Εκτυπώστε τη σελίδα
22-07-2013 20:59

«Δε μας το χάρισε κανείς» (video)

Ο προπονητής της Εθνικής Κορασίδων Τάκης Φλώρος μίλησε για την αποστολή του εθνικού συγκροτήματος στη Ταϊλάνδη για για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, μίλησε για τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα που έχει συμμετάσχει αλλά και για τους στόχους του εθνικού συγκροτήματος που αναχωρεί το απόγευμα της Τρίτης.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τάκης Φλώρος είπε: «Είμαι πανευτυχής που μπορούμε και συμμετέχουμε σε τέτοια διοργάνωση. Δεν μας το χάρισε κανείς, εμείς το καταφέραμε με πολλή δουλειά. Σε μικρό χρονικό διάστημα, από πέρυσι τον Ιούνιο που μαζευτήκαμε, μπορέσαμε να φτάσουμε να παίξουμε στο τοπ επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό για αυτά τα παιδιά, είναι μεγάλη προίκα για το βόλεϊ. Θα συναντήσουμε κορυφαίες ομάδες και τα κορίτσια θα έρθουν σε επαφή με ομάδες που δεν έχουμε ξαναπαίξει. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Πάμε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει και να το διεκδικήσουμε. Είμαστε σε έναν όμιλο παράξενα δυνατό, με την πρωταθλήτρια Ασίας, την δευτεραθλήτρια Ασίας και την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το θέλαμε όμως για να έχουμε τέτοιο σημείο αναφοράς. Έχουμε παίξει με όλη την Ευρώπη, έχουμε κάνει μεγάλες νίκες κόντρα σε παραδοσιακές ομάδες όπως οι Πολωνία, Τουρκία, Σερβία και τώρα πάμε ένα σκαλί παραπάνω».
«Όμιλος υψηλού επιπέδου»

Αναλύοντας τον όμιλο πρόσθεσε: «Αντικειμενικά είναι όμιλος υψηλού επιπέδου. Δεν έχουμε παίξει ποτέ με τέτοιες ομάδες και όταν πρωτοπαίζεις έχεις μεγάλο πρόβλημα. Θες χρόνο να έρθεις σε επαφή για να απομυθοποιήσεις λίγο κάποια πράγματα. Το καλό είναι πως έχουμε καλό πρόγραμμα. Παίζουμε πρώτα με την Πολωνία, έχουμε ρεπό και μετά με την Κίνα. Άρα και η οπτική επαφή θα μας βοηθήσει. Δεν γνωρίζουμε τη δυναμικότητα της Αργεντινής που θεωρητικά είναι η πιο αδύναμη ομάδα, όχι γιατί δεν είναι καλή, αλλά γιατί είναι καλύτερες οι άλλες. Αυτό όμως, είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πας και παίζεις με τις κορυφαίες ομάδες και όλα αυτά συσσωρεύονται».

«Τρίτη φορά σε Παγκόσμιο»

Για την εμπειρία του παγκοσμίου πρωταθλήματος είπε: «Εγώ προσωπικά πάω για τρίτη φορά σε παγκόσμιο καθώς είχαμε πάει με την εθνική Γυναικών το 1987 στην Κορέα και το 2002 στη Γερμανία. Και πάμε καλά στα Παγκόσμια… Τότε δουλεύαμε διαφορετικά. Είχαμε τις κοπέλες Δευτέρα, Τρίτη και από Τετάρτη πήγαιναν στα σωματεία τους. Από τότε λοιπόν έχει να γίνει ανάπτυξη. Τότε, η Σοφία Αγγελάκη είχε 90 παιχνίδια, χωρίς να υπάρχει εθνική Κορασίδων. Αυτό είναι ανάπτυξη. Αυτό κάνουν τώρα τα παιδιά αυτά. Έχουν και διάθεση και όραμα και αίσθηση ότι μπορούν να καταφέρουν κάτι. Το λέμε κάθε μέρα πως δεν έχουμε φτάσει κάπου, το οδοιπορικό έχει ακόμα δρόμο. Τώρα είμαστε στην κορύφωση και δεν πάμε να περάσουμε ξυστά, πάμε να το ζήσουμε. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ένιωθα πως είμαι προπονητής σε μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Και μην ξεχνάμε πως Ρωσία, Τσεχία, Γερμανία, Ολλανδία, Βουλγαρία έμειναν εκτός Παγκοσμίου. Δεν πάμε λοιπόν για συμμετοχή. Πρέπει να είμαστε σκληροί γιατί έτσι θα το ζήσουμε και θα έχουμε κέρδος. Δεν μπορούμε να βγούμε παγκόσμιοι πρωταθλητές, αλλά η προίκα θα είναι τεράστια».

«Σαν τα σκυλιά»

Σχολιάζοντας την παρουσία της εθνικής στην Ολυμπιάδα Νέων εξήγησε: «Δεν μπορείς να έχεις στόχο μια διοργάνωση, όσο σημαντική και αν είναι, όταν διεξάγεται λίγες ημέρες πριν από ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, αλλά όλες οι ομάδες και κρύβανε και κρατιόντουσαν. Το πήρε η Σλοβενία που έπαιζαν σαν τα σκυλιά. Ούτε η Πολωνία, ούτε η Τουρκία δεν μπήκε δυνατά, ενώ η Ιταλία έστειλε δεύτερη ομάδα. Εμείς δεν κάναμε νίκη, αλλά νομίζω πως και οι ήττες έχουν κέρδη αν τις διαχειριστείς σωστά κι εμείς αυτό κάνουμε. Δεν μας επηρεάζει, είμαστε καλά».

«Στόχος η επόμενη φάση»

Όσο για τον στόχο στην Ταϊλάνδη; «Να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πρέπει και το θέλω πολύ. Εκεί θα συναντήσουμε μια πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά έτσι είναι το Παγκόσμιο. Θα διασταυρωθούμε με τον όμιλο που είναι η Σερβία και η Ταϊλάνδη. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι καθώς με μία νίκη κερδίζεις οκτώ θέσεις!»

«Ανυπομονούμε να ζήσουμε την εμπειρία στο Παγκόσμιο της Ταϋλάνδης»