1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
20-10-2015 11:25

Αποχή οι διαιτητές: «Η ΕΣΑΠ πυροβολεί τα πόδια της»

Την αποχή από τους αγώνες της Volleyleague και του Λιγκ Καπ, ανακοίνωσαν οι διαιτητές, μέχρι να υπάρχει οριστική συμφωνία με την ΕΣΑΠ και η καταβολή των οφειλομένων.

Ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ, Σταύρος Μαυρικίδης τόνιζει ότι οι διαιτητές έχουν αποδεχθεί μέχρι σήμερα μείωση άνω του 50% και το θέμα τους δεν είναι η χρηματική αποζημίωση, αλλά η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός. Αυτό σημαίνει πως οι αγώνες της πρεμιέρας το προσεχές Σάββατο είναι στον... αέρα αν και οι πιο ψύχραιμοι υποστηρίζουν πως έστω και στο παρά 5΄θα υπάρξει συμφωνία.

Η επιστολή της ΟΔΒΕ:

«Η ΟΔΒΕ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσει τους φορείς του βόλεϊ ότι οι Έλληνες διαιτητές βόλεϊ δεν θα συμμετέχουν στις διοργανώσεις της ΕΣΑΠ από σήμερα 19/10/2015 και μέχρι την επίτευξη συμφωνίας.

Δυστυχώς η ΕΣΑΠ, παρά την αμέριστη κατανόηση που έδειξαν όλα αυτά χρόνια οι Έλληνες διαιτητές βόλεϊ, φάνηκε για μια ακόμα φορά ασυνεπής στο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης που η ίδια έθεσε.

Συγκεκριμένα, σήμερα 19/10/2015 οφείλονται στους διαιτητές οι αποζημιώσεις από τους αγώνες της 15ης αγωνιστικής της περσινής περιόδου και ύστερα, συμπεριλαμβανομένων των πλέι-οφ, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που η ΟΔΒΕ καλή τη πίστει αποδέχτηκε, έπρεπε να είχε γίνει πλήρης εξόφληση από τις 31/8/2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την καθυστέρηση, η ΕΣΑΠ μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερώσει την ΟΔΒΕ για το πότε εκτιμά ότι θα γίνει εξόφληση. Αντ’ αυτού η ΕΣΑΠ κατέθεσε πρόταση περαιτέρω μείωσης των αποζημιώσεων των διαιτητών κατά 25%…

Να ληφθεί υπόψη ότι κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι αποζημιώσεις διαιτησίας στις διοργανώσεις της ΕΣΑΠ έχουν μειωθεί περισσότερο από 50,0%… Ποσοστό πρωτοφανές και μοναδικό για τη διαιτησία οποιουδήποτε ομαδικού αθλήματος στην Ελλάδα την ανάλογη χρονική περίοδο.

Μάλιστα, η ΕΣΑΠ επανήλθε καταθέτοντας την πρωτοφανή πρόταση για λόγους οικονομίας να καταργηθούν οι επόπτες στην Α1 Ανδρών, πρόταση που αν γινόταν αποδεκτή, θα οδηγούσε σε τραγική υποβάθμιση το πρωτάθλημα. Φαίνεται ότι η ΕΣΑΠ αποφάσισε να “πυροβολήσει τα πόδια της”…

Πιθανόν τη διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν οι Έλληνες διαιτητές βόλεϊ (συμμετέχοντας για 3η συνεχόμενη χρονιά στο League Cup χωρίς καμία αποζημίωση διαιτησίας), κάποιοι να την εξέλαβαν σαν αδυναμία…

Τους δηλώνουμε ότι δεν είναι για μας θέμα χρηματικής αποζημίωσης, αλλά αξιοπρέπειας και σεβασμού προς την προσφορά της Ελληνικής διαιτησίας βόλεϊ.

Η ΟΔΒΕ παραμένει πιστή στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης και σταθερή στο πνεύμα συνεργασίας που όλα αυτά τα χρόνια έδειξε, με την ελπίδα ότι έστω και την τελευταία στιγμή, να δείξει και η ΕΣΑΠ ανάλογη διάθεση.

Σταύρος Μαυρικίδης

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ