Εκτυπώστε τη σελίδα
30-11-2019 21:19

Έπος για Αλεξάκου, Καθάριου στην Αμερική και παίζουν τελικό Big East στις 23.30!

Η μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής σεζόν στο κολεγιακό βόλεϊ έλαβε χώρα στον ημιτελικό της Big East Conference, και η νέα πατρίδα του Γιάννη Αντετοκουνμπο, Milwaukee, Wisconsin, αποδείχθηκε γούρικη για τις Ελληνίδες αθλήτριες του St. John’s που υπερέβαλαν εαυτών και νίκησαν 3-0 (25-17, 25-23, 26-24) το #10 βάσει ψηφοφορίας των Αμερικανών προπονητών, Creighton! Η επιτυχία αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία δεδομένου ότι το Creighton: 
- Έχει φτάσει μέχρι και στο #7 της κατάταξης βάσει της αξιολόγησης των Αμερικανών προπονητών.

- Δεν έχει πέσει από το Τοπ-25 εδώ και 7 χρόνια.

- Ήταν η μόνη ομάδα στις ΗΠΑ που κερδίζει τον τίτλο του τελικού τουρνουά της περιφερείας (Big East, μιας εκ των καλύτερων 7 περιφερειών στην Αμερική) επί 5 συνεχόμενα έτη.

- Ήταν 13-0 όντας το #1 της περιφέρειας μπαίνοντας στα playoffs.

- Ήταν 46-2 στα τελευταία 48 παιχνίδια εναντίον ομάδων εκτός του Τοπ-25.

- Κατέκτησε το πρωτάθλημα της κανονικής περιόδου με μόνο μια ήττα στην περιφέρεια Big East (17-1, 24-5 συνολικά σε όλη τη σεζόν 2019).

- Είχε κερδίσει τα τελευταία 30/31 σετς εναντίον του St. John’s!

Στο πραγματικό έπος μία ημέρα μετά την εορτή των Ευχαριστιών και πραγματική Μαύρη Παρασκευή για το Creighton, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν οι Ελληνίδες αθλήτριες, με την Ευφροσύνη Αλεξάκου να έχει 10 τελειωμένες επιθέσεις και 12 άμυνες και την Αριάδνη Καθάριου να σημειώνει 6 πόντους και 5 μπλοκ σε πάρα πολύ κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και ειδικά σε κομβικές φάσεις του 2ου και 3ου σετ όταν οι αντίπαλες έπιαναν τη συνήθη απόδοσή τους και διαφαινόταν επικείμενη επιστροφή για το Creighton. Επίσης κρίσιμο ρόλο έπαιξαν οι Ιταλίδες συναθλήτριες των Ελληνίδων, η διαγώνιος Rachelle Rastelli (13/27 επιθέσεις) και η τελειόφοιτη setter Erica Di Maulo (34 assists, 3 πόντους, 4 άμυνες, 2 μπλοκ), καθώς και η Τσέχα Klara Mikelova (9 τελειωμένες επιθέσεις και 11 άμυνες).

Ειδικά για τις Ελληνίδες αθλήτριες η βετεράνος πρώτη προπονήτρια Persico είπε αποκλειστικά στο γραφείο τύπου της Νόμος: «Οι Ελληνίδες είναι πάντα έτοιμες για μεγάλα παιχνίδια. Ήταν πανέτοιμες απόψε και σήκωσαν και τις υπόλοιπες συμπαίκτριές τους. Ξέραμε πως έπρεπε να έχουμε πολύ καλή απόδοση και από τις κεντρικές μας και η Άρι απέδωσε σε κρίσιμα σημεία και όπως και η Έφρο πάντα ήταν ηγέτιδες. Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες φιλάθλους του βόλεϊ για όλη την υποστήριξη. Τις αγαπάμε!»
To St. John’s θα διεκδικήσει τον τίτλο στην περιφέρεια -για πρώτη φορά μετά το 2007- σήμερα 30/11 κόντρα στην οικοδεσπότη Marquette που επίσης συγκαταλέγεται στα κορυφαία 10 πανεπιστήμια της χώρας. Το ματς θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι Big East Conference YouTube στις 23:30 Ελλάδος.