1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-04-2013 17:02

Η μεγάλη πρόκληση για την Ναρμπόν των Προύσαλη, Πετρέα

Παροξυσμός! Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Ναρμπόν από το βράδυ της Κυριακής, μετά τη νίκη της ομάδας βόλεϊ επί της Τουρ στο δεύτερο αγώνα της ημιτελικής φάσης της Γαλλικής Λίγκας.

 

Η ομάδα των Κώστα Προύσαλη, Γιώργου Πετρέα ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 νίκες, ενώ αύριο και μεθαύριο (21.30 ώρα έναρξης και τις δύο ημέρες) υποδέχεται την Τουρ στην έδρα της (η πρόκριση κρίνεται στις 3 νίκες) και τα εισιτήρια των αγώνων έχουν εξαντληθεί από το πρωί της Δευτέρας.

Το μόλις 800 θέσεων «PalaisduTravail» φαντάζει πολύ μικρό για να καλύψει τις ανάγκες των φίλων της ομάδας, κι έτσι τοποθετήθηκαν πτυσσόμενες κερκίδες αυξάνοντας τη χωρητικότητα στις 1500 θέσεις.

«Αυτό που συμβαίνει είναι εκπληκτικό. Όλοι ψάχνουν για εισιτήρια και η διοίκηση ενημέρωσε ότι στη διπλανή αίθουσα θα μπει βίντεο γουόλ προκειμένου να ικανοποιήσει αυτούς που δεν θα μπορέσουν να μπουν στο γήπεδο», είπε στο www.volleyball.gr ο Γιώργος Πετρέας ο οποίος μαζί με τον Κώστα Προύσαλη και τους συμπαίκτες του έχουν εξελιχθεί σε τοπικούς ήρωες.

Σε κάθε τους εμφάνιση αποθεώνονται (όπως κι οι συμπαίκτες τους), ενώ πέρα από τις επευφημίες πλέον δέχονται και παραινέσεις του στιλ ‘να τρώτε καλά’, ‘να ξεκουράζεστε’ από τους οπαδούς των ‘Εκατόνταρχων’ (LesCenturions είναι το παρατσούκλι της ομάδας) που ζουν και αναπνέουν με το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό.

«Η Ναρμπόν είναι μια μικρή πόλη, πλέον τους γνωρίζουμε σχεδόν όλους και η αγάπη που εισπράττουμε όταν βγαίνουμε έξω είναι πραγματικά εντυπωσιακή», τόνισε ο Καλαματιανός κεντρικός που πλέον έχει συνηθίσει να γυρνά όταν ακούει το ‘LesGrecs’ (οι Έλληνες).

«Είναι κάτι πολύ ωραίο αυτό που γίνεται εδώ, αλλά ακόμη κι αν δεν φτάναμε στα ημιτελικά θα το απολαμβάναμε. Δεν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα, κι αν κάνεις καλά τη δουλειά σου σε χειροκροτούν… Έτσι από τη στιγμή που ο στόχος ήταν να μπει η ομάδα για πρώτη φορά στα πλέι οφς και είμαστε στα ημιτελικά, λογικό είναι να υπάρχει ικανοποίηση», συμπλήρωσε ο Προύσαλης ενώ οι ντόπιοι του αποκάλυψαν ότι «για πρώτη φορά στην ομάδα ράγκμπι της πόλης, που όπως σε όλη τη Νότιο Γαλλία είναι το καμάρι τους, η ομάδα βόλεϊ έγινε αντικείμενο συζήτησης στα αποδυτήρια».

Πάντως παρόλο που η Ναρμπόν έκανε το μπρέικ στην έδρα της Τούρ, οι δύο Έλληνες δεν πετούν στα σύννεφα.
«Το Γαλλικό είναι ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά όσο περνούσε ο καιρός καταλαβαίναμε ότι ως ομάδα έχουμε μεγάλες δυνατότητες κι εμείς. Η Τουρ είναι ένα επίπεδο πιο πάνω απ’ όλους, αφού έχει και το διπλάσιο μπάτζετ, αλλά πήγαμε εκεί χωρίς άγχος και μας βγήκε το παιχνίδι. Σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού μας σκεφτόμαστε πολλά, αλλά η Τουρ εξακολουθεί να είναι καλύτερη ομάδα, αν και πιστεύω ότι το ματς της Παρασκευής είναι και το πιο κομβικό της σειράς», είπε ο Πετρέας ενώ ο Προύσαλης σημείωσε από την πλευρά του: «Είναι πολύ μακριά ο τελικός. Παίζουμε με μια πλήρης ομάδα που έχει αποδείξει ότι είναι η καλύτερη του Γαλλικού πρωταθλήματος. Η Τουρ είναι το φαβορί, αλλά εμείς θα μπούμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και θα δούμε τι θα γίνει».

Η μεγάλη απώλεια της Ναρμπόν θα είναι ο (πρώην παίκτης του ΠΑΟ) Ρενό Ερπ που αποβλήθηκε στο δεύτερο ματς (και κινδυνεύει με τιμωρία 10 αγωνιστικών καθώς ήταν αρχηγός), αλλά τη θέση του θα πάρει ο Μαρσίλιο Ντα Σίλβα (πρώην παίκτης του Πανελληνίου). Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών οι Κάννες υποδέχονται την Παρί, με τους Παριζιάνους να προηγούνται με 2-0 νίκες.

 Πηγή: volleyball.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ