1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-06-2013 15:00

Φιλίποφ: «Θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για την Γιαστρζέμπσκι»

Φιλίποφ: «Θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για την Γιαστρζέμπσκι» @newsports.eu
Συνέντευξη στην πολωνική ιστοσελίδα (sportowefakty.pl) παραχώρησε ο νέος πασαδόρος της Γιαστρζέμπσκι, Ντίμα Φιλίποφ. Ο διεθνής πασαδόρος μίλησε για την μετακίνηση του από το ελληνικό στο πολωνικό πρωτάθλημα χαρακτηρίζοντας τη ώς όνειρο για κάθε αθλητή.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Γιατί μετά από μια επιτυχημένη σεζόν στο Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα αποφασίσετε να μετακομίσετε στην Πολωνία;
«Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα της χώρας σας είναι το όνειρο για κάθε αθλητή. Οι σύλλογοι της Λίγκας σας είναι διάσημοι για την πολύ καλή οργάνωσή τους, έχετε μεγάλα γήπεδα που γεμίζουν οι  φίλοι του αθλήματος. Μοναδική έγνοια για έναν αθλητή είναι να προπονείται σκληρά. Στην Ελλάδα πέρασα τρεις πολύ επιτυχημένες σεζόν κατά τις οποίες κατέκτησα πολλά Κύπελλα και νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αλλάξω σύλλογο».

-Ποιο είναι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι αναμετρήσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι πραγματικά τόσο θερμές και επικίνδυνες; 
«Υπάρχει μεγάλη ισορροπία στο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να έχεις την μέγιστη συγκέντρωση γιατί οι ομάδες είναι όλες πολύ κοντά σε κάθε επίπεδο. Υπάρχουν τρείς μεγάλες ομάδες, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Ηρακλής, ο οποίος του χρόνου θα παίζει στην Α2. Όσον αφορά στα ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού είναι μια φανταστική και μοναδική εμπειρία για κάθε αθλητή. Εύχομαι σε όλους, τουλάχιστον μία φορά, να καταφέρουν να τους ζήσουν από κοντά. Η ατμόσφαιρα σε αυτά τα ντέρμπι είναι πραγματικά πολύ φορτισμένη. Υπάρχουν επικίνδυνα περιστατικά που όμως τα κοντρολάρει η αστυνομία και οι αθλητές μπορούν να επικεντρωθούν στον αγώνα».

-Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα τον αθλητισμό;
«Σίγουρα η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλα τα αθλήματα στη χώρα. Ωστόσο, οι επικεφαλής των συλλόγων και της ομοσπονδίας και της Λίγκας προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Κάνουν μικρά αλλά σταθερά βήματα και οι παίκτες προσπαθούν να βοηθήσουν αυτή τη διαδικασία».

Από ό,τι έχω δει προέρχεστε από αθλητική οικογένεια στην Ουκρανία…
«Μάλιστα, η οικογένειά μου και οι αγαπημένοι μου ζουν στην Ουκρανία. Ο πατέρας μου ήταν πρώην παίκτης βόλεϊ που έχει ήδη παίξει στην Ελλάδα και την Βραζιλία. Τώρα είναι προπονητής της Λοκομοτίβ Χάρκοβο. Και ο παππούς μου ήταν αθλητής. Με την Σοβιετική Ένωση έχει πάρει πρωταθλήματα αλλά έχει κατακτήσει και χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Μόναχο. Όπως καταλαβαίνετε, ολόκληρη η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από τον αθλητισμό».

-Υποθέτω πως αυτό σχετίζεται με αρκετές μετακινήσεις από μέρους σας...
«Ναι, είναι αλήθεια. Όταν ήμουν ενάμιση ετών μετακόμισα στην Ελλάδα, όπου παρέμεινα για 10 χρόνια. Στη συνέχεια επιστρέψαμε στην Ουκρανία και άρχισα προπονήσεις βόλεϊ στο Χάρκοβ. Επτά χρόνια αργότερα, δέχτηκα προσφορά από το ελληνικό πρωτάθλημα και άλλαξα και πάλι χώρα διαμονής. Πριν πάω στον Ολυμπιακό, έπαιξα στον Παναθηναϊκό αλλά και στην Ανόρθωση της Κύπρου. Η Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι μου και θα είναι πάντα στην καρδιά μου».

-Τι γνωρίζετε για το νέο σύλλογο σας;
«Η Γιαστρζέμπσκι είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με παράδοση. Παίζουν οι καλύτεροι παίκτες υπό την καθοδήγηση ενός καλού προπονητή. Δεν τους γνωρίζω ακόμη προσωπικά, αλλά έχω ακούσει καλά πράγματα για αυτούς. Ανυπομονώ να τους συναντήσω. Ελπίζω ότι όλοι μαζί θα έχουμε μια μεγάλη σεζόν».

-Είχατε προσφορές από άλλες ομάδες;
«Η πρόταση από τον Γιαστρζέμπσκι ήρθε τον Μάιο. Χάρηκα όταν ο ατζέντης μου με πληροφόρησε ότι ενδιαφέρεται για μένα. Είχα προτάσεις και από άλλες χώρες και είχα επίσης την ευκαιρία να μείνω και στον Ολυμπιακό. Ωστόσο επέλεξα την Πολωνία και ελπίζω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή».

-Πόσο εύκολο είναι για σας να αφήσετε την ηλιόλουστη Ελλάδα;
«Στην πραγματικότητα, πέρασα πολύ χρόνο σε ένα μέρος όπου ο ήλιος λάμπει όλο το χρόνο. Αλλά μην ξεχνάτε ότι έχω ουκρανικό αίμα. Ως εκ τούτου, ο κρύος χειμώνας δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα. Σε όλη μου τη ζωή άλλαξα χώρες, σχολεία, πόλεις και συνήθισα να ζω με μια βαλίτσα. Είμαι ανοικτό άτομο και μου αρέσει να συναντώ νέους ανθρώπους. Ως εκ τούτου, μετράω αντίστροφα τις ημέρες για να έρθω στην Πολωνία. Ένας από τους φίλους μου είναι ο Λούκας Σζάρεκ, που αγωνίζεται στην Όλζστιν και μου έχει πει τα καλύτερα για τη χώρα σας».

-Τι περιμένετε από τη συνεργασία σας με τον πρώτο πασαδορόρο της Γιαστρέμπσκι, τον Μιχάλ Μάσνιμ;
«Όλα θα πάνε καλά. Θα τον συμπληρώνω και θα τον υποστηρίζω στις προπονήσεις και στους αγώνες. Η ομάδα θα πρέπει να έχει πολλά οφέλη από το σερβίς και το μπλοκ μου. Με σκληρή δουλειά θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σίγουρα θα δώσω περισσότερο από 100% των δυνάμεων μου για να κάνω ευτυχισμένους τους φίλαθλους της ομάδας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ