1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
31-08-2015 11:17

H απάντηση Ταρνατόρου

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ,μας έστειλε την παρακάτω επιστολή, απάντηση σε παλαιότερο άρθρο μας σχετικά με τη συμμετοχή του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών:
"Θα παρακαλούσαμε να δημοσιεύσετε την απάντηση της ΕΣΑΠ στο άρθρο σας περί «εμπλοκής της ΕΣΑΠ στην αδειοδότηση του νέου σωματείου με την επωνυμία «Ηρακλής 2015».

1.Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά στον υπογράφοντα αλλά και στο φίλαθλο κοινό του αθλήματος που υπηρετούμε πως η ΕΣΑΠ δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αδειοδοτεί τα νέα ΤΑΑ ή να εκδίδει πιστοποιητικά συμμετοχής τους στο Πρωτάθλημα της Volleyleague ΟΠΑΠ (Α1 ανδρών).

2.Αρμόδιο όργανο για την έγκριση των νέων ΤΑΑ και της έκδοσης πιστοποιητικών βάσει νομοθεσίας είναι η ΕΕΑ και ο αρμόδιος αθλητικός δικαστής

3.Για την έγκριση νέων σωματείων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αρμόδια είναι η ΕΕΑ μετά από σχετική εισήγηση της ΓΓΑ και σχετικής βεβαίωσης της ΕΟΠΕ.

4.Άρα δε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο υπογραφών το άρθρο εμπλέκει την ΕΣΑΠ για ένα θέμα για το οποίο δεν έχει καμία νομική αρμοδιότητα και ως εκ τούτου ευθύνη.

5.Όσον αφορά στο θέμα του νέου σωματείου «Ηρακλής 2015» η διάφορα όπως πολύ σωστά αναφέρεται στο άρθρο σας, με τα νέα σωματεία της «Παναχαϊκής 2015» και της «Ένωσης Τούμπας (ΜΕΝΤ)» δημιουργεί το θέμα διαδοχή η όχι οφειλών παρελθόντων ετών .Δεν ασχολήθηκε η ΕΕΑ με τα δυο ανωτέρω ΤΑΑ διότι αυτά δεν είχαν παρελθόν οφειλές.

6.Η ΕΣΑΠ από την πρώτη στιγμή αγωνιστικής ανόδου του ΓΣ Ηρακλής απέστειλε προς την ΓΓΑ και την ΕΕΑ ζητώντας να ενημερωθεί τι θα συμβεί σε περίπτωση που υπάρξει νέο σωματείο και ΤΑΑ. Όσον αφορά το θέμα των οφειλών ακόμη δεν έχουμε πάρει απάντηση από αρμόδιο φορέα.

7.Η ΕΕΑ μας ενημέρωσε πως μετά την έγκριση του νέου ΤΑΑ με την επωνυμία Ηρακλής 2015 θα εξετάσει σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα εκδόσεως πιστοποιητικού στο νέο ΤΑΑ διότι θα πρέπει να εξετάσει εάν το νέο ΤΑΑ θα διαδεχθεί τις οφειλές που διατηρεί μέχρι και σήμερα το ΤΑΑ Γ.Σ Ηρακλής.

8.Επίσης η ΕΣΑΠ έχει πράξει τα δέοντα και ότι ορίζεται από τη νομοθεσία έτσι ώστε να λυθεί άμεσα το εν λόγω θέμα στο πλαίσιο του νομού και έχει εγκαίρως απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα

9.Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο πως η ΕΣΑΠ αυτό που ζητάει είναι να τηρηθεί ο νόμος και να υπάρξει ένα Πρωτάθλημα με ίσους όρους για όλα τα μέλη της.

Δεν είναι δυνατόν να μην ζητούμε ισονομία όταν εμείς είμαστε οι θεματοφύλακες του μεγαλύτερου και καλύτερου Πρωταθλήματος του ελληνικού βόλεϊ. Τονίζουμε πως η ΕΣΑΠ δεν παρανόμησε, ούτε πρόκειται να παρανομήσει για ένα θέμα για το οποίο εν τέλει δεν έχει αρμοδιότητα. Εξάλλου, πάγιο αίτημα της ΕΣΑΠ είναι η αλλαγή του νομικού πλαισίου και να της δοθεί το δικαίωμα έκδοσης πιστοποιητικού συμμετοχής στα μέλη μας. Το συγκεκριμένο αίτημα έχει απορριφθεί από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και έτσι η μόνη αρμόδια παραμένει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Οποιαδήποτε κριτική για το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να γίνει, αλλά χωρίς την εμπλοκή της ΕΣΑΠ. Σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την παρούσα με την οποία πιστεύουμε πως διαφωτίζουμε τις δημοσιογραφικές σας ανησυχίες και είμαστε στη διάθεση σας για περισσότερες διευκρινήσεις".


 

1 σχόλιο

  • Comment Link ROMA 2006 Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 09:38 posted by ROMA 2006

    με λίγα λόγια βλεπω η ΕΕΑ να μην δίνει εντέλει άδεια ή να δίνει αλλά να μεταφέρει όλες τις υποχρεώσεις παλαιών ετών στο νέο ΤΤΑ οπότε κύριοι εκεί πονηροί που νομίζατε θα τα γλυτώνατε σας βλέπω να τα μαζεύετε γιατί πράγματι η Παναχαική και η ΜΕΝΤ δεν είχανε χρέη σε αθλητές και άλλους ενώ ο Ηρακλής έχει απ'ότι διαβάζουμε ουκ ολίγα. Κι αν είναι να μεταφερθούν τα παλαιά χρέη να δω ποιος θα τα αναλάβει. Ετσι εξηγείται γιατί ακόμα και σήμερα δεν συγκροτήθηκε η διοίκηση του νέου ΤΑΑ. Περιμένουν τα πουλάκια μου να μάθουν πρώτα τι θα πει η ΕΕΑ μη μπουν από τωρα και φορτωθούν όλα τα παλιά. Με ξένα κόλυβα δηλαδή ή μάλλον χωρίς καν κόλυβα θέλουν πάλι καποιοι να το παίξουν σωτήρες του τζάμπα. Όχι ότι περιμέναμε και κάτι διαφορετικό από τύπους σαν κι αυτούς. Βλέπω αν φορτωθούν τα χρέη στο νέο ΤΑΑ να φορτώνονται πάλι σε Κολυμπάτζηδες, Γαλιώνηδες ,Αδαμίδηδες για το γνωστό ότι προαιρείσθε. Εκεί τελειώνουν οι μαγκιές κι αρχίζουν άλλα γούστα. Αλήθεια σήμερα στο ΔΣ της ΕΣΑΠ, ποιος θα εκπροσωπήσει το νέο ΤΑΑ; Κατα'αρχάς έχει κληθεί το νέο ΤΑΑ; ΕΕΕΕΕΕΕΕ; Ονόματα διοίκησης άμεσα στον κόσμο του Ηρακλή. Υπαρχούν; εεεε; Περιμένουμε με προσμονή ,χαρά και ανυπομονησια. Μακάρι να υπάρχουν ονόματα να μάθουμε κι εμείς οι ηρακληδείς ποιοι διοικούν το νέο ΤΑΑ και αφού πάρει οριστική άδεια κι αφού φορτωθεί ή όχι το νέο ΤΑΑ τα παλιά χρέη και ξέρουμε ποια θα είναι η θέση της ομάδας τότε πολύ ευχαρίστως να πάρουμε και διαρκείας. Αλλά έτσι διαρκείας χωρίς να είμαστε σίγουροι για τίποτα δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει κανείς. Και για του λόγου το αληθές χθες στο Καυτατζόγλειο στο ειδικό σταντ που στήσανε κάποιοι για εισιτήρια διαρκείας του βόλλει ,μπορούν να μας ενημερώσουν πόσα έδωσαν; Ετσι για να γελάσουμε λίγο. Μάγκες η εισροή χρημάτων από τα λίγα που έχει ο κόσμος έτσι χωρίς να υπάρχει τίποτα , ούτε οριστική αδειοδότηση, ούτε αγωνιστικό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Πρώτα βλέπουμε και μετά θα πάρουμε. Τα παλιά με ενισχύσεις και εράνους στον αέρα ξεχάστε τα, δε μας περισσεύουν .

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ