Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
13-10-2016 11:20

Ο Ντάντε αγκαλιά πάλι με Γκόμεζ, Ανδρεάδη, Σμαραγδή

Η επιστροφή του Αμαράλ Ντάντε στο πρωτάθλημα της Volley League «Πάμε Στοίχημα» μετά από οκτώ χρόνια μαζί με την επιστροφή του Λίμπερμαν Αγκάμεζ ύστερα από έξι χρόνια είναι σίγουρα τα δύο σημαντικότερα γεγονότα στην εφετινή αγωνιστική περίοδο.


Τόσο ο Ντάντε, όσο και ο Αγκάμεζ υπήρξαν εμβληματικές προσωπικότητες για τον Παναθηναϊκό αλλά πλέον ο Βραζιλιάνος ακραίος θα αγωνιζεται στον ΠΑΟΚ και ο Κολομβιανός διαγώνιος στον Ολυμπιακό. Το εντυπωσιακό είναι ο Ντάντε θα βρει στον ΠΑΟΚ όχι έναν, αλλά τρεις παλιούς του συμπαίκτες ενώ θα έχει προπονητή τον Γιάννη Καλμαζίδη με τον οποίο μονομάχησε σειρές τελικών για δύο τίτλους πρωταθλημάτων, έναν τελικό κυπέλλου και έναν ημιτελικό καθώς και στο Σούπερ Καπ του 2007.

Ο Ντάντε μαζί με τον συμπατριώτη του πασαδόρο Μαρτσέλο και προπονητή τον Αργεντινό Βέμπερ ανέτρεψαν όλα τα δεδομένα τη σεζόν 2005-06 και ανέδειξαν πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό και μάλιστα στην έδρα του Ηρακλή.

Εκείνη τη σεζόν ο Ντάντε είχε συμπαίκτες τον Ερνάντο Γκόμεζ, τον Ανδρέα Ανδρεάδη και τον Νίκο Σμαραγδή που θα βρει συμπαίκτες και στον ΠΑΟΚ 10 χρόνια αργότερα.

Μάλιστα στους τελικούς του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Ηρακλή ο οποίος είχε δεύτερο πασαδόρο τον Γιάννη Καλμαζίδη και βρίσκονταν στη δύση της καριέρας του.

Την επόμενη σεζόν (2006-07) ο Ντάντε είχε και πάλι συμπαίκτες τους Γκόμεζ, Ανδρεάδη αλλά αντίπαλο τον Σμαραγδή που πήγε στον Ηρακλή.

Οι «πράσινοι» πήραν το κύπελλο με MVP τον Ντάντε και έχοντας και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ ήταν φαβορί για το πρωτάθλημα, όμως, ο Ηρακλής έχοντας πάλι τον Καλμαζίδη στην 12αδα του έκανε την ανατροπή και πήρε τον τίτλο με προπονητή τον Αλέκο Λεώνη. Εκεί αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Καλμαζίδης.

Τη σεζόν 2007-08 ο Ντάντε πήρε με τον Παναθηναϊκό το δεύτερο κύπελλο του αλλά όχι και το πρωτάθλημα το οποίο έχασε πάλι με ανατροπή στη σειρά των τελικών με τον Ηρακλή ο οποίος είχε προπονητή τον Αντερς Κρίστιανσον και συνεργάτη τον σημερινό προπονητή του ΠΑΟΚ Γιάννη Καλμαζίδη...

sentragoal.gr