1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-05-2013 15:13

Αχιλλέας Μαυρομάτης: «Το μέλλον θα είναι καλύτερο»

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης στην εκπομπή «Στο Φιλέ» της ΝΟVA με τον Παντελή Λώλη και τον Ισίδωρο Πρίντεζη. Αναφέρθηκε στο νέο πλάνο για την Α2 ανδρών, στις σχέσεις της ΕΟΠΕ με την ΕΣΑΠ και τον ΠΑΣΑΠ εκφράζοντας την ενόχληση του για την είσοδο των γυναικών στο συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών, στις εθνικές ομάδες και στα οικονομικά προβλήματα.
 
Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε:
 
Για το αν είναι ικανοποιημένος από τον απολογισμό της χρονιάς: «Αν λάβουμε υπόψη μας τις δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας, μόνο ικανοποιημένοι, μπορούμε να είμαστε. Αντεπεξήλθαμε στο σύνολο των υποχρεώσεών μας χωρίς να έχουμε λάβει ούτε ευρώ από την κρατική επιχορήγηση μέχρι και πριν από 1-2 εβδομάδες. Και παρόλο που το ποσό δεν έφτανε καλά – καλά για την μισθοδοσία του προσωπικού της Ομοσπονδίας, καταφέρνουμε και συνεχίζουμε. Ο τρόπος που τελείωσε η Α1 Γυναικών, η ομαλή λήξη όλων των διοργανώσεων και η επιτυχία της Εθνικής Κορασίδων είναι θετικά σημάδια που μας δίνουν κουράγιο».
 
Για το εάν θα αντέξει η ΕΟΠΕ: «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Μειώσαμε τόσο πολύ τα έξοδα που υπερκαλύπτονται από τα βεβαιωμένα έσοδα μας. Άρα μιλάμε για θετικούς ισολογισμούς τα δύο τελευταία χρόνια. Επίσης μειώσαμε τα χρέη της ΕΟΠΕ προς τρίτους. Το χρέος που παραλάβαμε υπερέβαινε τα 10 εκατ. ευρώ. Σήμερα είναι λογιστικά κάτω από τα 8, αλλά ουσιαστικά γύρω στα 6. Μας δίνει κουράγιο και όρεξη όλο αυτό».

Για την Εθνική Ανδρών: «Παραμένει ο νο1 πρεσβευτής μας. Αναγκαστήκαμε να κόψουμε το Ευρωπαϊκό Λιγκ, λόγω κόστους (150.000 ευρώ). Προετοιμάστηκε, όμως, καλά εν όψει του μεγάλου στόχου της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Επίσης, η επιλογή για απόσυρση από τους Μεσογειακούς ουσιαστικά ανήκε στην ΕΟΕ και όχι στην ΕΟΠΕ.Θεωρώ, ότι η απουσία από το Ευρωπαϊκό Λιγκ δεν θα είναι μόνιμη».
 
Για το ενδεχόμενο αποκλεισμού από το Βέλγιο στα μπαράζ του Euro: «Θα είναι πρόβλημα, αποτυχία, αλλά όχι καταστροφή. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε αν αυτό συμβεί. Ας μην ξεχνάμε ότι παράλληλα γίνεται ανανέωση στην Εθνική και υπάρχει και μια καλή κλήρωση στα προκριματικά του Παγκοσμίου, όπου θα δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι και από τον προϋπολογισμό των Εθνικών Ομάδων έχει γίνει τεράστια μείωση χρημάτων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
 
Για τα έσοδα από χορηγίες: «Η ΕΟΠΕ κινείται στη λογική εύρεσης εσόδων από τον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, γίνονται συζητήσεις με την Πολιτεία για να διοχετεύσουμε μέρος του προσωπικού μας με μετατάξεις σε κάποιον άλλο τομέα. Όμως, θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό μας γιατί όλο αυτό το διάστημα έχει μετατραπεί σε χορηγό της Ομοσπονδίας με την υπομονή του και με το να παραμένει απλήρωτο για 2-3 μήνες».
 
Για την Ανάπτυξη: «Υπάρχει πλάνο και εφαρμόζουμε κατά γράμμα τον Εθνικό Σχεδιασμό. Χρειάζεται υπομονή και τα αποτελέσματα θα φανούν σε μερικά χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει αυξητική τάση σε εγγραφή νέων δελτίων σε αγόρια – κορίτσια, αλλά και αύξηση αριθμού των Σωματείων. Υπάρχει πλάνο που ξεκινάει από το Παίζω βόλεϊ στα σχολεία, την αναβάθμιση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, την λειτουργία των Κλιμακίων και την Στοχευμένη Ανάπτυξη. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα».
 
Για το εάν «παντρεύεται» το έργο ΕΟΠΕ-ΕΣΑΠ: «Το μέλλον θα είναι καλύτερο. Υπήρξαν ζητήματα επικοινωνίας μεταξύ των δύο φορέων, αλλά αυτά αντιμετωπίζονται. Η μαμά Ομοσπονδία έχει την ευθύνη όλου του αθλήματος και μαζί το μεγαλύτερο παιδί της, την ΕΣΑΠ, θα βρει τον τρόπο για να δουλέψουν μαζί προς το συμφέρον όλης της οικογένειας».
 
Για σύστημα διεξαγωγής της Α1 Γυναικών: «Όλη η πολιτική είναι βασισμένη στο να επιβιώσουν οι ομάδες που έχουν χάσει έσοδα από πολλές πηγές, ενώ δεν υπάρχουν και χορηγοί. Άρα τα μόνα τους έσοδα προέρχονται από τις Ακαδημίες, αλλά ως πότε οι γονείς θα μπορούν να πληρώνουν τις προπονήσεις των παιδιών τους. Για την Α1 αυτό που θα προτείνει η ΕΟΠΕ είναι σύστημα δύο γύρων, ενώ η μεταφορά των αποτελεσμάτων σε αγώνες πλέι οφ θα εξαρτηθεί. Θα ακούσουμε πρώτα τι θέλουν τα σωματεία. Ο Ολυμπιακός που συμμετείχε στην κουβέντα για το εφετινό σύστημα, διαφωνούσε με το σύστημα, αλλά οι υπόλοιπες ομάδες συμφωνούσαν. Το εφετινό σύστημα υφίσταται στην Α1 Γυναικών του μπάσκετ, δεν το εφηύραμε εμείς».
 
Για το σύστημα της Α2 Ανδρών: «Στην Α2 Ανδρών υπήρξε ζήτημα με τους τρεις νικητές των ομίλων, επειδή η ΕΣΑΠ δεν δέχτηκε να ανέβουν τρεις ομάδες στη Volleyleague. Εάν η ΕΣΑΠ είχε δεχτεί την πρότασή μας δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Για του χρόνου εξετάζουμε ένα σύστημα δύο φάσεων, αλλά δεν το έχουμε ακόμα οριστικοποιήσει και άρα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην ανάλυσή του».
 
Για το αν δικαιώνουν την ΕΟΠΕ τα Κύπελλα Ελλάδας: «Εμείς θεωρούμε πως ναι, αλλά ο κόσμος θα κρίνει. Στρατηγική μας είναι να πάμε το βόλεϊ στην περιφέρεια. Μοναδική παραφωνία στα Κύπελλα, θεωρώ ότι ήταν η ακύρωση της συμμετοχής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης από το finalfourτης Σαντορίνης».
 
Για τον φόβο επεισοδίων σε Τελικούς στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή θα φέρουμε Τελικούς και στην Αθήνα, αλλά πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι φορείς για να συμβεί αυτό. Δεν είναι εύκολο να πάμε σε τέτοιους αγώνες από τη μία μέρα στην άλλη».
 
Για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση γιορτής προς τιμήν του Νίκου Σαμαρά: «Όλοι ξέρουμε ότι ο Σαμαράς ήταν τεράστια προσωπικότητα για το άθλημα και η απώλειά του συγκλόνισε πολύ κόσμο. Πάρα πολλοί φορείς θέλησαν να τον τιμήσουν. Δυστυχώς, ενώ έγινε μία συνάντηση με όλους τους φορείς, έπειτα από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε σε μία κοινή εκδήλωση. Έτσι, ήδη η ΕΣΑΠ τον τίμησε με το Λιγκ Καπ. Η ΕΟΠΕ πέραν των όσων έχει ήδη κάνει θα τον τιμήσει στην Ορεστιάδα σε μία κοινή εκδήλωση με τον Δήμο Ορεστιάδας και στη Λήμνο, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες μπαράζ της Ζ’ περιφέρειας με τη συμμετοχή και της ομάδας που ο ίδιος δημιούργησε».
 
Για το εάν η ΕΟΠΕ χαιρετίζει την είσοδο γυναικών στον ΠΑΣΑΠ: «Εδώ υπάρχει ένα θέμα. Ο ΠΑΣΑΠ φτιάχτηκε από το νόμο μόνο για τους Έλληνες Αμειβόμενους Αθλητές. Νομικά ας δεχτούμε ότι αυτό μπορεί να ξεπεραστεί, ωστόσο εάν ο ΠΑΣΑΠ θέλει να βάλει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες κάτω από την σκέπη του, δεν είναι το ίδιο. Είναι διαφορετικά τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης, εάν ο ΠΑΣΑΠ θέλει να περιλάβει τις αθλήτριες της Α1 Γυναικών, θα πρέπει πρώτα να το ζητήσει επίσημα από την ΕΟΠΕ, κάτι που δεν έχει κάνει ως τώρα. Γενικώς, θεωρώ ότι ο ΠΑΣΑΠ θα έπρεπε να ανησυχεί περισσότερο για το μέλλον του ανδρικού επαγγελματικού βόλεϊ. Το οποίο κινδυνεύει σοβαρά αν δεν κλείσει θετικά η χορηγία του ΟΠΑΠ για τη νέα χρονιά, η οποία εύχομαι να επιτευχθεί».
 
Για το μέλλον του Μπιτς Βόλεϊ: «Λειτουργούμε πάνω σε τρεις άξονες. Θέλουμε να γίνει άθλημα εννιά μηνών και το 2016 να έχουμε δημιουργήσει παραπάνω από 1.000 αθλητές που θα ασχολούνται αποκλειστικά με το μπιτς βόλεϊ.

Παράλληλα, υποστηρίζουμε όλα τα Ανεξάρτητα Τουρνουά, τα οποία όμως, έχουν πάρει την άδεια της ΕΟΠΕ. Ανοίξαμε τις Ανεξάρτητες Διοργανώνεις, μπορεί να κάνει όποιος θέλει τουρνουά, αλλά πάντα με την άδεια της Ομοσπονδίας. Δεν μπορεί να γίνεται επίσημο τουρνουά με επαγγελματίες αθλητές, αλλά χωρίς παράβολο προς την ΕΟΠΕ.
 
Ο Εθνικός Σχεδιασμός του Μπιτς Βόλεϊ λειτουργεί και εφαρμόζεται, τα Κλιμάκια λειτουργούν παντού και οι Εθνικές Ομάδες μπήκαν σε νέες βάσεις. Τιμούμε τις Εθνικές του παρελθόντος, αλλά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κάτι διαφορετικό. Προσλάβαμε έναν νέο και φιλόδοξο προπονητή, τον Κώστα Ταμπουρατζή και πλέον δουλεύουμε όχι με δύο, τρία ή πέντε ζευγάρια Εθνικών Ομάδων, αλλά με 10 αθλητές και αθλήτριες που μπορούν να συνδυαστούν και να δημιουργήσουν την οποιαδήποτε ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες.
 
Επίσης, θεωρώ ότι η ίδρυση του Σωματειακού Μπιτς Βόλεϊ θα αποτελέσει επανάσταση για το άθλημα, κάτι που θα φανεί στο άμεσο μέλλον.
 
Για το ποιους θα ήθελε να ευχαριστήσει: «Πολύ κόσμο θέλω να ευχαριστήσω και πρώτα τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία, τα σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές, τους διαιτητές και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε όλες αυτές τις διοργανώσεις».
 
Για το εάν θα... φέρει τον Ιβάν Σαββίδη από τον ΠΑΟΚ και στο βόλεϊ: «Δεν έχω να σχολιάσω τίποτε παραπάνω, εκτός από το ότι είναι μεγάλο το κέρδος και η τιμή να έρχονται τέτοιοι επενδυτές και παράγοντες στον ελληνικό αθλητισμό».

1 σχόλιο

  • Comment Link Synessis Πέμπτη, 02 Μαΐου 2013 12:40 posted by Synessis

    Είναι εμφανές ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για να ασκεί διοίκηση. Μπορεί ενδεχομένως να είναι καλός σε άλλους τομείς αλλά δεν έχει καμία σχέση με την τέχνη της Διοίκησης.
    Αγαπητέ κε Μαυρομάτη απλά λέτε ψέματα όταν αναφέρετε ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο. Το μέλλον δυστυχώς θα είναι πολύ χειρότερο με ακατάλληλους ανθρώπους σαν και εσάς και την παρεούλα σας.
    Οταν δεν είστε πλέον σε θέση να προμηθευτείτε ως ΕΟΠΕ τα παραδοσιακά φύλλα αγώνα και οι αγώνες έχουν αρχίσει να γίνονται πλέον με αυτοσχέδια φύλλα αγώνα με καρμπόν (!!!), απλά δεν είστε σε θέση για διάφορους λόγους να μπορέσετε να διαχειριστείτε ούτε τα προφανή. Γι αυτό το λόγο κε Μαυρομάτη το μέλλον θα είναι δυστυχώς χειρότερα.
    Αν ρωτήσετε τους ειδικοπύς για το τι θα μπορούσατε να κάνετε, θα σας έλεγαν ότι τα πράγματα βαίνουν τόσο΄άσχημα απο την ανύπαρκτη υποστήριξη της Πολιτείας, που το μεγαλύτερο έργο που θα μπορούσατε να κάνετε, είναι να προκαλέσετε μια κρίση με την παραίτησή σας και να εξηγήσετε σε όλους τους λόγους που σας οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια. Ετσι ίσως να σας άκουγαν και να άρχιζαν να σας σέβονται έστω και λίγο.
    Τέλος πάντων, τέτοια ώρα τέτοια λόγια.
    Εδώ οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν φύλλο αγώνα, αλλαγή θα φέρουν.
    Ο Θεός να βοηθήσει συνολικά !

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ