1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-10-2016 17:38

Ευκαιρία για το Παγκόσμιο οι άνδρες (οι όμιλοι των προκριματικών)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο η κλήρωση για την 2η φάση των προκριματικών ανδρών και γυναικών για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018. Η τελική φάση για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού των ανδρών θα διεξαχθεί σε δύο χώρες (Βουλγαρία και Ιταλία) το διάστημα 10-30 Σεπτεμβρίου 2018.

Η Εθνική ανδρών κληρώθηκε στον Β' όμιλο μαζί με την οικοδέσποινα του τουρνουά Ολλανδία που θα διεξαχθεί το διάστημα 23-28 Μαΐου και τις Σλοβακία, Αυστρία, Λουξεμβούργο και Μολδαβία. υ

Η Εθνική ανδρών είδε με... μεγάλη χαρά ότι απέφυγε μεγαθήρια όπως η Γαλλία, η Ρωσία, η Σερβία. Η Ολλανδία είναι το φαβορί θεωρητικά πάντα για την κατάληψη της 1ης θέσης, ενώ δύσκολος αντίπαλος πρέπει να θεωρείται και η Σλοβακία. Πιο αδύναμες αλλά πάντα υπολογίσιμες είναι η Αυστρία, το Λουξεμβούργο ενώ πάλι στο δρόμο της Εθνικής (όπως και στα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ) θα βρεθεί και η Μολδαβία. 

Έτσι η Εθνική μας έχει μία καλή ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση σε τελική φάση Παγκοσμίου πρωταθλήματος, με την τελευταία φορά να είναι το 2006 που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 17η θέση στην Ιαπωνία.

Κριτήρια πρόκρισης

Οι αγώνες των προκριματικών ομίλων θα διεξαχθούν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2017 ενώ οι 36 ομάδες (ανά φύλλο) που συμμετέχουν στην προκριματική διαδικασία χωρίστηκαν σε 6 ομίλους που απαρτίζονται από έξι ομάδες έκαστος και θα αγωνιστούν σε ένα γύρο.

Οι ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο κερδιζουν απευθείας την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου το 2018, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα συμμετάσχουν στη γ’ φάση που θα διεξαχθεί 15-20 Αυγούστου 2017. Ήδη στην τελική φάση έχουν προκριθεί οι Βουλγαρία, Ιταλία ως διοργανώτριες χώρες και η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014 Πολωνία.

Η σύνθεση των έξι ομίλων των ανδρών:

Α’ Όμιλος: Γαλλία (διοργ.), Γερμανία, Τουρκία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Ισλανδία

Β’ Όμιλος: Ολλανδία (διοργ.), Σλοβακία, Ελλάδα, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία

Γ’ Όμιλος: Σλοβενία (διοργ.), Βέλγιο, Πορτογαλία, Λετονία, Ισραήλ, Γεωργία

Δ’ Όμιλος: Εσθονία (διοργ.), Ρωσία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Ουγγαρία, Κόσσοβο

E’ Όμιλος: Κροατία (διοργ.), Σερβία, Λευκορωσία, Δανία, Ελβετία, Νορβηγία

Στ’ Όμιλος: Τσεχία (διοργ), Φινλανδία, Ισπανία, Σουηδία, Κύπρος, Βόρειος Ιρλανδία

format world champ2018

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ