1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-11-2017 14:14

Καταγγελία του Νηρέα Κολωνού στον Γιώργο Καμίνη για το γηπεδικό πρόβλημα

Ο δρόμος για την επανίδρυση του ιστορικού αθλητικού συλλόγου του Κολωνού «Νηρέας» δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και όπως φαίνεται πολύ δύσκολη θα είναι και η επιβίωση του μέσα σε ένα προβληματικό, απαξιωμένο και κακώς εννοούμεο ανταγωνιστικό περιβάλλον στην πιο ιστορική γειτονιά της Αθήνας.

Ο σύλλογος κόσμημα που ιδρύθηκε το 1961 και αποτέλεσε την συνέχεια του ιστορικού Αττικού ανέδειξε δεκάδες σπουδαίους αθλητές, πέντε αρχηγούς στην Εθνική βόλεϊ ανδρών. Μετά από δύο δύσκολες δεκαετίες επανιδρύθηκε το 2016. Την τρέχουσα περίοδο διατηρεί τμήματα υποδομής στο βόλεϊ και ομάδα χάντμπολ στο πρωτάθλημα Α2 ανδρών. Κι όμως σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων του παραχωρούν μόλις δέκα ώρες για να κάνουν προπονήσεις τα τμήματα του και η διοίκηση του συλλόγου έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη όπου καταγγέλει μεθοδεύσεις από πρώην μέλη του Δ.Σ. και αντιδημάρχους του Δήμου για να ευνοηθεί άλλος σύλλογος της περιοχής και μάλιστα του ζητούν να παρέμβει και να δώσει λύσει στο πλασίο της ισονομίας και της ισοπολιτείας.

Ο Νηρέας είχε έδρα στο ανοικτό γήπεδο που βρίσκονταν στην παιδική χαρά απέναντι από τον Αγιο Κωνσταντίνο στη Λεωφόρο Λένορμαν. Τη δεκαετία του 1980 στην πλατεία χτίστηκε κτίριο που στεγάζει σήμερα τις υπηρεσίες του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος. Ετσι το ιστορικό ανοικτό γυμναστήριο γκρεμίστηκε μαζί με τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Παρόλα αυτά οι θύμισες είναι ακόμα δυνατές και οι παλιοί κολωνιώτες κάνουν αγώνα για την αναβίωση του συλλόγου και των μεγάλων στιγμών που έζησαν.

Ο Νηρέας επανιδρύθηκε το 2016 αλλά όπως φαίνεται η επιβίωση του θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση διότι για την ώρα δεν διαθέτει γυμναστήριο για να στεγαστεί. Όπως και οι υπόλοιποι σύλλογοι της περιοχής στριμώχνονται στο κλειστό γυμναστήριο του 52oυ Γυμνασίου Κολωνού.

Δυστυχώς τις τελευταίες πέντε δεκαετίες κανένας δήμαρχος Αθηναίων δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την περιοχή, ούτε και έγιναν τα απαραίτητα έργα υποδομής για την βελτίωση της ζωής των κατοίκων. Ισως είναι η μοναδική περιοχή που δεν έχει ούτε ένα κλειστό γυμναστήριο που να πληροί τις προυποθέσεις με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να γυμνάζονται σε υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις ή σε αίθουσες που έχουν «βαφτιστεί» γυμναστήρια. Το αποτέλεσμα είναι να χάνονται ταλέντα ή πολλά παιδιά να ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα για να βρουν γυμναστήρια σε άλλους Δήμους της Αττικής.

Οι παράγοντες της διοίκησης του Νηρέα – στην πλειοψηφία τους παλιοί αθλητές, καλλιτέχνες, γνωστοί επιχειρηματίες αλλά και απλοί λαϊκοί άνθρωποι που έχουν αγάπη και μεράκι για τον αθλητισμό και ειδικά για το βόλεϊ – είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το παρόν και το μέλλον του συλλόγου, να αναδείξουν την ιστορία του και παράλληλα να αναδείξουν και πάλι το αίτημα του Κολωνού για την κατασκευή ενός γυμναστηρίου αλλά και την υλοποίηση των έργων υποδομής για να αναβαθμιστεί η περιοχή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Νηρέα είναι η στέγαση των ομάδων του βόλεϊ και του χάντμπολ. Οι δέκα ώρες την εβδομάδα που δόθηκαν στον σύλλογο δεν αρκούν για να διατηρηθούν τα παιδιά που βρίσκονται στις ακαδημίες και πολύ περισσότερο να γίνουν πλάνα ανάπτυξης. Για αγώνες ούτε λόγος.

Μετά το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων που προγραμματίζει τις ώρες χρήσης των γυμναστηρίων η διοίκηση του Νηρέα με μπροστάρη τον Λευτέρη Κελεπούρη έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμμίνη. Μεταξύ άλλων ζητούν από τον Καμίνη προσωπική παρέμβαση για να δοθεί λύση στο πρόβλημα με την στέγαση του ιστορικού συλλόγου αλλά και να βρεθεί λύση στο γηπεδικό πρόβλημα σε μία από τις πιο ιστορικές συνοικίες της Αθήνας.

Η διακήρυξη του «Λόφου Κολωνού»

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η κίνηση Δημοτών Κολωνού «Λόφος Κολωνού» οι οποίοι στην ιδρυτική διακήρυξη τους αναφέρουν:

«Εμείς οι Κολωνιώτες παλιοί και νέοι πρέπει να πάρουμε οι ίδιοι την τύχη μας στα χέρια μας

Γιατί όσους τιμήσαμε με την ψήφο μας για τον Δήμο της Αθήνας δεν μας δικαίωσαν, ξέχασαν, είπαν ξείπαν

Τα προβλήματα παραμένουν. Θέλουμε γήπεδο κλειστό να αθλούνται τα παιδιά μας.

Θέλουμε ανάδειξη της μοναδικής μας ιστορίας και πολιτισμού [Ακαδημία Πλάτωνος Μουσείο της Αθήνας, Κολωνός ψηφιακό μουσείο Σοφοκλή και αρχαίου δράματος] Η ιστορία και ο πολιτισμός μας να γίνουν μοχλός κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης  

Πεζοδρόμηση της οδού Τριπόλεως [παλιό σχέδιο Τρίτση] να αναβιώσει ο αρχαίος περίπατος, που ενώνει την Ακαδημία με τον Κολωνό [τις δυο ιστορικές γειτονιές μας, αρχαίες γειτονιές του κόσμου].Η Τριπόλεως να γίνει δρόμος αναψυχής και ανάσας και Κυριακάτικου περίπατου ξανά για την οικογένεια. Όχι στα ΜΟΛ που θα στραγγαλίσουν την τοπική αγορά.

Υπογειοποίηση του Σιδηροδρόμου όπως ήταν στο αρχικό σχέδιο για να κερδηθεί ακόμη ένας χώρος άθλησης [ανοιχτό γήπεδο βόλευ-μπάσκετ] πράσινου και ψυχαγωγίας [Θερινό σινεμά, παιδική χαρά] για την γειτονιά μας για να πέσουν τα τείχη που μας αποκόπτουν από την υπόλοιπη Αθήνα. Αξιοποίηση του ιστορικού Σταθμού Πελοπονήσου μετατροπή του σε μουσείο τρένων για την νεότερη ιστορία μας…

Aπό την ιδρυτική μας διακήρυξη ΛΟΦΟΣ ΚΟΛΩΝΟΥ».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ