1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
17-12-2016 11:58

Πρόκριση για Μέλκα, Φιλίποφ, Παπαδόπουλο

Με δυο νίκες 3-0 πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου θα αγωνιστεί με την Ομόνοια η Αναγέννηση Δερύνειας. Στον επαναληπτικό προημιτελικό που έγινε στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου η ομάδα του Γιάννη Μέλκα κέρδισε ξανά την Ε.Ν.Παραλιμνίου με 0-3.
Η Αναγέννηση Δερύνειας μπήκε δυνατά στον αγώνα και δεν επέτρεψε στην Ε.Ν.Παραλιμνίου να την απειλήσει ιδιαίτερα. Οι «πράσινοι με τον ανατέλλοντα ήλιο» πήραν το σετ με 17-25 και έκαναν το 0-1. Η Ένωση το πάλεψε όσο μπορούσε.

Η πρόκριση στα ημιτελικά πήρε «πράσινο» χρώμα αφού η Αναγέννηση παρά την αντίσταση των πολύ φιλότιμων παικτών της Ενωσης πήρε το δεύτερο σετ με 20-25 και «έγραψε» το 0-2. Η απόδοση των «βυσσινί» ήταν πολύ καλή.

Τα ίδια δεδομένα επικράτησαν και στο τρίτο σετ με την Αναγέννηση πιο ποιοτική να κερδίζει με 20-25 και τον αγώνα με 0-3 σετ. Η Ένωση πάλεψε χωρίς άγχος και έδειξε πολλές αρετές.

Τα σετ: 0-3 (17-25, 20-25, 20-25)

Ε.Ν. ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Ζ. ΛΟΥΚΟΒΙΤΣ): Λούκοβιτς, Λ. Λόντσαρ, Σπαρτιάτης, Στογιάκοφ, Ν. Λόντσαρ, Ερωτοκρίτου. – Αλλαγές: Μιχαήλ, Σιόκουρος
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ.(Γ. ΜΕΛΚΑΣ): Ττόφιας, Αχιλλέως, Ντας, Μεντούριτς, Φιλίπας, Ελευθερίου – Λίμπερο: Χαμαγιούν. – Αλλαγές: Θεοδούλου, Σωτηρίου, Χρ. Χρυσοστόμου.


Έκλεισε ραντεβού στα ημιτελικά η «Κυρία»

Η τρίτη και καθοριστική μάχη μεταξύ Pokka ΑΕ Καραβά – Ανόρθωσις βάφτηκε «κυανόλευκη». Η Ανόρθωσις με καθαρή νίκη 0-3 μέσα στο «Σπύρος Κυπριανού» και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 3-1 τη Δευτέρα στο «Θεμιατόκλειο» πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα – Grren Air Παφιακός.

Η Ανόρθωσις κατόρθωσε να πάρει το ψυχολογικό προβάδισμα για την πρόκριση αφού καλύτερη στα σημεία που έπρεπε κέρδισε το πρώτο σετ με 18-25. Η Pokka ΑΕ Καραβά που παρουσιάστηκε με αλλαγές στην εξάδα δεν κατάφερε να διαχειριστεί τους κρίσιμους πόντους και έμεινε πίσω στο σκορ με 0-1.

Η «Μεγάλη Κυρία» έδειξε τα δόντια της στο δεύτερο σετ. Σε ένα πολύ ωραίο αγώνα κατάφερε να το ελέγξει εκεί που έπρεπε και να το κερδίσει με 20-25 αυξάνοντας σε 0-2 το προβάδισμά της. Οι «κιτρινόμαυροι» σε αυτό το σετ θυμήθηκαν τον πολύ καλό τους εαυτό, αλλά κάποια λάθη τους στέρησαν το σετ.

Το 0-2 και η πρόκριση έδωσε φτερά στους παίκτες της Ανόρθωσης που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και στο τρίτο σετ και να κερδίσουν με 21-25, εξασφαλίζοντας τη νίκη – πρόκριση με 0-3. Οι Κερυνειώτες δεν παραδόθηκαν αλλά γενικά δεν βρέθηκαν στη νύχτα τους.

Τα σετ: 0-3 (18-25, 20-25, 21-25)

POKKA ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ (ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ): Χατζηβασίλης, Λιοτατής, Χατζηφιλίππου, Αντωνιάδης, Χαριδήμου, Ράμμα – Λίμπερο: Χατζηδαμιανού. - Αλλαγές: Κοσιάρης
ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ(ΑΝΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ): Παναγιωτίδης, Φάιφερ, Κνέζεβιτς, Στρουγκάρεβιτς, Ροντόλφο, Πάντιτς. –Λίμπερο: Κοντός – Αλλαγές: Σαββίδης, Μοσχοβάκης, Σπύρου, Αθανασίου, Χρυσοστόμου.


Το «τριφύλλι» στα ημιτελικά με διπλή νίκη

Η Ομόνοια συνεχίζει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της στο Κύπελλο. Οι «πράσινοι» μετά από ένα επαναληπτικό προημιτελικό με πλούσιο θέαμα κέρδισαν στο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» το πολύ καλό ΑΠΟΕΛ με 3-1. Σε συνδυασμό με την νίκη της Τρίτης με 1-3 στο «Λευκόθεο» πέρασαν στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν την Αναγέννηση Δ.

Το αιώνιο ντέρμπι ήταν εξαιρετικό στο πρώτο σετ. Οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία μέχρι τα μέσα του σετ. Η Ομόνοια κατόρθωσε να ξεφύγει με 19-13, αλλά ένα ντεμαράζ του ΑΠΟΕΛ και σειρά λαθών των «πρασίνων» έβαλαν τους «γαλαζοκίτρινους» στο σετ 19-17. Ένα λάθος κάρφωμα του Γεωργίου και μια κακή υποδοχή του Κολά έδωσαν την ευκαιρία στην Ομόνοια (σ.σ. ο Λαμπ μοίρασε ωραία το παιχνίδι) να ξεφύγει και να πάρει το σετ με 25-19 και το προβάδισμα με 1-0.

Ακόμα καλύτερο με πολλές ανατροπές και σασπένς ήταν το δεύτερο σετ. Η Ομόνοια ξέφυγε με 14-11, αλλά το ΑΠΟΕΛ όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε, αλλά επανήλθε και με δικό του σερί (πολλά λάθη) της Ομόνοιας επανήλθε και προηγήθηκε 18-23. Το τάιμ άουτ του Σάββα Σάββα και η είσοδος του Φερέιρα στον αγώνα βοήθησαν την Ομόνοια που βρήκε λύσεις στο μπλοκ και στο σερβίς μειώνοντας σε 21 -23. Το ΑΠΟΕΛ όμως δεν λάθεψε και πήρε το σετ 21-25 ισοφαρίζοντας σε 1-1 δίνοντας άλλη τροπή στην πρόκριση.


Το πολύ καλό ξεκίνημα του ΑΠΟΕΛ στο τρίτο σετ (προηγήθηκε 02-04) με αρκετά καλό τον Βέρντι δεν είχε συνέχεια. Η Ομόνοια βρήκε τον ρυθμό της και με την άνοδο του Ροντρίγκο προηγήθηκε με 14-10 και 21-12. Με πολύ καλά τελειώματα οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν το σετ με 25-16 να προηγηθούν με 2-1 και μαζί την πρόκριση.


Οι δυο ομάδες έπαιξαν στο τέταρτο σετ χωρίς άγχος , αφού η πρόκριση κρίθηκε και πρόσφεραν ωραίο θέαμα. Το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με 14-18, αλλά η Ομόνοια αντέδρασε και πήρε το σετ με 25-22. Ομολογουμένως ήταν το θεαματικότερο σετ του προημιτελικού.

Τα σετ: 3-1 (25-19, 21-25, 25-16, 25-22)

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. ΣΑΒΒΑ): Σ. Πετρακκίδης, Λαμπ, Αποστόλου,Αλεξίου, Α. Πετρακκίδης, Ροντρίγκο Λίμπερο πΠαπαχριστοδούλου. –Αλλαγές: Φερέϊρα.
ΑΠΟΕΛ (Γ. ΦΙΛΙΠΟΦ): Βέρντι,. Γεωργίου, Κολάς, Χάσικος, Στρεμπάκοφ, Γοδόι – Λίμπερο Παντελή. – Αλλαγές: Χατζηπαύλου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ