1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
27-07-2013 17:28

Με Κίνα για την πρώτη νίκη

Νακόν Ρατσασίμα. Aποστολή ΑΠΕ - ΠΣΑΤ Παναγιώτης Κουμάνταρος
Αντιμέτωπη με το ασιατικό «μεγαθήριο» της Κίνας θα τεθεί αύριο το μεσημέρι (12:00 ώρα Ελλάδας) η Εθνική ομάδα Κορασίδων, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που φιλοξενείται στην Ταϊλάνδη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που σήμερα είχε ρεπό, πραγματοποίησε δίωρη προπόνηση το απόγευμα και ακολούθως οι διεθνείς και το τεχνικό επιτελείο μετέβησαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αυριανή αντίπαλό τους, στον αγώνα της με την Πολωνία.

Ο τεχνικός της Εθνικής, Δημήτρης Φλώρος, θα αναλύσει τον τρόπο παιχνιδιού της Κίνας στις αθλήτριές του αύριο το πρωί σε βίντεο και θα εξηγήσει την τακτική με την οποία η «γαλανόλευκη» ομάδα θα προσεγγίσει τον αγώνα.

Άγχος πάντως δεν υπάρχει, όπως συνάγεται και από την ατάκα του κ. Φλώρου. «Μα για να παίξουμε με την Κίνα ήρθαμε στο Παγκόσμιο» υπογράμμισε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, προσθέτοντας ότι «τέτοιες ομάδες δεν μπορείς να τις συναντήσεις ούτε στα Βαλκανικά πρωταθλήματα, ούτε πουθενά... Είναι μεγάλη υπόθεση αλλά και τύχη να παίζεις μαζί τους, να βλέπεις και να βιώνεις τον τρόπο σκέψη τους, τη φιλοσοφία τους και πώς όλα αυτά τα στοιχεία τα βγάζουν μέσα στον αγώνα».

Τα «όπλα» της Κίνας είναι γνωστά, αφού πρόκειται για ένα σύνολο που βασίζεται στο φυσικό παιχνίδι με την «ωμή» δύναμη, ενώ την ίδια στιγμή η τεχνική, η ταχύτητα και το ομαδικό πνεύμα του συνόλου κινούνται σε ανάλογο επίπεδο. «Δεν βλέπουμε το αποτέλεσμα. Για τα κορίτσια μας επαναλαμβάνω ότι είναι τύχη να παίζουν με τέτοιες ομάδες. Θα πάρουν εμπειρίες που θα τις βοηθήσουν να γίνουν καλύτερες αθλήτριες, ενώ αυτή τη γνώση και την πείρα τη μεταφέρουν επίσης στις ομάδες τους και στην Εθνική», είπε ο κ. Φλώρος.

** Η αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Παναγιώτα Τουρσούγκα, μετέφερε προς τις διεθνείς τα συγχαρητήρια του προέδρου της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, για τη χθεσινή προσπάθειά τους απέναντι στην Πολωνία. Ο κ. Μαυρομάτης ευχήθηκε στα κορίτσια της Εθνικής καλή δύναμη για τη συνέχεια και ανάλογες εμφανίσεις.

** Η λίμπερο της ομάδας και της Ελπίδας Αμπελοκήπων, Ελένη Σουπιώνη, εορτάζει σήμερα τα 17α γενέθλιά της. Να ζήσει.

** Απρόοπτο της τελευταίας στιγμής σήμερα, καθώς το λεωφορείο που χρησιμοποιεί η ελληνική αποστολή για τις μετακινήσεις της υπέστη βλάβη και ακινητοποιήθηκε έξω από το γυμναστήριο στο οποίο προπονήθηκαν τα κορίτσια. Βεβαίως, στον τόπο αφίχθη εγκαίρως άλλο όχημα για να μεταφέρει τις διεθνείς στο ξενοδοχείο, όμως σχεδόν οι μισές θέλησαν να δώσουν έναν τόνο… φολκόρ στη μετάβασή τους κι έτσι προτίμησαν την «καρότσα» του συνοδευτικού οχήματος της αστυνομίας, όπως ακριβώς κάνουν οι ντόπιοι, τραβώντας σαφώς τα βλέμματα του κόσμου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ