Εκτυπώστε τη σελίδα
05-05-2014 17:47

Μπελογκόριε και Τρεντίνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων

Όλα έτοιμα για το πρώτο σερβίς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων που διεξάγεται στην πόλη Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας (5/5 - 10/5), με την περσινή πρωταθλήτρια Σάντα Κρουζέιρο (φωτό) να είναι το μεγάλο φαβορί για την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του τίτλου.

Από την Ευρώπη το «παρών» θα δώσει η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπελογκόριε Μπέλγκοροντ και η Τρεντίνο. Η ιταλική ομάδα που είναι μακράν από την δεύτερη πιο πετυχημένη ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων (κατέκτησε τον τίτλο 4 συνεχόμενες χρονιές από το 2009 μέχρι το 2012, ενώ το 2013 πήρε την 3η θέση) δέχτηκε την wild card της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (fivb) να συμμετάσχει στην διοργάνωση.

Στον 1ο όμιλο βρίσκονται οι οικοδεσπότες και περσινοί πρωταθλητές Σάντα Κρουζέιρο (Βραζιλία), η πρωταθλήτρια Ασίας Ματίν Βαραμίν (Ιράν), η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπελογκόριε (Ρωσία) και η Γκουανάμπο Μετς από το Πουέρτο Ρίκο.

Στον 2ο όμιλο βρίσκεται η Τρεντίνο (Ιταλία), η πρωταθλήτρια Αργεντινής UCPN, η πρωταθλήτρια Αφρικής Εσπεράνσε (Τυνησία) ενώ την δεύτερη wild card πήρε η Αλ-Ραγιάν από το Κατάρ.

Η πρώτη φάση αποτελείται από τρείς (3) αγωνιστικές με τις δύο καλύτερες ομάδων των δύο ομίλων να παίρνουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά με τον πρώτο να παίζει με τον δεύτερο κάθε ομίλου. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην «Μινέιρο Αρένα» στην πόλη Μπέλο Χοριζόντε.