1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Η Ιαπωνία έχει κάνει ονειρικό ξεκίνημα στο Volleyball Nations League (VNL) καθώς είναι η μόνη αήττητη μετά από 4 αγώνες στον Β όμιλο.
Δεύτερη κούπα στην Ουγγαρία γιατον Γιάννη Αθανασόπουλο. Ο ‘Έλληνας προπονητής οδήγησε ην Βασας στην κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς σον τελικό επικράτησε μετά από μονομαχία θρίλερ της Μπεκεσάμπα με 3-2 (23-25, 25-14, 22-25, 25-19, 17-15).
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Στην Αττάλεια της Τουρκίας ξεκίνησε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου το παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων γυναικών, με τη συμμετοχή των Εξατσίμπασι, Βακίφμπανκ από τη Τουρκίας, της Κονελιάνο από την Ιταλία, της Κλούμπε και της Μίνας από τη Βραζιλία και της Κουανίς από το Αζερμπαϊτζάν. Στη διοργάνωση σφυρίζει και ο διεθνής διαιτητής Νώντας Γεροθόδωρος.
Η Περούτζια για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων. Στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο Μπέτιμ της Βραζιλίας η Περούτζια νίκησε την Τρεντίνο με 3-1 σετ και κατέκτησε τον τίτλο.
Με πρωταγωνιστή τον ερυθρόλευκο διαγώνιο Τόνσεκ Στερν που τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, η Σλοβενία πέρασε το εμπόδιο της Γερμανίας με 3-1 σετ και έγινε η πρώτη ομάδα χρονικά που προκρίθηκε στους "8" του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Η Κουτσίνε Λούμπε Τσιβιτάνοβα δικαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ συλλόγων
Η ιταλική Λούμπε Κουτσίνε Τσιβιτανόβα θα αναμετρηθεί με την Αλ Ραγιάν από το Κατάρ και η Σάντα Κρουζέιρο από τη Βραζιλία με την ρωσική Ζενίτ Καζάν στους δύο ημιτελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος συλλόγοων που γίνονται στο Μπετίμ της Βραζιλίας.
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στoν τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος συλλόγων μεταξύ της τουρκικής Βακίφμπανκ και της Μίνας από την Βραζιλία.
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων στους άνδρες ολοκληρώθηκε με την Τρεντίνο να φθάνει στον τίτλο και από αύριο, Τρίτη 4/12, τα ξημερώματα θα ανοίξει η αυλαία της αντίστοιχης διοργάνωσης των γυναικών στην Κίνα (4-9/12), όπου δεν λείπει το ελληνικό στοιχείο.
H ιταλική Κουτσίνε Λούμπε Τσιβιτανόβα θα αντιμετωπίσει την πολωνική Ασέκο Ρεζόβια και η ρωσική Φακέλ Ουρενγκόι θα αντιμετωπίσει την ιταλική Τρεντίνο στους ημιτελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος συλλόγων βόλεϊ ανδρών που γίνεται στην Πολωνία.
Την μία διάκριση μετά την άλλη δέχεται ο Νώντας Γεροθόδωρος,που διανύει την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν η μόνη αήττητη ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα χρειαστεί να ταξιδέψει από τη Σόφια στο Τορίνο για την τελική φάση της διοργάνωσης. Επέστρεψε στις νίκες ο Καναδάς όμως είναι πλέον αργά για τους παίκτες του Στεφάν Αντιγκά. Δείτε highlights-video από τους δύο αγώνες στη Σόφια.
Παρότι η ομάδα του ηττήθηκε στον τελικό ο ακραίος της Λούμπε Οσμάνι Χουαντορένα αναδείχθηκε πολυτιμότερος αθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συλλόγων που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στον Πολωνία.
Η Λούμπε μπορεί να πίεσε με το σερβις της, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το μπλοκ της Ζενίτ. Ο Λεόν ήταν εξαιρετικός στην επίθεση (15/23) σημειώνοντας 19 πόντους. Ο Μαξίμ Μιχαΐλοφ πρόσθεσε 12.
Μετά από δύο συνεχόμενα χρυσά μετάλλια, η βραζιλιάνικη Κρουζέιρο κατέκτησε την τρίτη θέση  στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων  της Πολωνίας, νικώντας με 3-0 Σκρα Μπελσάτοφ του Ρομπέρτο Πιάτσα.     
Δύο αδέρφια βρέθηκαν αντίπαλοι κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων που διεξάγεται στην Πολωνία. Ο λόγος για τα αδέρφια Πέντσεφ από την Βουλγαρία, με τον Νικολάι να αγωνίζεται στην πολωνική Σκρα και τον Ροζαλίν στην Μπόλιβαρ, ομάδα της Αργεντινής.
Με την εκπληκτική Κινέζα Τινγκ Ζου να σταματάει στους 19 πόντους η Βακίφμπανκ μετά την κατάκτηση της Ευρώπης, έφτασε στην κορυφή του κόσμου σε επίπεδο συλλόγων νικώντας στον τελικό με 3-0 την Ρεξόνα του Μπερναντίνιο.
Η Ουκρανή Ολέσια Ρίκλιουκ σημείωσε 25 πόντους για να οδηγήσει την Βολερό στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων που διεξάγεται στην Ιαπωνία. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Βολερό παίρνει μετάλλιο (χάλκινο το 2015), ενώ η τρίτη θέση είναι η καλύτερη που έχει πάρει σε πέντε συμμετοχές.
Με τη σούπερ Κινέζα Ζου Τινγκ να κάνει άλλο ένα εξαιρετικό παιχνίδι (18π με 50% στην επίθεση), η Βακίφμπανκ νίκησε και πάλι την Ετζασίμπασι με 3-1 στην Ιαπωνία, για να προκριθεί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, όπως έκανε και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του Κόσμου μετά το 2013. Η Ετζασίμπασι δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε τον τα δύο προηγούμενα χρόνια
Μια... επανάληψη του μεγάλου ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχουμε και στην Ιαπωνία.
Την καλύτερη της εμφάνιση πραγματοποίησε η Σάντα Κρουζέιρο στον τελικό του Παγκοσμίου Συλλόγων απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ζενίτ Καζάν, την οποία και νίκησε με 3-0 για να κατακτήσει για 2η συνεχόμενη φορά το τρόπαιο!
Η τουρκική Ετζασίμπασι έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη ομάδα που στέφεται την παγκόσμια Πρωταθλήτρια δύο φορές. Σε έναν τελικό… θρίλερ  που διεξήχθη στην Μανίλα των Φιλιππίνων νίκησε με 3-2 (25-19, 20-25, 25-19, 22-25, 15-11) την Καζαλμαγκιόρε  για να επαναλάβει την περσινή της επιτυχία.
Ώρα ημιτελικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων που διεξάγεται στη Βραζιλία.
Σελίδα 1 από 3

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ