1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
19-10-2015 19:15

Ταρνατόρος: «Να μην είναι αδιάλλακτοι οι διαιτητές»

Οι διαπραγματεύσεις με τους διαιτητές συνεχίζονται για την ΕΣΑΠ, ο πρόεδρος της οποίας, μίλησε με νούμερα. Ο Παντελής Ταρνατόρος ζητά να γίνει μείωση 20% στην αμοιβή των διαιτητών για να εξοικονομηθούν περίπου 15.000 ευρώ. Μάλιστα τόνισε ότι η αμοιβή των διαιτητών είναι πολύ υψηλή, και ότι αν δεν βάλουν νερό στο κρασί τους, η λίγκα θα αναγκαστεί να «κόψει» τους επόπτες από τα ματς της Volleyleague. Επόμενη συνάντηση θα γίνει αύριο και ο Ταρνατόρος ελπίζει  «να πρυτανεύσει η λογική».
«Κατ΄ αρχήν θεωρώ πως στο ελληνικό βόλεϊ έχουμε άριστους διαιτητές, καταρτισμένους και ικανούς και ποτέ δεν είχαμε τα άσχημα φαινόμενα που έχουμε δει σε άλλα αθλήματα. Όταν η ΕΣΑΠ εισέπραττε 1,8 εκ. Ευρώ από τον ΟΠΑΠ έδινε πολύ καλές αμοιβές στους διαιτητές. Τώρα που η αγελάδα στέρεψε και βγάζει γάλα σταγόνα σταγόνα, ζητήσαμε από τους διαιτητές να κάνουν μείωση περίπου στο 20%. Προτείναμε μάλιστα και τριετή συμφωνία με αυτές τις αμοιβές αλλά την απέρριψαν. Μας ζήτησαν να πληρώνονται απ΄ευθείας από τα σωματεία αλλά 500€ μετρητά για κάθε αγώνα δεν υπάρχουν από τα σωματεία. Κάθε αγώνας έχει κόστος διαιτησίας 500€. Κάθε διαιτητής εισπράττει 180€, οι μετακινήσεις πληρώνονται και οι διαμονές είναι εξασφαλισμένες με τις καλύτερες συνθήκες. Ζητάμε να κατέβουν στα 150€ για κάθε διαιτητή. Οταν η ημερήσια αποζημίωση στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι 85€ και όταν οι ίδιοι διαιτητές σφυρίζουν την επομένη ημέρα αγώνες με 45€ στα πρωταθλήματα της ΕΟΠΕ πρέπει να κάνουμε τις συγκρίσεις μας. Η ΕΣΑΠ πρέπει να εξοικονομήσει 15.000€ από τη διαιτησία αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα. Δεν κόβουμε μόνο από τους διαιτητές. Εχουμε μειώσει τα πάντα, από τις αμοιβές των συνεργατών και των τεσσάρων υπαλλήλων μας. Ζητάμε από τους διαιτητές να κατανοήσουν τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται τα σωματεία, να μην είναι αδιάλλακτοι. Κατανοούμε πως έχουν κάνει πολλές μειώσεις και πολλές παραχωρήσεις συνολικά τα τελευταία χρόνια αλλά πρέπει να μας βοηθήσουν να επιβιώσουμε. Αύριο έχουμε μαζί τους μία ακόμα συνάντηση κι ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ