1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-07-2013 21:07

Ο Καλπακτσόγλου στα χνάρια της... Εθνικής Ανδρών στη Σάλτα

Με δύο νίκες της Γαλλίας επί της Αργεντινής με 3-2 και 3-1 σετ ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του Α΄ ομίλου του Παγκοσμίου Λιγκ που έγιναν στη Σάλτα της Αργεντινής.

Κομισάριος του αγώνα ήταν ο Θέμης Καλπακτσόγλου (ο μοναδικός Έλληνας που έμεινε κομισάριος στο Παγκόσμιο Λιγκ) και έγινε ο πρώτος Έλληνας που πήγε σε αγώνα βόλεϊ στη Σάλτα μετά την ιστορική παρουσία της Εθνικής ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2002.

Στη Σάλτα (απέχει τρεις ώρες με αεροπλάνο από το Μπουένος Άιρες) η ελληνική ομάδα έγραψε ιστορία με τις νίκες επί της Κούβας και επί των ΗΠΑ που άνοιξαν και το δρόμο για την πρόκριση στην 8αδα της διοργάνωσης. Στην πόλη που εδρεύει το θρυλικό τρένο των νεφών στην πλάτη της οροσειράς των Άνδεων ο χρόνος έχει σταματήσει και οι λιγοστές οικογένειες Ελλήνων που έχουν μεταναστεύσει εδώ και δεκαετίες ζουν με το όνειρο της επιστροφής στη μαμά πατρίδα.

Στην Αργεντινή προπονητής είναι ο Χαβιέ Βέμπερ που το 1986 πήρε πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα η Αργεντινή θα είναι οικοδεσπότρια του φάιναλ-6 του Παγκοσμίου Λιγκ.

Περισσότερες φωτό: ΕΔΩ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ