1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
23-08-2015 17:41

Αλεξάνδρα Ψωμά made in USA

Στα 17 της χρόνια ζει στα …κόκκινα το American dream. Εδώ και δύο εβδομάδες η Αλεξάνδρα Ψωμά άφησε την Ελλάδα για να σπουδάσει και να παίξει βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο.


 Η «Novasports rookie of the year» της σεζόν 2013-2014 και μια από τις καλύτερες ακραίες στο περσινό πρωτάθλημα με την φανέλα του Μαρκόπουλου, μιλάει στο www.novasports.gr από το νέο της «σπίτι», για τις πρώτες της μέρες μακριά από την Ελλάδα. Και μόνο αν διαβάσετε το καθημερινό της πρόγραμμα τις πρώτες της μέρες στο Σαν Ντιέγκο θα καταλάβετε ότι η 17χρονη διεθνής ακραία τραβάει ήδη …κουπί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. «Έχουμε καθημερινά τρεις προπονήσεις και αρκετές φορές έχουμε και βάρη. Σήμερα έχουμε ρεπό και για αυτό με βλέπετε άνετη…» μας γράφει μέσω Facebook η Αλεξάνδρα η οποία τηρεί με ευλάβεια το καθημερινό της πρόγραμμα. «Ξυπνάω γύρω στις 5 και 20 το πρωί και στις 6 έχω βάρη. Μετά τρώμε πρωϊνό και από τις 9 μέχρι τις 10.30 έχουμε την πρώτη προπόνηση της μέρας. Στις 12 είναι το ραντεβού μας για το μεσημεριανό και 13.30 με 16.30 είναι η δεύτερη προπόνηση. Στις 17.00 σερβίρεται το βραδινό και από τις 18.00 μέχρι τις 21.00 έχουμε την τελευταία προπόνηση της μέρας. Μετά όλες μας πέφτουμε «πτώματα» στα κρεβάτια μας» αναφέρει ξετυλίγοντας το κουβάρι της επιβαρημένης καθημερινότητας της. Η πρώην ακραία του Μαρκόπουλου δεν έχει κλείσει καν μήνα στο Σαν Ντιέγκο ωστόσο από τις πρώτες μέρες έχει καταφέρει να κερδίσει τις συμπαίκτριες και τις προπονήτριες της. «Η πρώτη επαφή τόσο με τις προπονήτριες μου όσο και με τις συναθλήτριες μου είναι πολύ καλή. Όλες οι κοπέλες και οι προπονήτριες είναι πολύ φιλικές μαζί μου. Με έβαλαν στην αγκαλιά τους από την πρώτη στιγμή και αυτό για εμένα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Διότι αν είσαι για πρώτη φορά σε μια ξένη χώρα που είναι τόσο μακριά από την Ελλάδα δεν είναι εύκολο να επιβιώσεις αν δεν ξέρεις ότι έχεις κάποιους ανθρώπους που νοιάζονται για εσένα. Προπονήτρια μου είναι η Deitre Collins Parker. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Hawaii και είναι πρωταθλήτρια με την ομάδα του Πανεπιστημίου. Δεύτερη προπονήτρια είναι η Kevin Maureen Campbell. Μέχρι στιγμής είναι όλα τέλεια εδώ στο San Diego. Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα, η προπονήτρια μας είναι πολύ απαιτητική και αυτό είναι καλό». 

Στο φιλέ της ...ψυχολογίας

Οι στόχοι της ομάδας του Πανεπιστημίου της Ψωμά είναι υψηλοί όπως άλλωστε και οι προσδοκίες της Ελληνίδας ακραίας. Από τις πρώτες προπονήσεις η ομάδα δείχνει έτοιμη να ανεβάσει τον πήχη. «Φέτος όλοι πιστεύουμε πως η ομάδα είναι πολύ καλύτερη από ότι της προηγούμενες χρονιές» τονίζει η Αλεξάνδρα και συνεχίζει: «Ο στόχος μας είναι να γίνουμε πρωταθλήτριες στην περιφέρεια μας και να καταφέρουμε να πάρουμε το εισιτήριο για τον πρώτο γύρο του NCAA. Μετά είναι και λίγο θέμα τύχης ανάλογα με ποσό δύσκολη ομάδα θα βρεθείς αντίπαλη για να παίξεις για τον επόμενο γύρο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε την υψηλότερη θέση που μπορούμε». Η Αλεξάνδρα εκτός από την αλλαγή στο νούμερο της φανέλας της (θα φοράει το Νο1 αντί το Νο10) δεν άλλαξε συνήθειες και χώρα μόνο για να παίξει βόλεϊ. Θα γίνει καλύτερη μέσα από τον ανταγωνισμό και τις προπονήσεις αλλά αυτό που μετράει για την διεθνή ακραία είναι να μπορέσει να «παντρέψει» το υψηλό επίπεδο εκγύμνασης με την Πανεπιστημιακή της επιμόρφωση. Τα θέλω της είναι συγκεκριμένα: «Θέλω να σπουδάσω ψυχολογία σαν major και ποιο συγκεκριμένα ψυχολογία πάνω στον αθλητισμό. Και Γερμανική φιλολογία σαν minor για να έχω ένα δίπλωμα στα χέρια μου ότι μπορώ να διδάσκω. Τα Γερμανικά θα είναι σχετικά εύκολα για εμένα εφόσον η μητέρα μου είναι από την Αυστρία και μιλάω τέλεια Γερμανικά». Οι πρώτες μέρες στην Αμερική δεν είναι εύκολες. Η Ελλάδα δεν ξεχνιέται εύκολα βλέπετε. «Μου λείπουν οι φίλοι μου και τα ελληνικά φαγητά!! Ο καιρός εδώ είναι σχεδόν ο ίδιος με την Ελλάδα» λέει η γλυκιά Αλεξάνδρα πριν την καληνυχτίσουμε. Το Νο1 του Σαν Ντιέγκο είναι σίγουρο πως τους επόμενους μήνες θα μας απασχολεί συχνά με τις επιδόσεις του…

Novasports.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ