1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
07-07-2016 13:55

Παρέμβαση Ταρνατόρου ζητά ο ΠΑΣΑΠ για τους ανασφάλιστους του Αρη

Σε παρανομίες υπέπεσε το ΤΑΑ Άρης, την σεζόν που μας πέρασε όπως καταγγέλουν οι αθλητές μέσω του ΠΑΣΑΠ. Σύμφωνα με την επιστολή του ΠΑΣΑΠ οι αθλητές αγωνίστηκαν ανασφάλιστοι τον μήνα Οκτώβριο, ενώ... απολύθηκαν στις 24 Απριλίου χωρίς να το ξέρουν. Έτσι έχασαν τα ένσημα 3 μήνες ένσημα και το επίδομα ανεργίας.  Μετά από αυτά ο ΠΑΣΑΠ ζητά την παρέμβαση του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου, αφού καταστρατηγήθηκε η συμφωνία ΕΣΑΠ-ΠΑΣΑΠ. 


 

«Έπειτα λοιπόν από τη σοβαρή καταγγελία που έκαναν στον ΠΑ.Σ.Α.Π. πρώην αθλητές του Άρη αποκαλύφθηκε ότι:

Συγκεκριμένα τα δυσάρεστα για τους παίκτες ήταν ότι το ΤΑΑ προχώρησε σε ετεροχρονισμένες προσλήψεις στο ΙΚΑ όλων των αθλητών του (τους είχε ασφαλίσει για 2-3 ημέρες τον Οκτώβριο του 2015, με λήξη της σύμβασης τέλη Ιουνίου!), κατά παράβαση του υπογεγραμμένου και εγκεκριμένου από την ΕΣΑΠ, συμβολαίου. (Οι αθλητές δηλαδή αγωνιζόντουσαν παράνομα τον μήνα Οκτώβριο)

Πέρα από αυτό όμως η διοίκηση των «κίτρινων» προχώρησε και σε παράνομη απόλυση των αθλητών στις 24 Απριλίου, χωρίς σοβαρή αιτία και χωρίς ασφαλώς να έχουν λάβει γνώση, ούτε προφορικά ούτε ενυπόγραφα (όπως ορίζει ο νόμος).

Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και παράνομης συμπεριφοράς είναι οι αθλητές να χάσουν 3 μήνες ενσήμων + το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π. αντιλαμβανόμενος ότι τον τελευταίο καιρό και με πρόσχημα την οικονομική κρίση, τα φαινόμενα καταπάτησης κάθε εργατικού δικαιώματος των αθλητών αυξάνονται συνεχώς με σημερινή του επιστολή που έστειλε στην ΕΣΑΠ ενημέρωσε τη Λίγκα ότι

α) θα σταθεί στο πλευρό των αθλητών-μελών του και θα προχωρήσει σε καταγγελία στο ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας του εν λόγω Σωματείου, αλλά και με οποιοδήποτε άλλο Σωματείο παρανομεί εις βάρος των αθλητών.

Β) Δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση του φαινομένου της «αδήλωτης» εργασίας τους πρώτους μήνες (Αύγουστο-Σεπτέμβριο) κάθε σεζόν, όπως ΟΛΑ τα σωματεία πράττουν μέχρι σήμερα, διεκδικώντας με κάθε νόμιμο τρόπο την εξασφάλιση των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων των αθλητών.

Παράλληλα ζητήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατώρο να προβεί στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες για την καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος, αλλά και να ενημερώσει τα Σωματεία-ΤΑΑ, για την υποχρέωση σύναψης συμβολαίου (και πρόσληψης) με τις πραγματικές ημερομηνίες έναρξης της προετοιμασίας, προτείνοντας μάλιστα τα Σωματεία-ΤΑΑ να είναι υποχρεωμένα να αποστέλλουν τις προσλήψεις που κάνουν στο ΙΚΑ.

Ανάλογες ενέργειες ζητήθηκαν να γίνουν ώστε να μπει ένα τέλος στο εξευτελιστικό φαινόμενο της μερικής (δίωρης) απασχόλησης, το οποίο έχει γίνει ο κανόνας τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποτελεί πρωτοτυπία και ντροπή για την «αμειβόμενη»-επαγγελματική πετοσφαίριση.

Κλείνοντας την επιστολή του ο ΠΑ.ΣΑ.Α.Π. υπενθύμισε τις προσωπικές δεσμεύσεις που είχε δώσει παρουσία του κ. Ανδριανού στη διάρκεια παλιότερων συζητήσεων για την Αδειοδότηση και τον Διακανονισμό Παλαιών Οφειλών, ώστε να αρχίσουν τα Σωματεία-ΤΑΑ να προσλαμβάνουν τους αθλητές τουλάχιστον από την 1η Σεπτεμβρίου, κάτι το οποίο δεν εφαρμόζεται μέχρι στιγμής.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ