1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-09-2018 00:56

Φάιναλ-6: «Νιώθω κουρασμένος, γέρος και ηλίθιος»

Οι ΗΠΑ είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο Μουντιάλ του 2018 και διεκδικεί τον δεύτερο τίτλο μετά το 1986, η Σερβία διεκδικεί το πρώτο παγκόσμιο (έχει ένα αργυρό το 1998 με πασαδόρο τον Νίκολα Γκρμπιτς) και η Πολωνία θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα και μετά και το παγκόσμιο του 1974 να κατακτήσει το τρίτο παγκόσμιο στην ιστορία της.

 

Ο προπονητής της Σερβίας Νίκολα Γκρμπτς είπε: «Πολλοί μας δίνουν φαβορί αλλά δε πιστεύω πως είμαστε φαβορί. Δεν πρέπει ποτέ να δούμε το πρόσωπο του αντιπάλου μας αν θέλουμε να είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές. Είμαστε συναισθηματικά πιο δυνατοί μετά από μία μακρά δοκιμασία και πολλούς δυαντούς αγώνες που η ομάδα απέκτησε αυτοπεποίθηση. Εχουμε όλοι μια βαθιά θέληση για κάτι πολύ ξεχωριστό και πολύ δυνατό».

Ο Αμερικανός προπονητής Τζόν Σπιρό είπε πως καμία ομάδα δεν έχει πλεονέκτημα με εξαίρεση την Ιταλία μόνο λόγο έδρας: «Κάθε φορά κάνουμε την ίδια συζήτηση πριν από όλες τις διοργανώσεις αλλά εδώ είναι κάτι ξεχωριστό. Δεν υπάρχει εύκολη ομάδα. Δεν έχω δει από κοντά την Πολωνία αλλά ξέρω πως είναι σε καλή κατάσταση και ο Κούμπιακ είναι πραγματική φωτιά. Η πρόκληση για μας είναι μεγάλη».

Ο Βέλγος προπονητής της Πολωνίας Βιτάλ Χέινεν (φωτό) είπε την ατάκα που ξεχώρισε στην στην παρουσίαση των προπονητών: «Νιώθω κουρασμένος, γέρος και ηλίθιος. Κουρασμένος διότι ταξιδεύαμε 12 ώρες από τη Βουλγαρία στην Ιταλία. Ηλίθιος γιατί είμαι ο μόνος προπονητής που δεν μπορεί να μιλήσει τη μητρική γλώσσα της ομάδας του, και γέρος διότι είμαι ο μόνος προπονητής εδώ για δεύτερο διαδοχικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (σ.σ.το 2014 ήταν με την Εθνική Γερμανίας)».

 

Φάιναλ-6: Το ιταλικό έθνος, η απούσα Γαλλία και ο άθλος των τεσσάρων νικών

 

Πως προκρίνονται

Την πρόκριση για τα ημιτελικά θα πάρουν οι δύο πρώτοι, όπου παίζουν χιαστί (1ος I - 2ος J, 2ος J- 1ος Ι).

Όλοι αγώνες θα γίνουν στο Τορίνο και οι αγώνες θα γίνουν στο «Pala Alpitour» χωρητικότητας 15.000 θέσεων.

Ι' όμιλος: Βραζιλία, Ρωσία, ΗΠΑ

J' όμιλος: Πολωνία, Σερβία, Ιταλία

 

 
Ι' όμιλος
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου
18.00: Βραζιλία - Ρωσία
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου
18.00: ΗΠΑ - Ρωσία
Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου
18.00: Βραζιλία - ΗΠΑ

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - I΄ΟΜΙΛΟΣ
Θ. ΟΜΑΔΑ ΑΓ. Ν Η ΣΕΤ Β.
1. Βραζιλία 0 0 0 0-0 0
2. Ρωσία 0 0 0 0-0 0
3. ΗΠΑ 0 0 0 0-0 0

  

 

 

 

 

 

J' όμιλος
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου
22.15: Ιταλία - Σερβία
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου
21.30: Πολωνία - Σερβία
Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου
22.15: Ιταλία - Πολωνία 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - J΄ΟΜΙΛΟΣ
Θ. ΟΜΑΔΑ ΑΓ. Ν Η ΣΕΤ Β.
1. Ιταλία 0 0 0 0-0 0
2. Σερβία 0 0 0 0-0 0
3. Πολωνία 0 0 0 0-0 0

 

 

 

 

 

 

Οι έξι ομάδες που προκρίθηκαν στο φάιναλ-6 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (highlights-video) (πανόραμα Β' φάσης)

Αυτές είναι οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών (πανόραμα ομίλων)

Σχετικά άρθρα

  • Παγκόσμια τριάδα Ντρίζγκα, Κούρεκ, Κούμπιακ λύγισαν τις ΗΠΑ 3-2 (highlights - Foto)
    Θα μπορούσε να ήταν και ο τελικός του παγκοσμίου πρωταθλήματος αλλά ακόμα φαίνεται πως έχουμε δρόμο... Η Πολωνία μετά από αγώνα θρίλερ νίκησε τις ΗΠΑ με 3-2 σετ και προκρίθηκε στον τελικό
  • Κόντρα στην Βραζιλία για την πρόκριση στην 4αδα!

    Η ομάδα βόλεϊ κοριτσιών της σχολής Μωραΐτη θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία στον προημιτελικό του Παγκοσμίου σχολικού πρωταθλήματος που γίνεται στην Τσεχία. Η ομάδα των Καλαμπόκη, Δημητριάδου είναι αήττητη στη διοργάνωση και με νίκη θα προκριθεί στην 4αδα και θα αγωνιστεί για ένα μετάλλιο. Να σημειωθεί πως ο αγώνας θα γίνει την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο γυμναστήριο FSpS στο Μπρνο της Τσεχίας. Αύριο Τετάρτη όλες οι ομάδες έχουν ρεπό.

  • Προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου η Σχολή Μωραΐτη
    Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα βόλεϊ των εκπαιδευτηρίων Μωραΐτη που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα που γίνεται στην Τσεχία. Πριν από λίγο η ομάδα του Μωραΐτη νίκησε την Πορτογαλία 2-0 σετ στο νοκ άουτ αγώνα της φάσης των «16» και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Η ελληνική ομάδα νίκησε στη φάση των ομίλων την Ιταλία, την Χιλή και την Ουγγαρία.
  • Το Κατάρ για το Παγκόσμιο του 2018
    Την υποψηφιότητα να αναλάβει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018 έθεσε το Κατάρ, σαν μία πρόβα τζενεράλε για το Παγκόσμιο του ποδοσφαίρου το 2022.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ