ζωής Απόστολο Χαριτωνίδη

Εκτός της θρυλικής ομάδας του 1980, η Ε.Ο.ΠΕ. θα τιμήσει και τον σπουδαίο αθλητή Απόστολο Χαριτωνίδη, στο πλαίσιο της αναμέτρησης της Ελλάδας με τη Σουηδία στο «Μελίνα Μερκούρη» για τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ΑΜΕΑ στη σφαιροβολία και στη δισκοβολία ξεκίνησε την αθλητική του σταδιοδρομία στο βόλεϊ και στην Ελπίδα Αμπελοκήπων, μέχρι να διαγνωστεί με οξεία μυελοβλαστική λευχαιμία σε ηλικία 25 ετών.

Ένα χρόνο αργότερα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών από ξένο δότη. Έκτοτε προσπαθεί μέσα από τις αθλητικές του επιτυχίες να περάσει το δικό του μήνυμα, δίνοντας έτσι ελπίδα στα παιδιά που νοσούν. Παγκόσμιος και Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής στα αγωνίσματα της σφαιροβολίας και της δισκοβολίας, ο Απόστολος Χαριτωνίδης έχει καταφέρει να κατακτήσει 12 χρυσά, 5 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο, καταρρίπτοντας το 2015 το παγκόσμιο ρεκόρ στην δισκοβολία .

Οι αθλητικές του επιτυχίες συνεχίζονται, ως κάτοχος της πρώτης θέσης στην Παγκόσμια κατάταξη στο άθλημα της σφαίρας, στοχεύοντας τους Παραλυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκυο το 2020.

Για την Εθνική του 1980 που σας είχε ενημερώσει το volleynews.gr πριν λίγες ημέρες θα βραβευτούν οι: Μιχάλης Γεωργαντής, Γιάννης Λάιος, Στέλιος Καζάζης, Μιχάλης Κολιόπουλος, Ηρακλής Δωριάδης, Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος, Στέφανος Πολύζος, Νίκος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Γόντικας, Γρηγόρης Μαλουσάρης, Κώστας Γκουντάκος, Γιάννης Νικολαΐδης.