1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-11-2012 04:03

H ωραία Καταρίνα και το ματς με την Τουρκία (video)

MEΡΟΣ - Β΄.
Παρουσιάζουμε το Β΄μέρος του αφιερώματος του Στέφανου Λεμονίδη για τις μεγάλες στιγμές της Εθνικές γυναικών της δεκαετίας του ΄80, τότε που το ΣΕΦ γέμιζε από τους Έλληνες φιλάθλους για να δουν το εθνικό συγκρότημα

Την εποχή του 1988, οι πολιτικές εφημερίδες είχαν μια σελίδα ρεπορτάζ βόλει, ενώ τώρα αρκούνται σε ένα μονόστηλο των αποτελεσμάτων στα φύλλα της Δευτέρας, ενώ οι αθλητικές έχουν ένα …τριστηλάκι.

Κι αν δεν ήταν οι οπαδικές εφημερίδες, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναικός και εσχάτως η ΑΕΚ, δεν θα υπήρχε ρεπορτάζ βόλει. Δείγμα της απαξίωσης του αθλήματος και της πολιτικής της ΕΟΠΕ που δεν ενδιαφέρεται για την προβολή του.





Τότε, κάθε μέρα, σχεδόν όλες οι πολιτικές εφημερίδες είχαν πρώτο θέμα (στο οπισθόφυλλο) την Εθνική γυναικών, αλλά υπήρχαν και μεγάλοι ρεπόρτερ που τώρα κάνουν καριέρα. Τώρα δυστυχώς δεν υπάρχει ρεπόρτερ βόλει, παρά μόνο σε δυο-τρεις αθλητικές εφημερίδες, ενώ στις πολιτικές το έχουν ως αγγαρεία.

 


Στην «Μεσημβρινή» έγραφε η Φωτεινή Παπαγεωργίου(τωρινή διευθύντρια του ΟΤΕ-ΤV, πρώην της NOVA) και  ο Κωνσταντίνος Δημαράς (νυν εξέχον στέλεχος της FIVB), στο «Εθνος» ο Ανδρέας Παπαλουκάς(νυν επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας), στο «Φως» ο Βαγγέλης Μελέκογλου, στην Αθλητική Ηχώ ο Γιώργος Στεφανής(αργότερα μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ), στον «Ελεύθερο Τύπο» η Ζανίνα Βώβου(νυν υπεύθυνη των εξωτερικών ειδήσεων του Αντένα) και αρκετοί άλλοι επιφανείς δημοσιογράφοι. Εμείς τότε κάναμε τα πρώτα βήματα μας στην «Απογευματινή».
 



 
 

Την περίοδο εκείνη, κέρδισε τα πρωτοσέλιδα μια κουκλάρα, η Φινλαδέζα Καταρίνα Σβένλιν, αν και αγωνιστικά δεν ήταν κάτι σπουδαίο. Ήταν όμως απόδειξη της φρενίτιδας που επικρατούσε για το βόλει γυναικών και αυτή καταγράφεται στις σελίδες του Έθνους που επισυνάπτουμε.
Το βίντεο είναι από τους αγώνες Ελλάδα-Τουρκία 3-2 και Ελλάδα Σουηδία 3-2.
 
 
 


Δείτε το - Α΄Μέρος - ΕΔΩ
                       

* Oι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν στο site από τον Ανδρέα Παπαλουκά και τον ευχαριστούμε. Το video είναι από το προσωπικό αρχείο της Μαρίας Κωστοπούλου την οποία και ευχαριστούμε πολύ.

Media



Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ