Εκτυπώστε τη σελίδα
12-07-2021 18:04

Ραντεβού στον Άγιο Νικόλαο για το σερβίς των πρωταθλητών

Οι επίδοξοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach Volley 2021 συναντιούνται και πάλι στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης.
Το Agios Nikolaos Championships το συνδιοργανώνουν η Ε.Ο.ΠΕ., ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ), η Δημοτική Ανώνυμη Επιχείρηση Αγίου Νικολάου (ΔΑΕΑΝ) και η Περιφέρεια Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16-18 Ιουλίου στη γραφική μαρίνα της πόλης, όπου θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές της άμμου σε άνδρες και γυναίκες για το 2021.   

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή το απόγευμα 16 Ιουλίου και θα κορυφωθούν με τους τελικούς ανδρών και γυναικών το βράδυ της Κυριακής 18/7.

Η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος θα μεταδοθεί από τη Δημόσια Τηλεόραση με δύο δίωρες τηλεοπτικές μεταδόσεις το Σάββατο 17/7 (19.30-21:30) και την Κυριακή 18/7 (19.30-21:30) από τον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ-3.

Στα ταμπλό της τελικής φάσης θα αγωνιστούν οι 8 καλύτερες ομάδες ανδρών και οι 8 καλύτερες ομάδες γυναικών σύμφωνα με τη βαθμολογία που έχουν συγκεντρώσει από την παρουσία τους σε όλα τα τουρνουά που έγιναν εντός της σεζόν.

Η κεντρική εγκατάσταση των αγώνων θα στηθεί στην πλαζ που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου, ενώ την Παρασκευή το μεσημέρι θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή των κορυφαίων ομάδων και εκπροσώπων των διοργανωτών και χορηγών.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley με διοργανώτρια της Ε.Ο.ΠΕ. συμπληρώνει εφέτος 30 χρόνια ζωής και γιορτάζει με τα μεγάλα αστέρια του αθλήματος σε έναν από τους πιο κοσμοπολίτικούς και πιο ειδυλλιακούς προορισμούς της Ελλάδας.

Ο Άγιος Νικόλαος διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία τις τελικές φάσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων από το 2017 μέχρι και εφέτος με εξαίρεση το 2020 που η διοργάνωση ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας covid-19.

Η ονομασία του Αγίου Νικολάου προήλθε από το βυζαντινό εκκλησάκι που βρίσκεται στον όρμο. Παλαιότερα, ονομαζόταν Μαντράκι ενώ οι κάτοικοι των άλλων χωριών ακόμα και σήμερα τον αποκαλούν Γιαλό. Είναι η πρώτη περιοχή της Κρήτης που την δεκαετία του 1960, άνοιξε τη πόρτα του τουρισμού στη Κρήτη.  

O Άγιος Νικόλαος με πρωταγωνιστή τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου και την υποστήρθιξη της Περιφέρειας Κρήτης έχει γίνει πρωταθλητής στη διοργάνωση μεγάλων εγχώριων και διεθνών αθλητικών γεγονότων σε άλλα πολλά δημοφιλή αθλήματα και extreme sports που τον έχουν αναδείξει μεταξύ των βασικών αθλητικών και τουριστικών αθλητικών προορισμών της Ελλάδας.  

Ραντεβού στον Άγιο Νικόλαο για το σερβίς των πρωταθλητών.