Εκτυπώστε τη σελίδα
26-03-2020 01:16

Πολωνία: Πρόωρο τέλος για τα πρωταθλήματα και την παρουσία Στράντζαλη, Πρωτοψάλτη

Και η Πολωνική λίγκα αποφάσισε να βάλει τέλος στα φετινά πρωταθλήματα ανδρών (PlusLiga) κα γυναικών 2019/20 (Liga Siatkówki Kobiet),μετά την έξαρση του κορονοιού στον πλανήτη αλλα και στην ίδια τη χώρα, γεγονός που σήμανε και το πρόωρο αγωνιστικό φινάλε για την 24 χρονη διεθνή μας ακραία από τη Σκύδρα, Όλγα Στράντζαλη που φέτος έκανε μια εξαιρετική σεζόν με την φανέλα του Λεγκιόνοβο και η οποία σε λιγες μέρες πιθανότατα να επιστρέψει στην Ελλάδα.

 Φινάλε και για τον 27χρονο διεθνή μας ακραίο, Θανάση Πρωτοψάλτη που έπαιξε στην PlusLiga ανδρών με την Ράντομ που είχε στόχο την είσοδο της στα πλέι οφ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, καθώς οι δύο διοργανώσεις είχαν αρχικά ανασταλεί πριν από δύο εβδομάδες εξαιτίας της πανδημίας όμως η ομοσπονδία βόλεϊ της χώρας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων (1035) και τον θάνατο 15 ατόμων και έπειτα απο συνεννόηση με το Υπουργείο των Σπορ, αποφάσισε να βάλει πρόωρο τέλος στα φετινά πρωταθλήματα, και να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

 Επειδή όμως η κανονική σεζόν στην PlusLiga ανδρών δεν είχε ολοκληρωθεί, η ομοσπονδία αποφάσισε να μην υπάρξει πρωταθλητής ανδρών και οι τρεις πρώτες ομάδες της κατάταξης να έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν στην διοργάνωση του Champions League το 2021.

Στις γυναίκες η κανονική σεζόν (Liga Siatkówki Kobiet) πρόλαβε και ολοκληρώθηκε, και η Πολωνική ομοσπονδία απένειμε τον τίτλο στην πρώτη ομάδα της κατάταξης την Chemik Police ενώ η SkyRes Rzeszów πήρε το ασημένιο μετάλλιο και το ŁKS Commercecon Łódź το χάλκινο μετάλλιο.

Επιπλέον, οι Chemik και Developres κέρδισαν το δικαίωμα να συναγωνιστούν στο Champions League του 2021. Το Λεγκιόνοβο της διεθνή μας Όλγα Στράντζαλη τερμάτισε στην τέταρτη θέση με την 24 χρόνη ακραία να ολοκληρώνει την σεζόν συνολικά με 326 πόντους σε 22 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. έχοντας πετύχει 287  από επίθεση, 20 απο μπλοκ και 19 άσους και μέσο όρο 16 πόντους.

Επίσης ειχε αναδειχτεί MVP Νοεμβρίου στο πρωτάθλημα (φωτό) ενω ειχε οδηγήσει την ομάδα της και στο φάιναλ-4 κυπέλλου γυναικών.

Σχετικά άρθρα