1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
07-09-2018 13:57

Σε εννέα πόλεις η γιορτή του παγκοσμίου βόλεϊ

Το Μουντιάλ βόλεϊ θα διοργανωθεί για πρώτη φορά σε δύο χώρες, την Ιταλία και την Βουλγαρία. Συνολικά 9 πόλεις θα φιλοξενήσουν αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Η πρεμιέρα στην Ιταλία θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη στο ιστορικό στάδιο «Foro Italico» με την αναμέτρηση της Ιταλίας και της Ιαπωνίας (9/9, 20.30) για τον Α' όμιλο και οι υπόλοιπες αγωνιστικές θα γίνουν στην Φλωρεντία. Στο Μπάρι θα πραγματοποιηθεί ο Γ' όμιλος. Οι Β' και Δ' όμιλοι θα διεξαχθούν στην Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο Ρούσι και στην Βάρνα αντίστοιχα.

Αγώνες θα γίνουν επίσης στο Μιλάνο, στη Μπολόνια και στη Σόφια και τελευταίος σταθμός θα είναι το Τορίνο, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το final-6, τα ημιτελικά αλλά και ο τελικός.

ΙΤΑΛΙΑ

Ρώμη - Foro Italico

Το «Foro Italico» (κεντρική φωτό) είναι από τα πιο ιστορικά ανοιχτά στάδια στην Ιταλία και έχει φιλοξενήσει σπουδαίες διοργανώσεις πολλών αθλημάτων, όπως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το παγκόσμιο πρωτάθλημα beach volley αλλά και τελικούς World League. Στο στάδιο θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος με την αναμέτρηση της Ιταλίας με την Ιαπωνία.

Μπάρι - Palaflorio Hall



Η δομή της «Palaflorio» έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις και αγώνες. Έχει χωρητικότητα 6.000 θεατές και είναι το μεγαλύτερο κλειστό γυμναστήριο στη νότια Ιταλία.

Μπολόνια - Paladozza Arena


H «Paladozza arena» χτίστηκε το 1956 και μετά από αρκετές ανακατασκευές  πλέον έχει χωρητικότητα 5.600 θέσεις. Το γήπεδο χρησιμοποιείται κυρίως για συναυλίες και αγώνες μπάσκετ.

Φλωρεντία - «Nelson Mandela Forum»


Από τα καλύτερα κλειστά γυμναστήρια στην Ιταλία, το «Nelson Mandela Forum» θα φιλοξενήσει εκ νέου σπουδαίους αγώνες βόλεϊ, μετά το final-6 του World League το 2014.

Μιλάνο - Forum Di Assago


To «Di Assago Forum», γνωστό και ως «Mediolanum» είναι από τα πιο σύγχρονα κλειστά γυμναστήρια στην Ευρώπη με 12.657 καθίσματα, ενώ έχει βραβευτεί και ως το κορυφαίο Ευρωπαϊκό κλειστό γυμναστήριο.

Τορίνο - Pala Alpitour


Στην «Pala Alpitour» στο Τορίνο θα αναδειχθεί η πρωταθλήτρια κόσμου. Αρχικά κατασκευάστηκε για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006 με ονομασία «Pala Olimpico». Το 2014 μετονομάστηκε σε «Pala Alpitour» και έκτοτε φιλοξενούνται μεγάλες εκδηλώσεις και συναυλίες. Έχει χωρητικότητα 15.800 θέσεις.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Σόφια - Arena Armeec


Η «Arena Armeec» χτίστηκε το 2011 και είναι από τα πιο σύγχρονα γυμναστήρια στην Βουλγαρία. Φιλοξενεί σχεδόν 18.000 θεατές και έχουν διοργανωθεί πάνω από 25 αθλήματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Βάρνα - Palace Of Culture And Sports

Το «Palace Of Culture And Sports» έχει χωρητικότητα 6.000 θέσεων και από το 1969 που χτίστηκε, έχει ανακαινιστεί και φιλοξενήσει πολλά event και διοργανώσεις.

Ρούσε - Monbat Arena


H «Monbat Arena» άνοιξε τις πύλες της το 2015 και έχει 5.100 καθίσματα. Η αρχική της ονομασία ήταν «Ruse Arena» και το 2017 είχαν γίνει αγώνες για το Grand Prix.

Πηγή: volleyball.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ