1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
19-10-2015 18:57

Το «αγκάθι» του παραβόλου

Για τις σχέσεις της ΕΣΑΠ με την ΕΟΠΕ που δεν έχουν εξομαλυνθεί πλήρως μίλησε ο πρόεδρος για της διοργανώτριας, Παντελής Ταρνατόρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.  Αναφέρθηκε στα… αγκάθια και τις διαφωνίες του με τον Αχιλλέα Μαυρομάτη με αποκορύφωμα το παράβολο που αύξησε μονομερώς η ΕΟΠΕ.

 «Με την ΕΟΠΕ συζητάμε πολλά θέματα, έχουμε ανοιχτά αφτιά αλλά ακόμα δεν έχουμε τις σχέσεις που θα θέλαμε. Είμαστε σε καλό δρόμο για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Η ΕΟΠΕ θέλει να πέφτουν τρεις και να ανεβαίνουν τρεις αλλά εμείς διαφωνούμε. Υπάρχει η κουβέντα για τη δημιουργία της Pro League όπου η ΕΟΠΕ μας ζητάει να συμμετάσχουμε στα έξοδα των μετακινήσεων. Υπάρχει η wild card όπου η ΕΟΠΕ θέλει να δίνεται στην περίπτωση που μία ομάδα αποσυρθεί, ενώ εμείς θέλουμε να υπάρχει πάντα ως 13η ομάδα σε μία ομάδα που θα μπορεί να εκπληρώνει τις απαιτήσεις συμμετοχής στην Volley League. Θέλουμε επιτέλους να βρούμε ρυθμούς στις σχέσεις μας με την ΕΟΠΕ και θέλουμε την ΕΟΠΕ κοντά μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αύξηση των παραβόλων που αποφάσισε μονομερώς η ΕΟΠΕ: «Υπάρχει το αγκάθι της αύξησης των παραβόλων των αθλητών από 50€ για κάθε αθλητή στα 500€. Η ΕΟΠΕ πήρε την απόφαση της αύξησης ερήμην της ΕΣΑΠ και των ΤΑΑ και τώρα μας καλεί να συζητήσουμε. Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης μου τηλεφώνησε και μου είπε πως τα 500€ είναι δυνατόν να μειωθούν σε 400€. Είναι μια καλή κίνηση, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Σε μία περίοδο που τα πάντα κατέρρευσαν στη χώρα η ΕΟΠΕ μας έκανε αύξηση από 50€ στα 400€. Ζήτησα από τον κύριο Μαυρομάτη να ανασταλεί το μέτρο αλλά μου απέρριψε αυτή την πρόταση. Πιστεύουμε στο διάλογο και πιστεύουμε πως το τέλος θα βρεθεί μια καλύτερη λύση. Εάν δεν βρεθεί θα θεωρήσουμε αυτά τα χρήματα ως χορηγία της ΕΣΑΠ στις Εθνικές ομάδες αφού όπως ξέρετε η ΕΣΑΠ όποτε της ζητήθηκε βοήθησε την ΕΟΠΕ στα θέματα των Εθνικών ομάδων. Επιπλέον είναι υποχρεωτικό και το παράβολο των 100€ προς τον ΠΑΣΑΠ για κάθε αθλητή. Όλα αυτά έχουν επιβαρύνει τα σωματεία».

Για τη τριμερή συμφωνία ΕΣΑΠ – ΕΟΠΕ – ΠΑΣΑΠ: «Συζητήσαμε τα θέματα των διακανονισμών των χρεών, του αριθμού των ξένων, της αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών και της δημιουργίας των Ανωνύμων Εταιριών. Είμαστε το μοναδικό άθλημα που οι τρεις βασικοί φορείς είναι τόσο δεμένοι. Ο ΠΑΣΑΠ έχει αλλάξει τη πορεία του εδώ και καιρό, έχει γίνει πιο ρεαλιστική και έχει πετύχει πολλά.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ