Εκτυπώστε τη σελίδα
23-06-2019 00:00

Η Παπαφωτίου στη Ζανζιβάρη για να μοιράσει δώρα σε φτωχά παιδιά

Η Αθηνά Παπαφωτίου και η πρώην συμπαίκτριά της στη Μιλούζ, Αμερικανίδα Κάρλι Σνάιντερ έκαναν πράξη τον στόχο τους να ταξιδέψουν στην Τανζανία για να βοηθήσουν τα παιδιά ενός απομακρυσμένου χωριού.

Η προσπάθεια τους ξεκίνησε πριν από πέντε μήνες ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσαν πως έχουν στόχο να μαζέψουν 5.000 ευρώ καθώς και πολλά υλικά για το σχολείο τους αλλά και τη γυμναστική των παιδιών.

Η σκέψη τους βρήκε αμέσως ανταπόκριση και οι δύο αθλήτριες μάζεψαν τα χρήματα που ήθελαν και εδώ και δύο μέρες βρίσκονται στην Τανζανία. Για την ακρίβεια έχουν ταξιδέψει μέχρι την Ζανζιβάρη η οποία είναι ένα μεγάλο νησί με καταπληκτικές παραλίες και ημιαυτόνομη περιοχή της Τανζανίας στην Ανατολική Αφρικήημιαυτόνομη περιοχή της Τανζανίας στην Ανατολική Αφρική.

Πρόκειται για μία περιοχή η οποία έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι δύο αθλήτριες θα μείνουν για μερικές ημέρες εκεί και πέρα από την οικονομική και υλική βοήθεια θα περάσουν πολλές ώρες με τα μικρά παιδιά.

Η Αθηνά Παπαφωτίου με την Κάρλι Σνάιντερ έδωσαν τις πρώτες εικόνες από την επίσκεψη τους στο μοναδικό δημόσιο σχολείο της Ζανζιβάρης στο οποίο πηγαίνουν περισσότερα από 200 παιδιά. Παίζουν με τα μικρά παιδιά και τα φροντίζουν ώστε να ξεφύγουν από την καθημερινότητα τους.

«Θέλουμε να γυρίσουμε σε αυτά τα παιδιά κάτι από την αγάπη και τα υλικά αγαθά που είχαμε εμείς στην προσωπική μας ζωή αλλά και στην αθλητική μας καριέρα. Είμαι πολύ χαρούμενη. Ζούμε μία φοβερή εμπειρία. Γεμίζουμε ενέργεια από το χαμόγελο των παιδιών που χαίρονται πολύ με την παρουσία μας. Από τώρα σκεφτόμαστε και την επόμενη δράση», είπε η Αθηνά Παπαφωτίου.

Media

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

After stretching, it’s time to run! We all know that????????‍♂️????????‍♀️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thriboo (@thriboo) στις







Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

@thriboo . . #schoolofhope#zanzibar#humanitarianproject#kids#africa#education#sports#momentstoremember

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Athina Papafotiou (@athi_papaf) στις



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Each day we start with some stretching and as you can see they’re already good in synchronisation!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thriboo (@thriboo) στις