1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-09-2018 00:37

Φάιναλ-6: Το ιταλικό έθνος, η απούσα Γαλλία και ο άθλος των τεσσάρων νικών

Με τα σούπερ ντέρμπι Βραζιλία - Ρωσία και Ιταλία - Σερβία αρχίζει την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στο εντυπωσιακό Aλπιτούρ του Τορίνο το φάιναλ-6 του παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών. Οι έξι ομάδες που συνεχίζουν είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους των τριών ομάδων και οι δύο πρώτες κάθε ομίλου θα παίξουν χιαστεί στους ημιτελικούς. Τα 15.700 εισιτήρια κάθε αγώνα έχουν προπωληθεί μήνες πριν!

Οι προπονητές όλων των ομάδων έδωσαν το στίγμα τους:

O προπονητής της Εθνικής Ιταλίας Τζιανλορέντζο Μπλενγκίνι που είναι και διοργανώτρια της τελικής φάσης είπε: «Η Σερβία είναι πολύ ισχυρή ομάδα, γεμάτη με αθλητές που είναι σούπερ σταρ της ιταλικής λίγκας. Ολοι γνωρίζουμε πως αυτό είναι το πιο δύσκολο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Πολωνία δε μας εκπλήσσει όπως όλοι οι άλλοι, με τη μόνη εξαίρεση τη Γαλλία. Είμαστε σίγουροι για τις δυνάμεις μας και την ομάδα μας όχι μόνο γιατί έχουμε κάνει καλή προετοιμασία αλλά γιατί νιώθουμε την υποστήριξη από όλο το ιταλικό έθνος».

Ο προπονητής της Βραζιλίας Ρενάν Νταλ Ζότο συμφώνησε ότι οι καλύτερες ομάδες στον κόσμο είναι παρούσες στο Τορίνο και τόνισε: «Ξεκινάμε το φάιναλ-6 με δυνατό και σωστό πνεύμα και με μία μεγάλη επιθυμία να παίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα μου είναι σε καλή κατάσταση και ψυχολογικά έτοιμη. Ολες οι ομάδες είναι πολύ ισορροπημένες. Η μόνη που απουσιάζει και της άξιζε να είναι εδώ είναι η Γαλλία».

Ο προπονητής της Ρωσίας Σεργκέι Σπλιάπνικοφ δήλωσε: «Βρισκόμαστε στο τρίτο και πιο καθοριστικό στάδιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ηδη έχουμε διανύσει μία μεγάλη απόσταση αλλά όλα θα κριθούν στους επόμενους τέσσερις αγώνες. Όλες οι ομάδες είναι εξίσου ισχυρές. Θέλουμε τώρα να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας ανεξάρτητα από τον αντίπαλο να κάνουμε τέσσερις νίκες. Νιώθουμε έτοιμοι να χτυπήσουμε το παιχνίδι με τη Βραζιλία αλλά και όλα τα ματς που θα ακολουθήσουν μέχρι και τον τελικό».

 Φάιναλ-6: «Νιώθω κουρασμένος, γέρος και ηλίθιος»

Στη φωτογραφία από αριστερά: Nikola Grbic (SRB), John Speraw (USA), Gianlorenzo Blengini (ITA), Renan Dal Zotto (BRA), Sergei Shliapnikov (RUS) and Vital Heynen (POL).

 

Πως προκρίνονται

Την πρόκριση για τα ημιτελικά θα πάρουν οι δύο πρώτοι, όπου παίζουν χιαστί (1ος I - 2ος J, 2ος J- 1ος Ι).

Όλοι αγώνες θα γίνουν στο Τορίνο και οι αγώνες θα γίνουν στο «Pala Alpitour» χωρητικότητας 15.000 θέσεων.

Ι' όμιλος: Βραζιλία, Ρωσία, ΗΠΑ

J' όμιλος: Πολωνία, Σερβία, Ιταλία
 
 
Ι' όμιλος
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου
18.00: Βραζιλία - Ρωσία
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου
18.00: ΗΠΑ - Ρωσία
Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου
18.00: Βραζιλία - ΗΠΑ

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - I΄ΟΜΙΛΟΣ
Θ. ΟΜΑΔΑ ΑΓ. Ν Η ΣΕΤ Β.
1. Βραζιλία 0 0 0 0-0 0
2. Ρωσία 0 0 0 0-0 0
3. ΗΠΑ 0 0 0 0-0 0

 

 

 

 

 

 
 
J' όμιλος
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου
22.15: Ιταλία - Σερβία
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου
21.30: Πολωνία - Σερβία
Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου
22.15: Ιταλία - Πολωνία 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - J΄ΟΜΙΛΟΣ
Θ. ΟΜΑΔΑ ΑΓ. Ν Η ΣΕΤ Β.
1. Ιταλία 0 0 0 0-0 0
2. Σερβία 0 0 0 0-0 0
3. Πολωνία 0 0 0 0-0 0

 

 

 

 

 

Οι έξι ομάδες που προκρίθηκαν στο φάιναλ-6 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (highlights-video) (πανόραμα Β' φάσης)

Αυτές είναι οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών (πανόραμα ομίλων)

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ