1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
12-09-2014 22:14

Ο Νάλμπερτ επιστρέφει στον... τόπο του εγκλήματος και θυμάται

Πριν από 13 χρόνια ο μεγάλος Νάλμπερτ Μπίτενκουρτ βρέθηκε μέσα στο «Σπόντεκ» του Κατοβίτσε, κερδίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του το Παγκόσμιο Λιγκ. «Σήμερα» βρίσκεται και πάλι στον... τόπο του εγκλήματος, αυτή τη φορά σαν σχολιαστής στην τηλεόραση.  

Όπως και ο προπονητής της Βραζιλίας, Μπερναντίνιο, διατηρεί πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από το συγκεκριμένο γήπεδο καθώς το 2001 ήταν ο παίκτης - κλειδί του θριάμβου.

«Ήταν η αρχή μιας μεγάλης ιστορίας, μια ομάδα με πολλές νίκες. Όλοι μας νιώθουμε κάτι ιδιαίτερο στη Πολωνία για όσα σημαίνει αυτός το τίτλος. Ήταν επίσης η καλύτερη στιγμή μου σας αθλητής», δηλώνει

Μετά από την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ, η Βραζιλία κινιόταν  σε χαμηλά επίπεδα, αλλά, με την πρόσληψη του Μπερναντίνιο και παρά το ότι κανείς δεν το περίμενε, έφτασαν στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το 2ο World League, αλλά το 1ο μετά το 1993.

«Χρειαζόμασταν μια αναγέννηση», είπε ο Νάλμπερτ και συνέχισε: «Και τι έγινε; Ήρθε ένας απροσδόκητος τίτλος καθώς ο αρχικός μας στόχος ήταν ένα μετάλλιο».

Ο Νάλμπερτ θυμάται την Βραζιλία να νικά την Πολωνία με 3-1 σε ένα κατάμεστο γήπεδο, ενώ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ στη φάση των ομίλων και μετά ένα δύσκολο 3-2 απέναντι στην Ρωσία για τα ημιτελικά. Το... εξωφρενικό είναι ότι το πιο εύκολο ματς ήταν ο τελικός με την Ιταλία. 

Η ψυχολογία που ανέβηκε κατακόρυφα και τη νίκη του 2001 ήταν το θεμέλιο για την απίστευτη επιτυχία που ακολούθησε στην εποχή του Μπερναντίνιο, συμπεριλαμβανομένου και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2002.

«Βοήθησε πολύ η βεβαιότητα που υπήρχε τα επόμενα χρόνια ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο», δήλωσε. Ήταν άλλη μια μεγάλη νίκη με 3-2 απέναντι στη Ρωσία που έδωσε στην Βραζιλία, άλλο ένα σημαντικό τρόπαιο (το παγκόσμιο του 2002) και ο Νάλμπερτ ήταν ο αρχηγός και ο πρώτος σκορερ με 23 πόντους.

Ένας δεύτερος Ολυμπιακός τίτλος ήρθε για τη Βραζιλία το 2004 και ένα δεύτερο χρυσό στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2006. Αυτά τα δύο πλαισίωσαν τα 5 συνεχόμενα χρυσά στο Παγκόσμιο Λιγκ από το 2003 έως το 2007, το τελευταίο και πάλι στο Κατοβίτσε.

Η πολωνική πόλη φαίνεται ότι αποτελεί μέρος της βραζιλιάνικης ιστορίας, ενώ στόχος είναι να συνεχιστεί η καλή παράδοση.

Στο ρόλο του ως ειδικός αναλυτής στο Βραζιλιάνικο κανάλι προσπαθεί να δώσει στο κοινό την εμπειρία του. «Είναι διασκεδαστικό, αλλά δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει να επικεντρωθώ στο παιχνίδι και να βάλω τον εαυτό μου στη θέση των παικτών».

Η αμεροληψία είναι επίσης δύσκολη για κάποιον που έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο  στην πορεία της Βραζιλίας προς την παγκόσμια κυριαρχία.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ