1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-08-2013 20:49

«Είμαστε ακόμη μέσα στους στόχους μας»

Νακόν Ρατσασίμα, Ταϊλάνδη. Απεσταλμένος ΠΣΑΤ: Παναγιώτης Κουμάνταρος
Σε μια κίνηση που δεν συνηθίζει προέβη ο τεχνικός της Εθνικής Κορασίδων, Δημήτρης Φλώρος, ο οποίος ειδοποίησε τις διεθνείς ότι ήθελε να τους μιλήσει απόψε.
Ο Μακεδόνας εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν προβληματισμένος από την πασίδηλα αγχωμένη εικόνα που παρουσίασαν οι αθλήτριές του εναντίον της Σερβίας και θέλησε με αυτή την κίνηση να τις αποφορτίσει, ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Σλοβενία (14:00), για τις θέσεις 9-16.

-Τελικά ο αγώνας με τη Σερβία ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που πήγε χαμένη; 
«Όταν το παιχνίδι είναι κρίσιμο είναι και η ευκαιρία μεγάλη. Με μια νίκη σήμερα, θα προσπερνούσαμε οκτώ ομάδες. Οι αθλήτριες και των δύο ομάδων ήταν πολύ ΄΄σφιγμένες΄΄, αλλά η Σερβία είχε μια αθλήτρια, την Μπόσκοβιτς, η οποία τράβηξε την ομάδα. Πάνω σε αυτή στηρίχτηκαν και κέρδισαν το παιχνίδι».

-Όλα αυτά ενώ η τακτική είχε επικεντρωθεί ακριβώς στον περιορισμό της Σέρβας διαγώνιας…
«Βέβαια… Εμείς είχαμε κάνει πλάνα, κάναμε και μια αλλαγή στις βασικές θέσεις για να την παίξουμε με ψηλό μπλοκ, δεν μπορέσαμε όμως να την αναχαιτίσουμε και μοιραία ήρθε η ήττα».

-Τι γεύση σου αφήνει ένα τέτοιο παιχνίδι;
«Οπωσδήποτε πικρή, γιατί δεν ήταν μακριά η μία ομάδα από την άλλη. Πιστεύω ότι πολλά κρίθηκαν στο πρώτο σετ. Αυτές δεν είχαν παίξει ακόμη ένα δυνατό αγώνα, δεν είχαν χάσει σετ και πιστεύω ότι αν κάναμε το 1-0, που βρεθήκαμε κοντά σε αυτό, θα τους δημιουργούσαμε πίεση».

-Η οκτάδα χάθηκε αλλά ο στόχος ενός καλού πλασαρίσματος παραμένει αξιόλογο δέλεαρ.
«Δεν γίναμε υπερδύναμη του γυναικείου βόλεϊ από τη μια ημέρα στην άλλη. Τα τρία παιχνίδια που απομένουν είναι πολύ σημαντικά και γι΄ αυτό, και θα το κάνω πρώτη φορά αυτό, θα μαζέψω την ομάδα μετά από παιχνίδι προκειμένου να μιλήσουμε, να κάνουμε μια συζήτηση και να τους τονώσω την ψυχολογία».

-Τι θα πεις στις αθλήτριες;
«Βασικά, τη συζήτηση θα την κάνω για να μου μιλήσουν οι κοπέλες. Θέλω να ακούσω περισσότερο αυτές, να βγάλουν από μέσα τους ό,τι έχουν, να πουν ότι θέλουν να πουν. Εγώ απλώς θέλω να τους επισημάνω κάποια πράγματα και να τους πω ότι είμαστε ακόμη μέσα στους στόχους μας».

-Αρχής γενομένης με τη Σλοβενία, αύριο…
«Την ξέρουμε καλά, την κερδίσαμε δύο φορές στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με 3-2, ύστερα από σκληρά ματς. Μια νίκη θα είναι πολύ σημαντική γιατί θα αλλάξει την εικόνα και την ψυχολογία της ομάδας μας. Αυτές βασίζονται πολύ στην ομαδικότητα, είναι τεχνικά άρτιες αθλήτριες και αυτό είναι το δυνατό σημείο τους».

-Ήταν έκπληξη ο αποκλεισμός της Σλοβενίας από το Περού; 
«Για να πω την αλήθεια, εγώ το περίμενα. Το Περού είναι μια σκληρή ομάδα και μια χώρα με αξιόλογη παράδοση στο γυναικείο βόλεϊ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ