1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-05-2013 20:17

Ιστορική συμφωνία ΕΣΑΠ - ΠΑΣΑΠ για κοινό πλάνο δράσης

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στις σχέσεις ΕΣΑΠ - ΠΑΣΑΠ μετά τη συνάντηση που έγινε σήμερα μεταξύ των εκπροσώπων των δύο φορέων για ζητήματα που αφορούν το μέλλον του επαγγελματικού βόλεϊ, τις σχέσεις ΕΣΑΠ - ΠΑΣΑΠ και τις εργασιακές σχέσεις των βολεϊμπολιστών με τα ΤΑΑ. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Λίγκας μεταξύ του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου, του ταμία Κώστα Ρωμανού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΑΠ Σάκη Ψάρρα και τον διευθυντή του συνδικαλιστικού οργάνου των αθλητών Βασίλη Μηνούδη.
Για περίπου τρεις ώρες οι εκπρόσωποι των ΤΑΑ και των επαγγελματιών αθλητών συζήτησαν και κατέγραψαν προτάσεις προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα αλλά και να υπάρξει πλάνο κοινής δράσης για δημιουργική συνεργασία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν:

Να υπάρξει συνεργασία για τη σύνταξη του νέου συμβολαίου των αθλητών.

Η επαναλειτουργία των Επιτροπών Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.

Το καθεστώς αδειοδότησης των ΤΑΑ και τις υγιείς προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν για να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα. Η ΕΣΑΠ μάλιστα επιφυλάχθηκε να φέρει το θέμα στο επόμενο Δ.Σ.

Η ΕΣΑΠ να συνδράμει τον ΠΑΣΑΠ για εκδήλωση που προετοιμάζει για την μνήμη του Νίκου Σαμαρά.

Ανακοινώθηκε στον ΠΑΣΑΠ πως θα υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Συζητήθηκαν εργασιακά θέματα. Οι αθλητές έθεσαν αίτημα μίνιμουμ καθημερινής απασχόλησης τις 4 ώρες και παράλληλα τέθηκαν τα χρονικά περιθώρια για την ισχύ των ετήσιων συμβολαίων.

Αποφασίστηκαν κοινές δράσεις ΕΣΑΠ – ΠΑΣΑΠ σε θέματα αθλητικών δραστηριοτήτων των αθλητών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου όπως προπονητικά καμπ, τουρνουά, beach volley, σεμινάρια επιμόρφωσης αθλητών κλπ.

Συμφωνήθηκε τακτική επικοινωνία μεταξύ των δύο φορέων.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ