1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
29-07-2013 21:25

«Όλα μπορούν να συμβούν»

Νακόν Ρατσασίμα, Ταϊλάνδη – Αποστολή ΠΣΑΤ: Παναγιώτης Κουμάνταρος
Εκ διαμέτρου αντίθετα σήμερα τα συναισθήματα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής ομάδας, Δημήτρη Φλώρο, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Αργεντινή. Η χθεσινή «συννεφιά» του μετά την άνευ όρων παράδοση στην Κίνα, όχι εξαιτίας του αποτελέσματος αλλά επειδή οι διεθνείς ουσιαστικά δεν «μπήκαν» ποτέ στο παιχνίδι, έδωσε τη θέση της στην ικανοποίηση ότι τα κορίτσια έμειναν αυτή τη φορά συγκεντρωμένα και προσηλωμένα στην τακτική, από την αρχή ως το τέλος του παιχνιδιού.


«Κάναμε μια νίκη που θα τη χαρακτήριζα ιστορική, γιατί είναι η πρώτη μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με μια ομάδα που είναι πολύ δυνατή και πήρε δύο πολύ καλά αποτελέσματα απέναντι σε Ιαπωνία (νίκη 3-0) και Πολωνία (ήττα 3-2). Σήμερα είχαμε μεγάλο αριθμό διακριθέντων αθλητριών, όχι μία ή δύο όπως στα προηγούμενα παιχνίδια», ήταν το σχόλιό του για τον αγώνα με τις νοτιαμερικανές.

Τακτικά, η ομάδα πλησίασε σήμερα στο άριστα: «Είχαμε σχεδιάσει τα ΄΄ματς-απ΄΄ όπως έπρεπε και, ομολογουμένως, το παίξαμε πολύ καλά το παιχνίδι. Το δεύτερο σετ θα μπορούσε να έχει τελειώσει πολύ πιο εύκολα αν δεν κάναμε ένα σερί λαθών, αλλά στο πρώτο και το τρίτο παίξαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και νικήσαμε πολύ δίκαια».

Αύριο;
«Η Ιαπωνία έπαιξε σήμερα ένα καταπληκτικό βόλεϊ, νίκησε πολύ εύκολα την Πολωνία με 3-0, αλλά όπως έχω πει γι΄ αυτό είμαστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, για να παίζουμε με τέτοιες ομάδες που δεν μπορούμε να τις συναντήσουμε πουθενά αλλού».

Φαβορί αύριο υπάρχει, μπορεί όμως η Ελλάδα να «κλέψει» κάτι;
«Βεβαίως, όλα μπορούν να συμβούν. Κατ΄ αρχάς θέλει αντοχή και υπομονή γιατί θα γίνουν πολλές άμυνες και οφείλεις να έχεις διάρκεια. Μετά, θέλει προσαρμογή στις γρήγορες μπάλες που παίζει η Ιαπωνία. Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στο να έχουμε υψηλού βαθμού δυσκολίας σέρβις και σε συγκεκριμένα άτομα».

Ο τεχνικός της Εθνικής Γυναικών, Γιάννης Καλμαζίδης, που βρίσκεται επίσης στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε κάθε αγώνα, σχολίασε ότι εκτός από άριστα στην τακτική, τα κορίτσια κατέθεσαν σήμερα και ψυχή. «Ήμασταν ψύχραιμοι στο 2ο σετ, ίσως και λίγο τυχεροί αλλά αυτό συμβαίνει, αλλά το πήραμε και το παιχνίδι πήρε ύστερα το δρόμο του» σχολίασε ο κ. Καλμαζίδης.

Για τον αυριανό αγώνα με την Ιαπωνία ο Έλληνας τεχνικός επισήμανε ότι «αυτή είναι η δυσκολία για την ομάδα μας, ότι κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε και διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από τις αντίπαλες ομάδες. Η Πολωνία, στην πρεμιέρα, δεν είχε καμία σχέση με την Κίνα τη 2η αγωνιστική, αυτή με την Αργεντινή σήμερα και η Αργεντινή με την Ιαπωνία αύριο, γι΄ αυτό θα πρέπει να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αύριο θα είναι γρήγορο παιχνίδι, οι Γιαπωνέζες είναι πολύ μαχητικές και σε τεχνικό επίπεδο πάρα πολύ καλές. Δεν έχουν τα ύψη αλλά παίζουν ένα βόλεϊ που είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσεις».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ