1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Δεύτερη κούπα στην Ουγγαρία γιατον Γιάννη Αθανασόπουλο. Ο ‘Έλληνας προπονητής οδήγησε ην Βασας στην κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς σον τελικό επικράτησε μετά από μονομαχία θρίλερ της Μπεκεσάμπα με 3-2 (23-25, 25-14, 22-25, 25-19, 17-15).
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε για τη μεγάλη νίκη στο Ρέντη:
Τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας γυναικών U20 κατέκτησε η Ιταλία. Η «Σκουάντρα Αντζούρα» με οδηγό την πασαδόρο και MVP του τελικού, Γκάϊα Γκουϊντούτσι, επικράτησε στον τελικό που έγινε στο Ρόντερνταμ, της Σερβίας με 3-0 (25-18, 25-20, 25-23). Η ομάδα του Μάσιμο Μπελάνι ολοκλήρωσε το τουρνουά αήττητη με 8 σερί νίκες.
Αήττητη παραμένει η οικοδέσποινα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος γυναικών Κ18, Αργεντινή,  αφού έκανε το 3Χ3  στον Α όμιλο με τελευταίο θύμα της, την αδύναμη Κορέα. Μία ώρα και 15 λεπτά χρειάστηκε για το τελικό 3-0 που ήρθε με την Σοφία Μεινάρντι να σημειώνει 13 πόντους.
Η Αργεντινή είναι ασταμάτητη παίζοντας εντός έδρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών Κ18. Διπλασίασε τις νίκες και με το 3-1 απέναντι στη Σλοβενία απέκτησε προβάδισμα για την πρώτη θέση του Α ομίλου. Κορυφαίες ήταν οι Σοφία Μεϊνάρντι (14π) , Αντζελα Λινγκόρια (13π) και Ντομινίκ Κονσάριο (10π).
Η Ρωσία εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος γυναικών U19 που διεξάγεται στην Αργεντινή. Έκανε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και οδηγεί την κούρσα στον Γ όμιλο. Τελευταίο θύμα της μάλιστα ήταν οι δευτεραθλήτριες του 2015 ΗΠΑ των οποίων επικράτησαν με 3-0. Οι Ρωσίδες είχαν εντυπωσιακό σερβίς που του έφερε 10 πόντους και δεν άφησαν πολλά περιθώρια στις Αμερικανίδες.
Μετά από ένα πολύ συναρπαστικό τελικό, ο Άγιος Δομίνικος νίκησε με 3-2 (17-25, 25-21, 25-17, 24-26, 16-14) τη Βραζιλία για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U20 που διεξήχθη στο Πουέρτο Ρίκο.
Η πολυνίκης Βραζιλία και ο Άγιος Δομίνικος θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών κάτω των 20 ετών που διεξάγεται στο Πουέρτο Ρίκο.
H Ιταλία νίκησε με 3-0 (25-20, 25-18, 25-16) τις ΗΠΑ για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κοριτσιών U18 που έγινε στη Λίμα του Περού.  Οι Ιταλίδες έπαιξαν κορυφαίο βόλεϊ με εξαιρετική άμυνα, ποικιλία στο σερβις και σταθερή επίθεση από την Πάολα Εγκονού.
Η αντίστροφη μέτρηση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Γυναικών κάτω των 20 χρόνων, έχει αρχίσει. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ), η Λεμεσός και τα Πολεμίδια, 98 ημέρες πριν το πρώτο σερβίς, δήλωσαν χθες την ετοιμότητά τους για μία διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας που όμοιά της, σε ομαδικό άθλημα, δεν έχει ξαναγίνει στον τόπο μας. Σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Λεμεσού, στην παρουσία εκπροσώπου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, οι συμμετέχοντες στο όλο εγχείρημα εξέφρασαν τη θέλησή τους για μία διοργάνωση – σταθμός για το άθλημα του βόλεϊ, η οποία ταυτόχρονα θα προβάλει τον τόπο μας σε όλη την υφήλιο.
Τι και αν έκανε κατάθεση ψυχής η Εθνική Νεανίδων και νίκησε με 3-2 την τελευταία μέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου; Οι διαιτητές φρόντισαν να... αποκλείσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από την τελική φάση του Παγκοσμίου και να δώσουν την πρόκριση στην Τουρκία.
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, στον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Ταλίν της Εσθονίας, η Εθνική ομάδα των Νεανίδων έπαιξε με την φωτιά, αλλά αυτή τη φορά δεν κάηκε (όπως στην πρεμιέρα που ηττήθηκε με 3-2 από την Κροατία) καθώς κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 της οικοδέσποινας του τουρνουά.
Άνετη και ξεκούραση πρεμιέρα για την Τουρκία απέναντι στην οικοδέσποινα Εσθονία. Οι τριταθλήτριες Ευρώπης στις Νεάνιδες, επικράτησαν πολύ εύκολα με 3-0 της Εσθονίας και ξεκίνησαν ιδανικά τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νεανίδων.
Αν και βρέθηκε μπροστά με 2-0 απέναντι στην Κροατία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου, η Εθνική Νεανίδων ηττήθηκε στο τάι μπρέικ (3-2) και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις τους στον Β' όμιλο. Πολλά τα λάθη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (41), από τα οποία τα περισσότερα έγιναν από το τρίτο σετ και μετά, όπου προήλθε και η ανατροπή της Κροατίας.
Προκριματικά Παγκοσμίου πρωταθλήματος ΝεανίδωνΒ' όμιλος - 1η αγωνιστικήΠαρασκευή 9 ΙανουαρίουΓυμναστήριο Tallin Hall, Εσθονία15.30 Ελλάδα - Κροατία 2-3 (27-25, 26-24, 21-25, 17-25, 12-15)Διαιτητές: Βικτορίνι (Σλοβακία), Μάγκνουσον (Σουηδία)
Πάτησε στην Εσθονία και στην πρωτεύουσα Ταλίν η Εθνική Νεανίδων, που αναχώρησε νωρίς το πρωί και αύριο θα ριχτεί στη «μάχη» των προκριματικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Η Λώρα Κυριοπούλου, ο Βασίλης Βασιλειάδης και η Ελένη Δανιηλίδου κλήθηκαν να σφυρίξουν στις τρέχουνες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αναλυτικά:
Με το φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η Εθνική Νεανίδων, η οποία ταξιδεύει το πρωί της Πέμπτης (08/01) για την Εσθονία, όπου θα διεξαχθεί η πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. 
Με την φιλική αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Λεμεσού ολοκληρώνεται η προετοιμασία της Εθνικής Νεανίδων επί Κυπριακού εδάφους. Αύριο το πρωί θα αναχωρήσει για την Εσθονία και την πόλη Ταλίν που φιλοξενεί τον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Μετά την μεγάλη επιτυχία της τέταρτης θέσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η Εθνική Νεανίδων βρίσκεται αντιμέτωπη με μία νέα πρόκληση. Αυτή της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Μετά την απουσία της από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Όλγα Στράντζαλη επιστρέφει στην Εθνική Νεανίδων (Κάτω 20 ετών) για να συντράμει την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Μεγάλη επιτυχία για το κυπριακό βόλεϊ αποτελεί η αναληψη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νεανίδων (Κ20), καθώς είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση στο βόλεϊ που γίνεται στο νησί της Αφροδίτης.
Το volleynews.gr παρουσιάζει τις ομάδες που έγραψαν ιστορία στις Παγκόσμιες διοργανώσεις του βόλεϊ γυναικών με όλα τα μετάλλια και τις ομάδες που αγωνίστηκαν σε ημιτελικούς καθώς και τα πλασαρίσματα των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας.
Σελίδα 1 από 2

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ