1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
30-11-2013 20:43

Ντίμα Φιλίποφ: «Κάποια στιγμή θα επιστρέψω στον Ολυμπιακό»

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μαυρούτσο
Ο διεθνής με την Εθνική Ελλάδος και πρώην βολεϊμπολίστας του Ολυμπιακού, Ντίμα Φιλίποφ, μας «άνοιξε» την καρδιά του και μας αποκάλυψε πως κάποια στιγμή θα ήθελε πολύ να επιστρέψει στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο της, ενώ απάντησε… κοφτά πως δεν θα έπαιζε ποτέ στον Παναθηναϊκό!

Διαβάστε τι είπε για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, στο πρωτάθλημα της Πολωνίας, την Εθνική ομάδα αλλά και τους στόχους του. Αποκλειστικά στο Grande Secreto.


 Ας ξεκινήσουμε με ένα μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα σου, που δεν είναι άλλο από τον Ολυμπιακό! Τα πήρες όλα με την ερυθρόλευκη φανέλα. Οι λόγοι που αποφάσισες να φύγεις; 

«Αισθάνομαι τυχερός που αγωνίστηκα με την φανέλα του Ολυμπιακού. Σίγουρα ήταν τα καλύτερα χρόνια μέχρι στιγμής στην καριέρα μου. Μετά το περσινό τρεμπλ αισθάνθηκα ότι πρέπει και είμαι έτοιμος να κάνω ένα βήμα μπροστά στην πορεία μου και μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία στην Πολωνία, σ’ ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα του κόσμου».

Είσαι από τα αγαπημένα παιδιά της θύρας 7, το νούμερο σου στον Ολυμπιακό άλλωστε. Δηλώνεις κι εσύ Ολυμπιακός. Θα επιστρέψεις κάποια στιγμή; Θες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του;

 «Αυτά τα χρόνια που ήμουν στον Ολυμπιακό ένιωσα τεράστια αγάπη από τον κόσμο του και με έκαναν να νιώσω σαν ένας από αυτούς!!! Πιστεύω έχω μια ιδιαίτερη σχέση με την Θύρα 7. Έφυγα από τον Ολυμπιακό αλλά θέλω να πιστεύω πως θα επιστρέψω κάποια στιγμή. Το μόνο μήνυμα που μπορώ να στείλω είναι ότι εύχομαι ο Ερασιτέχνης να έχει την ίδια στήριξη όπως στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, γιατί είμαστε μια οικογένεια που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ».

Ο πατέρας σου, Γιούρι έχει διακριθεί με τον Παναθηναϊκό. Εσύ θα έπαιζες με το τριφύλλι στο στήθος αν ερχόντουσαν έτσι οι συνθήκες;

 «Ο πατέρας μου έγραψε την δική του ιστορία με τον Παναθηναϊκό εγώ την δική μου με τον Ολυμπιακό. Όχι δεν θα πήγαινα στους «πράσινους»».

Έξι χρόνια στον Ολυμπιακό. Η καλύτερη στιγμή στην έως τώρα καριέρα σου;

«Σίγουρα οι τίτλοι που κατακτήσαμε ήταν οι καλύτερες στιγμές στον Ολυμπιακό, αλλά και όταν πήγαμε στο «Γ.Καραϊσκάκης» για την γύρο του θριάμβου ήταν κάτι το τρομερό»!

 Το όνειρό σου για το μέλλον;

«Έχω μάθει στη ζωή μου να μην έχω όνειρα αλλά στόχους. Έχω κάποιους φυσικά, τους οποίους δεν θα ήθελα να τους αποκαλύψω».

Είσαι και από τα βασικά στελέχη της Εθνικής μας ομάδας. Πως βλέπεις την πορεία της. Είναι ικανή να διακριθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση; Πιστεύεις της λείπει κάτι;

«Έχουμε μια νεανική Εθνική ομάδα. Πιστεύω με σωστή οργάνωση και δουλειά θα έρθει κάποια διάκριση! Πρέπει να πιστέψουμε σε αυτό. Μόνο κακό θα μας κάνει αν αρχίσουμε να λέμε τι μας λείπει και τι θα θέλαμε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στη δουλειά και την προπόνηση και όλα θα έρθουν».

Η κατάσταση εδώ, όπως ξέρεις καλά, δεν είναι και η καλύτερη οικονομικά. Πιστεύεις επηρεάζει αυτό τους αθλητές στην απόδοση και την διάθεσή τους για βόλλευ;

«Πολλά παιδιά αρχίζουν να σταματάνε το βόλλεϋ, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να ζουν από αυτό. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για το άθλημα αλλά και γενικά για τον αθλητισμό. Είναι άσχημο να βλέπεις πως πέφτει το επίπεδο του βόλλεϋ στην Ελλάδα».

 Ήταν όνειρο για σένα μια τέτοια μεταγραφή σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Πολωνίας;

«Ήταν ένας στόχος μου που έγινε πραγματικότητα. Μεγάλοι ομάδα και μεγάλοι παίκτες δίπλα μου. Έχουμε βάλει στόχο το πρωτάθλημα Πολωνίας και ελπίζω στο τέλος να τα καταφέρουμε»

 Τι διαφορές έχει εκεί από εδώ;

«Ας ξεκινήσουμε από τον κόσμο. Σε κάθε αγώνα είναι γεμάτα τα γήπεδα παντού. Από 3000 φιλάθλους και πάνω. Εδώ το πρωτάθλημα είναι ένα show που το καλύπτουν πολλά κανάλια και εφημερίδες. Είναι το πρώτο άθλημα στην χώρα. Να φανταστείς παίζαμε σε μία πόλη που δεν έχει ομάδα στην Α1 και μάζεψε 5000 κόσμο. Μετά τον αγώνα δεν μπορούσαμε να πάμε στο λεωφορείο και είχε μαζέψει τόσο κόσμο που δεν μας άφηναν να βγούμε για λόγους ασφαλείας. Όλοι ήθελαν αυτόγραφα και φωτογραφίες με μας. Εδώ αισθάνεσαι πραγματικά Αθλητής».

 Την γλώσσα την γνώριζες λόγω καταγωγής. Η προσαρμογή ήταν εύκολη;

«Ναι μιλάω ήδη τα πολωνικά και για μένα είναι πολύ εύκολα, αλλά σίγουρα η ζωή είναι διαφορετική από τον Ελλάδα. Σαν την Ελλάδα πουθενά!»

 Είχες μάθει σε πρωτιές με μία φοβερή χρονιά που τα πήρατε όλα πέρσι με τον Ολυμπιακό και συνεχίζεις έτσι τώρα και στην Πολωνία. Πως αισθάνεσαι;

«Μακάρι να φέρω τύχη και στην Γιαστρέμπσκι και να πάρουμε το χρυσό. Θα δούμε τον Μάϊο».

 Πως σε αντιμετώπισαν οι νέοι σου συμπαίκτες και ο προπονητής σου;

«Να πω την αλήθεια ένιωσα σαν το σπίτι μου κατευθείαν. Με βοηθάνε σε όποιο πρόβλημα κι αν έχω. Πηγαίνουμε για φαγητό όταν έχουμε ελεύθερο χρόνο. Ο προπονητής μου είναι πολύ καλός και πιστεύω πως κάνουμε πολύ καλή και ομαδική δουλειά».

Έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο εκεί;

Έχουμε μια 12άδα από παίκτες που μπορούν να παίξουν ανά πάσα στιγμή όλοι. Αυτό είναι το μεγάλο συν της ομάδας μας»!

ΠΗΓΗ: http://grandesecreto.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ