Εκτυπώστε τη σελίδα
24-10-2018 14:18

Ο Παναθηναϊκός ζητάει από τη Λίγκα να βλέπουν οι διαιτητές το τηλεοπτικό ριπλέι

Σημαντική πρωτοβουλία πήρε το ΤΑΑ Παναθηναϊκός μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή στην Κυψέλη. Συγκεκριμένα το πράσινο ΤΑΑ έστειλε επίσημη πρόταση στην διοργανώτρια (ΕΣΑΠ) ώστε οι διαιτητές να έχουν το δικαίωμα να συμβουλεύονται το τηλεοπτικό ριπλέι όταν υπάρχει αμφισβητούμενη φάση όπως έγινε στι 12-11 του 5ου σετ με το σερβίς του Αλέξανδρου Ράπτη. 

Η πρόταση του Παναθηναϊκού αφορά φυσικά στα τηλεοπτικά ματς και μέχρι η διοργανώτρια να εξασφαλίσει πόρους για την αγορά του ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος «τσάλεντζ ρέφερι» που κοστίζει από 20.000 Ευρώ στη βασική του έκδοση και φτάνει μέχρι τις 40.000 Ευρώ στην καλύτερη έκδοση που συμπεριλαμβάνει 16 μικροκάμερες υψηλής ανάλυσης.

Ο Παναθηναϊκός ζητάει να ληφθεί άμεσα απόφαση ώστε να εκδοθεί συμπληρωματική προκήρυξη μιας και έρχονται κρίσιμα ματς όπως το ντέρμπι με την ΑΕΚ την προσεχή Δευτέρα στο Μετς. Σύμφωνα με τους κανονισμούς για να υπάρξει αλλαγή προκήρυξης ενώ το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει θα πρέπει η απόφαση να παρθεί ομόφωνα από όλα τα ΤΑΑ κάτι που αναμένεται να - εκτός απροόπτου - να γίνει.

Να σημειωθεί πάντως πως το συγκεκριμένο θέμα είχε τεθεί και άλλες φορές στο παρελθόν αλλά είχαν επιφυλάξεις οι διαιτητές. Ωστόσο μετά τις εξελίξεις που υπάρχουν στο παγκόσμιο βόλεϊ αλλά και τα τελευταία γεγονότα εντός των τειχών έχουν πεισθεί και οι πιο δύσπιστοι πως ακόμα και ένα απλό τηλεοπτικό ριπλέι που δεν έχει πολλές φορές την απαιτούμενη ανάλυση είναι ένα σημαντικό βοήθημα στην ομαλή ροή ενός αγώνα.