1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-09-2018 15:58

Εφροσύνη Αλεξάκου: «Μεγάλο βήμα και όνειρο ζωής»

Η Εφροσύνη Αλεξάκου μετά τον Άρη μετακόμισε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αγωνίζεται στο NCAA με τη φανέλα του St. John's University. Mιλάει για τους πρώτους της μήνες στο αμερικάνικο βόλεϊ.

Ο Άρης ήταν ο τελευταίος σταθμός της στην Ελλάδα μετά τον Καμπανιακό, τους Μακεδόνες Αξιού και το Μαρκόπουλο και πριν δεχθούν μαζί με την συμπαίκτρια της Αριάδνη Καθάριου, την πρόταση υποτροφίας από το St. John's University.

Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν πρώτη σκόρερ, αναδείχθηκε Rookie of the year και έπαιξε στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, ενώ μέσα στη σεζόν ψηφίστηκε ΜVP δύο αγωνιστικές, την 10η και την 12η για τις εμφανίσεις της κόντρα σε ΑΟ Μαρκόπουλο και Πορφύρα αντίστοιχα.

Παίζοντας με τις αθλήτριες της ηλικίας της, ξεχώριζε «σαν την μύγα μες στο γάλα». Δύο συνεχόμενες χρονιές αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στις Νεάνιδες με την φανέλα του Άρη, κατακτώντας ισάριθμες φορές τον τίτλο της πολυτιμότερης αθλήτριας των τελικών φάσεων!

Στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ έχει αγωνιστεί με το St. John's University σε 12 παιχνίδια (44 σετ) μέσα σε 21 ημέρες με εντυπωσιακά στατιστικά: 149 πόντους με 135/362 επιθέσεις, 9 πάσες- ασίστ, 7 άσσους, 28 μπλοκ και 103 άμυνες.

Μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας της, στην ήττα (3-1, 23-25, 26-24, 22-25, 25-21, 12-15) από το Villanova, πρόσθεσε στο ενεργητικό της άλλους 13,5 πόντους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ