Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
04-02-2013 12:36

«Έφυγε» ο Νίνος Τζίκας, ιδρυτής του Ηρακλή Κηφισιάς

Θρήνος στον Ηρακλή Κηφισιάς, στο βόλεϊ, αλλά και στο Ολυμπιακό κίνημα, με την απώλεια του ιδρυτή του Ηρακλή Κηφισιάς, Νίνου Τζίκα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Πρόκειται για μια εμβληματική μορφή του ελληνικού αθλητισμού με πλούσιο αθλητικό έργο και κοινωνική δράση.
Ο Αντώνης Τζίκας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και πολύ γνωστός ως «Νίνο». Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε πολυσύνθετος αθλητής του, αλλά και παράγοντας του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Η αγάπη του για τον Ηρακλή τον οδήγησε στην ίδρυση του Ηρακλή Κηφισιάς όταν πλέον εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα, Από την μεταπολίτευση και τις 30/8/1974 έγινε μέλος της ΕΟΕ (Β΄ και Α΄ Αντιπρόεδρος και από το 1993 έως το 1996 ήταν Πρόεδρος).

Ήταν αρχηγός της Ολυμπιακής Αποστολής στη Μόσχα το 1980, με τις πολλές επιτυχίες. Επίσης, ήταν ο μόνος που επισκεπτόταν με την ειδική επιτροπή του τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας με στόχο τη διάδοση του Ολυμπιακού Πνεύματος.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 5/2 στις 13:00 στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών.

2 σχόλια

  • Comment Link ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 12:10 posted by ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

    Διαβάζοντας για την απώλεια του φίλου Νίνου Τζίκα, αξιαγάπητου αθρώπου πάνω από όλα, και μετά μοναδικού αθλητικού παράγοντα, δεν άντεξα να μην γράψω αυτά τα λίγα λόγια στη μνήμη του.
    Είχα τη μοναδική τύχη να τον γνωρίσω προσωπικά το 1990, στα πρώτα βήματα μου σαν προπονητής αλλά και σας νέος παράγοντας όταν τότε είχα ξεκινήσει να ασχολούμαι και να οργανώνω το τμήμα βόλεϊ του Πανερυθραϊκού. Πάντα με συμβούλευε με τον καλύτερο τρόπο πάνω στις αρχές του σωστού και καθαρού αθλητισμού αλλά και σε παιδαγωγικά θέματα που πιστεύω ότι χάραξαν ανεξίτηλα τις δικές μου απόψεις.
    Από τότε πέρασαν 33 χρόνια, γνώρισα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους στο χώρο μας, κανένας όμως δεν είχε την ολοκληρωμένη προσωπικότητα, τη σκέψη, το όραμα περί αθλητισμού του κ. Νίνου. Άνθρωπος πραγματικός, εραστής του αθλητισμού που σπάνια βρίσκει κανείς σήμερα, ανιδιοτελής, χωρίς τα γνωστά συμπλέγματα τού παραγοντισμού, αγαπούσε και νοιαζόταν αληθινά για τα παιδιά και τα νιάτα.
    Αν υπήρχαν σε καίριες θέσεις σήμερα τέτοιοι άνθρωποι δεν θα είχαμε καταντήσει έτσι...
    Αγαπητέ Νινο καλό σου ταξίδι.
    Κυριακίδης Άγγελος - Πανερυθραϊκός Α.Σ

  • Comment Link Χρ.Θεοδωρίδης Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 10:31 posted by Χρ.Θεοδωρίδης

    Προς αποκατάσταση της αλήθειας ο αείμνηστος αποτελούσε έναν απο τους μεγαλύτερους ηρακληδείς με τεράστια προσφορά στον Ηρακλή (τον κανονικό) τόσο ως αθλητής όσο και ως παράγοντας. Η μεγάλη του αγάπη για τον Ηρακλή ήταν τέτοια που όταν μετακόμισε μόνιμα στην Αθήνα ίδρυσε ένα νέο σύλλογο με το όνομα της μεγάλης του αγάπης και τον ονόμασε κι αυτόν Ηρακλή αλγά της Κηφισιάς, με τα ίδια χρώματα και το ίδιο έμβλημα. Ποτέ δεν έπαψε να ενδιαφέρεται για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης το οποίο υπεραγαπούσε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Ελπίζω αυτοί που διοικούν έστω κι έτσι όπως διοικούν τον Ηρακλη Θεσσαλονίκης να βρουν τον τρόπο και να τον τιμήσουν όπως του αξίζει.
    ΥΓ: όσο αναπολώ ποιοι άνθρωποι διοικούσαν τον Ηρακλή Θ. και σε τι εξευτελιστικό σημείο έχει φτάσει να τον διοικούν οι......(ας μην το πω) με πιάνει μελαγχολία.Αλήθεια οι γραφικοί τύποι που περιφέρονται στο Κατσάνειο γνωρίζουν ποιος ηταν ο Τζήκας; Αμφιβάλλω.