1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
25-07-2013 18:26

Kαλμαζίδης: «Ζήστε το έντονα...»

Νακόν Ρατσασίμα. Aποστολή ΑΠΕ - ΠΣΑΤ Παναγιώτης Κουμάνταρος: Να ευχαριστηθούν τη διοργάνωση και να ζήσουν έντονα κάθε στιγμή της παρουσίας τους στην Ταϊλάνδη καλεί τα κορίτσια της Εθνικής Κορασίδων ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Γυναικών, Γιάννης Καλμαζίδης, που ταξίδεψε μαζί με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο αποτελεί τον προθάλαμο για τις «μεγάλες».
 
«Και μόνο ότι βρισκόμαστε εδώ, ισότιμα μέλη των 20 κορυφαίων ομάδων του πλανήτη, είναι τεράστια επιτυχία. Εξάλλου, δεν πρέπει να λησμονούμε την ʽʼπενιχρήʼʼ παρουσία μας σε ανάλογες διοργανώσεις σε γυναικείο επίπεδο, που ήταν μια φορά οι Νεανίδες στο Παγκόσμιο της Σεούλ (1978) και μία οι Γυναίκες στη Γερμανία (2002)», δήλωσε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας.
 
Ο κ. Καλμαζίδης ζει από κοντά την προσπάθεια των κοριτσιών, ακούει τους προβληματισμούς τους, αισθάνεται την αγωνία τους και σκέφτεται ότι «ακόμη κι εγώ δεν θα ήμουν έτοιμος για μια τέτοια διοργάνωση, δεν θα είχα συνειδητοποιήσει το μέγεθος. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και τώρα με τα κορίτσια. Για να κάνεις βίωμα κάποιες καταστάσεις, πρέπει πρώτα να τις ζήσεις».
Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών γνωρίζει, βεβαίως, πόσο δύσκολη είναι η αποστολή των κοριτσιών, αφού στον όμιλο της Ελλάδας συμμετέχουν «χώρες με τεράστια παράδοση και εμπειρία, όπως οι δύο ασιατικές (Κίνα, Ιαπωνία) και η Πολωνία, χωρίς να υπολείπεται η Αργεντινή. Καλούμαστε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ομάδες σε ένα ομολογουμένως πολύ δύσκολο έργο».
 
Όσο για το αν η «μεγάλη» Εθνική θα μπορούσε κάποια στιγμή να δώσει ανάλογες χαρές και να σταθεροποιήσει την παρουσία της σε υψηλό επίπεδο, ο κ. Καλμαζίδης εκτιμά ότι «είναι ένα όνειρο αλλά δεν θα πρέπει να κρυβόμαστε από την αλήθεια, το γυναικείο βόλεϊ βρίσκεται παγκοσμίως σε πολύ υψηλό επίπεδο. Σκεφτείτε μόνο πόσο δύσκολη είναι μια πρόκριση από την ευρωπαϊκή ζώνη, απέναντι σε κάποιες από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και η απάντηση έρχεται από μόνη της. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις το βήμα από την Ευρώπη. Προς τα εκεί όμως θέλουμε να δουλέψουμε. Οι στόχοι είναι υψηλοί αλλά θα πρέπει να δούμε αν είναι και εφικτοί».
 
Ερωτηθείς για το αν βλέπει κάτι που να τον προβληματίζει, ο κ. Καλμαζίδης εκτιμά ότι «η έλλειψη εμπειρίας, ίσως, ενώ διακρίνω και μια κούραση περισσότερο πνευματική, καθώς τα κορίτσια δέχθηκαν μεγάλο όγκο δουλειάς σε μικρό διάστημα».
 
Τι συμβουλεύει όμως αυτός και ο συνάδελφός του, Δημήτρης Φλώρος, τις νεαρές διεθνείς; «Να ζήσουν τη διοργάνωση, να τη ζήσουν έντονα. Προσωπικά, δεν θέλω να επικεντρωθώ στο αποτέλεσμα. Αν το χαρούν και έχουν πραγματικά δώσει όσα μπορούν στο παιχνίδι, για μένα αυτό είναι αρκετό: να δώσουμε αυτό που μπορούμε, άσχετα με το αποτέλεσμα».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ