1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-01-2015 12:39

Προσαλίκας στη NOVA: «Το σύστημα αντιδρά σε κάθε αλλαγή»

Τα πλάνα του για την πολιτική και όχι μόνο ανέλυσε ο Στέλιος Προσαλίκας, υποψήφιος με το «Ποτάμι» στη Β΄ Αθηνών, στην εκπομπή «Στο Φιλέ» των καναλιών Novasports. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στον Παντελή Λώλη για τις μεταρρυθμίσεις που θα ήθελε να κάνει στον αθλητισμό αλλά και για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Γιατί να ψηφίσει κάποιος Προσαλίκα;

"Ο Προσαλίκας μπορεί να βοηθήσει σε αυτά που ξέρει... δεν έχω καμία φιλοδοξία να είμαι σε κάποια επιτροπή οικονομικών η αγροτικής πολιτικής, αλλά σε δύο τομείς που μπόρεσα να έχω μία τεχνογνωσία, στο κομμάτι του αθλητισμού και της πρόνοιας μπορεί να φανώ χρήσιμος. Χρήσιμη όμως μπορεί να φανεί κυρίως η προπονητική μου σκέψη, η λογική μου δηλαδή ανάλυση συμμετέχοντας από αυτό το μετερίζι. Δε νομίζω ότι η Βουλή πρέπει να αποτελείται μόνο από γιατρούς, δικηγόρους και επαγγελματίες της πολιτικής και για αυτό λοιπόν θεωρώ  πως έπειτα από τόσα χρόνια δουλειάς, έχω πάνω από 40 χρόνια ένσημα, έχω το δικαίωμα να καταθέσω εμπειρίες και λογικές. Και ο άνθρωπος ψάχνει τους ομοίους του... Νομίζω πως τους βρήκα στο "Ποτάμι", δηλαδή είναι ένα λαμπρό σύνολο και ψηφοδέλτιο και με τιμά η συνεργασία μαζί τους.

Για την πρωτόγνωρη εμπειρία του μηχανισμού ψηφοθηρίας και το συναγωνισμό με τους άλλους 47 συνυποψήφιους του:

"Για πρώτη φορά δεν ξέρω το μηχανισμό αυτό και δε μου πάει για να πω την αλήθεια να κάθομαι έξω από την εκκλησία, γιατί μου είπανε πως η εκκλησία αποτελεί πηγή ψηφοφόρων... Το άλλο που μου παν σίγουρα, είναι πως πρέπει να είμαι στις λαϊκές! Ε, δεν μπορώ να τα κάνω αυτά..."

Για τη... γεύση που του άφησε αυτή η 20ήμερη προεκλογική περίοδος:

"Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα των εκλογών είδα πως έχω αφήσει φίλους από όλες τις ομάδες που πέρασα. Μου έκανε καλό αυτή η προεκλογική περίοδος .Ξεφεύγοντας από το μικρόκοσμο του βόλεϊ και μπαίνοντας στο γενικότερο αθλητικό κόσμο, εισέπραξα μία αγάπη και μία εκτίμηση και αυτό είναι ένα καλό. Δηλαδή την άλλη μέρα θα πω αυτό είναι ένα... συν!

Για τα ανοιχτά μέτωπα (επαγγελματικός αθλητισμός, Ομοσπονδίες μαζικός αθλητισμός κ.α) που θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε περίπτωση εκλογής του:

"Ξέρετε πως εγώ εκ φύσεως είμαι μεταρρυθμιστής! Το απέδειξα στο λίγο διάστημα των 2,5 ετών που έμεινα στην Ομοσπονδία. Σε ένα κόμμα λοιπόν που λέει πως θα τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα". Ομοσπονδία  είναι ανάπτυξη και Εθνικές ομάδες. Δεν πιστεύω πως είναι απαραίτητο να συγχωνευθούν οι Ομοσπονδίες, για να κάνεις οικονομία. Οικονομία όμως μπορείς να κάνεις μέσα σε ένα μήνα, αν κάνεις τομές! Να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα της Ομοσπονδίας, να έρθουν όλες οι Ομοσπονδίες και η Γενική Γραμματεία στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Ομοσπονδίες πρέπει γίνουν ολιγομελείς οι και να περάσουν σε ανθρώπους που ξέρουνε και νέα παιδιά που αυτή τη στιγμή σπουδάζουν. Αλλά το πρόβλημα είναι βαθύτερο ... Το σύστημα αντιδρά σε κάθε αλλαγή!"

Για τον επαγγελματικό αθλητισμό:

"Πιστεύω πως ο επαγγελματικός αθλητισμός πρέπει να διαχωριστεί και να ξεκαθαρίσει το θέμα... Ήδη από την "ταμπέλα" του είναι Α.Ε ανήκει αλλού έχει δικές του διοργανώσεις και πλήρης διαχωρισμός."

Για το μαζικό αθλητισμό: "Δε νομίζω πως έχουμε πάρει όλη την αθλητικότητα για αυτά που πληρώσαμε. Δηλαδή ο ελληνικός λαός δεν έχει το ίδιο επίπεδο αθλητικότητας αι κάτι πρέπει να κάνουμε καλύτερα. Αυτό το κομμάτι πρέπει να το αναπτύξουμε... Αυτό όμως πρέπει να γίνει σε όλα τα επίπεδα. Θέλω πχ να δω στη νέα πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου αρκετά γήπεδα βόλεϊ, πρέπει τα παιδιά να χαίρονται. Ο ερασιτεχνικός επαγγελματισμός είναι ακριβώς συγκοινωνούν δοχείο με τον επαγγελματικό. Δηλαδή όταν ο επαγγελματικός αθλητισμός φτάσει ψηλά σου δίνει το star system και τα παιδιά μπαίνουν στον αθλητισμό. Τα παιδιά μπαίνοντας στον αθλητισμό δημιουργούν ένα εμβαδόν βάσης και δημιουργούνται έτσι περισσότερες ποσοστιαίες πιθανότητες να βγάλεις πρωταθλητές. Δεν δουλεύει όμως όπως πρέπει όλο αυτό, είμαστε πολύ οπαδικοί και έχουμε πολλές αλλαγές και όχι αξιοκρατική χρήση ανθρώπων για όραμα
Για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέφλεια: Εκεί είμαι ξεκάθαρος και δεν το κάνω για ψηφοθηρικούς λόγους. Γήπεδο υπήρχε, ήταν ένα άθλιο γήπεδο και "έπεσε" για να γίνει κάτι... Δεν "έπεσε για να γίνει πάρκο, ούτε ήταν πάρκο. Και συγχρόνως έχουμε κλειστά καταστήματα και ένα τεράστιο πάρκο δίπλα. Μπορεί λοιπόν και αισθητικά και εμπορικά να αναβαθμιστεί η περιοχή και νομίζω πως αρχιτεκτονικά είναι δουλεμένο και αξίζει και στον κόσμο της ΑΕΚ και στον αθλητισμό να υπάρχει αυτό το γήπεδο. Πραγματικά δεν μπορώ να βρώ την αιτία για την οποία γίνεται συζήτηση...".

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ