1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
07-04-2014 14:29

«Σε καλό δρόμο με ΟΠΑΠ για χορηγία και Στοίχημα»

Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Coral» η συνέντευξη ύπου της ΕΣΑΠ με κυρίαρχο θέμα τον απολογισμό της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ ενώ παράλληλα έγινε και η κλήρωση του προγράμματος πλέι άουτ. Το μήνυμα που βγήκε από την παρουσία του Αθανάσιου Μπασδέκη για λογαριασμό του ΟΠΑΠ, καθώς και τα λόγια του Παντελή Ταρνατόρου είναι ότι οι συζητήσεις για την είσοδο του βόλεϊ στο «Πάμε Στοίχημα», βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και δεν θα αργήσει η μέρα που θα μπορούμε να «παίζουμε» το βόλεϊ στον ΟΠΑΠ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των κεντρικών χορηγών ΟΠΑΠ και NOVA, τους εκπροσώπους των σωματείων και τους εκπροσώπους του Τύπου έκανε απολογισμό της μέχρι στιγμής πορείας του πρωταθλήματος, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την ανανέωση της χορηγίας του ΟΠΑΠ, την είσοδο της Volleyleague ΟΠΑΠ στο «Στοίχημα», για αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Επίσης ο υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος Γιώργος Κερκινές έκανε τον αγωνιστικό απολογισμό, ο υπεύθυνος Μάρκετινγκ Βασίλης Παπαγεωργίου ανέλυσε τις δράσεις της ΕΣΑΠ στον τομέα των χορηγιών.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος είπε στην τοποθέτηση του:

«Η σημερινή εκδήλωση είναι η πρώτη που γίνεται από την ΕΣΑΠ και είναι μία απολογιστική συνάντηση για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος (regular season). Η εφετινή αγωνιστική περίοδος είναι πολύ θετική για την Α1 ανδρών. Έχει όλα τα φώτα της δημοσιότητας και όπως είπαμε εξαρχής ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι το συναρπαστικότερο και ανταγωνιστικότερο την τελευταία 10ετία. Είναι πολύς κόσμος που δουλεύει για να συμβεί αυτό, που προσπαθούν όλοι σαν μια ομάδα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Όλοι με τον δικό τους τρόπο προσπαθούν ώστε να βγεί αυτό το αποτέλεσμα. Είχαμε δώσει κάποιες υποσχέσεις από την αρχή της χρονιάς. Θεωρώ ότι το ΔΣ της ΕΣΑΠ είναι πολύ σοβαρό. Οι ομάδες είναι φερέγγυες. Τα λάθη του παρελθόντος έχουν εξαλειφθεί. Οι διαιτητές και αυτοί προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και όλοι αυτοί οι κρίκοι έχουν δώσει ένα ωραίο πρωτάθλημα, χωρίς βία με ελάχιστες περιπτώσεις. Είναι ένα πρωτάθλημα που κερδίζει φίλους καθημερινά κι εμείς ωφείλουμε να το προστατεύουμε. Επίσης μοιραζόμαστε την αγωνία της ΕΟΠΕ για τις μεγάλες και άδικες περικοπές που έχουν γίνει από την Πολιτεία προς τις ομοσπονδίες. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο επικεφαλής χορηγιών του ΟΠΑΠ Αθανάσιος Μπασδέκης ο οποίος είπε:

«Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να συγχαρώ τους πρωταγωνιστές για την προσπάθεια που γίνεται. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία για την συνέχεια».

Ο διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της Forthnet Group (NOVA) Γρηγόρης Κατσογιάννης τόνισε την σημασία της τηλεοπτικής μετάδοσης του βόλεϊ προς τον φίλαθλο κόσμο:

«Πριν ένα χρόνο σε μία άλλη εκδήλωση που είχε δοθεί, παρουσίασαμε την στρατηγική μας για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Σκοπός μας είναι να δώσουμε στον φίλαθλο τους αγώνες. Εμείς από την μεριά μας το τηρήσαμε. Ειδικά την τελευταία αγωνιστική δείξαμε όλους τους αγώνες, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Αυτή είναι η στρατηγική μας, να μεταδίδουμε να σημαντικότερα πρωταθλήματα και με αυτό το πνεύμα αντιμετωπίζουμε και το βόλεϊ με σκοπό να γίνει μια σωστή μετάδοση των αγώνων. Ο φίλαθλος έχει πρόσβαση και μέσω κινητού να παρακολουθεί τους αγώνες. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Ο Πρόεδρος της Επίτροπης Πρωταθλήματος της Volleyleague Γιώργος Λεονταρίτης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε και στην αλλαγή που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στην προκήρυξη σχετικά με τα πλέι άουτ ώστε να μην υποβιβάζεται απ΄ευθείας η τελευταία ομάδα στην Α2:

«Είμαστε χαρούμενοι που το πρωτάθλημα τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν σας κρύβω πως στην αρχή της χρονιάς είχαμε άγχος πως θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα γιατί γνωρίζαμε πως όλες οι θέσεις θα κριθούν σε μικρές λεπτομέρειες. Μέσα από μεθοδική δουλειά, όλου του ΔΣ και την συμπαράσταση των χορηγών τα καταφέραμε. Η πολύ καλή συνεργασία του ΔΣ που ήταν ο βασικός παράγοντς της ομαλής εξέλιξης του πρωταθλήματος. Τελικά είχαμε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό που κράτησε το ενδιαφέρον καθόλη την διάρκεια του. Τώρα ξεκινούν τα ωραία και τα σημαντικά για το ελληνικό βόλει. Αυτός ο μήνας θα φέρει πιο κοντά τον κόσμο και τον καλούμε να γεμίσει το γήπεδα. Το βόλει το αξίδει και το απέδειξε και τολμώ να πω πως το φετινό πρωτάθλημα ήταν το πιο ανταγωνιστικό όλων των άλλων αθλημάτων. Είχαμε φιλάθλους και των δύο ομάδων στα γήπεδα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Κοιτάμε μπροστά και δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για του χρόνου να είναι ακόμα καλύτερα. Το θέμα είναι πως εμείς έχουμε κερδίσει το δικό μας... στοίχημα μετά την θετική εικόνα της κανονικής περιόδου. Ευχόμαστε να έχουμε ανάλογο φινάλε».

«Για να λέμε και τα κακά είχαμε το πρόβλημα της αδειοδότησης των γηπέδων. Η βασική αιτία των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν την φετινή χρονιά ήταν λόγω αυτής της αιτίας. Δεν γίνεται εν έτη 2014 να υπάρχει αυτό το πρόβλημα και ζητάμε την στήριξη της Πολιτείας να μεριμνήσει».

«Η ΝΟVΑ έκανε ένα μεγάλο άλμα με την προβολή των αγώνων. Ειδικά αυτό που έγινε την τελευταία αγωνιστική, δεν ξέρω αν έχει γίνει σε άλλη χώρα κάτι αντίστοιχο. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία πολύ αισιόδοξοι. Στο τέλος της χρονιάς με λύπη θα αποχαιρετήσουμε δύο ομάδες, αλλά αυτός είναι ο αθλητισμός. Εύχομαι το καλύτερο για όλα τα σωματεία αυτόν τον κρίσιμο μήνα».

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι με το γεγονός ότι και η 12η ομάδα συμμετέχει στα πλέι άουτ. Φανταστείτε σήμερα να έπεφτε στην ισοβαθμία η 12η ομάδα χωρίς να της δοθεί η δυνατότητα να μπει στα πλέι άουτ. Θα ήταν άδικο. Το σημαντικό είναι να προβλέπεις τις εξελίξεις και εμείς του πράξαμε σε πολλές περιπτώσεις».

Στην εκδήλωση συζητήθηκε και το αν ο νικητής του Λιγκ Καπ από την νέα χρονιά θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τον Πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρο να τονίζει:

«Έχει γίνει μία επαφή με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη και από του χρόνου θα μπει επίσημα στο καλεντάρι της ΕΟΠΕ. Δεν μου είπε ότι θα γίνει, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα συζητηθεί σε επίπεδο διοικητικού συμβολίου της Ομοσπονδίας».

Για το πρόβλημα της αδειοδότησης των γηπέδων:

«Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Πλέον όλα τα γήπεδα της Volleyleague έχουν αδειόδότηση. Με βάση τα σημερινά δεδομένα την επόμενη περίοδο δεν θα έχουμε πρόβλημα. Ένα από τα θέματα που έχουμε να συζητήσουμε με την ΕΟΠΕ είναι οι ομάδες που ανεβαίνουν από την Α2 να μην έχουν προβλήματα με τα γήπεδα. Υπάρχουν προϋποθέσεις για να συμμετέχουν οι ομάδες στην Volleyleague. Η ΕΣΑΠ θα προσπαθήσει να λύσει το όποιο πρόβλημα υπάρχει και μέχρι στιγμής δεν υπήρχε πρόβλημα».

Είστε ευχαριστημένοι για τις δημοσιογραφικές θέσεις που υπάρχουν στα γήπεδα:

Ο υπεύθυνος Τύπου της ΕΣΑΠ Κώστας Ασημακόπουλος δήλωσε: «Οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Κανονικά θα πρέπει να υπάρχει προστατευτικό δίχτυ όπως γίνεται στην Ιταλία για να μην έχουμε προβλήματα και σπάνε τα λάπτοπ. Είναι πρόβλημα που υπάρχει σε όλο τον κόσμο, λόγω της φύσης του αθλήματος. Από το καλοκαίρι, όλα τα σωματεία έκαναν τεράστια βήματα σε σχέση με την περσινή σεζόν. Έβαλαν ασύρματο ίντερνετ, μπήκαν περισσότερες θέσεις εργασίας για τους δημοσιογράφους και κάνουμε βήματα μπροστά. Πρέπει να γίνουν περισσότερα κυρίως στην ζήτημα της ασφάλειας ώστε οι θέσεις των δημοσιογράφων να μένουν προστατευμένες από το χώρο τον θεατών και οπαδών».

Επίσης αναφέρθηκε στο volleyleaue.gr που από τον Απριλίο του 2013 καταγράφει μέση μηνιαία αύξηση επισκεψιμότητας 23%, ενώ τον Μάρτιο του 2014 έκλεισε στους 83.450 επισκέπτες.

Σε ερώτηση σχετικά με τα παράπονα ομάδων για τις διαιτησίες ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος είπε:

«Υπήρξαν κακές και καλές διαιτησίες. Η αλήθεια είναι ότι έφυγαν έμπειροι διαιτητές και αντικαταστάθηκαν από νεότερους. Υπήρχαν προβλήματα και συγχαίρω τις ομάδες γιατί τα αντιμετώπισαν όπως πρέπει. Ο κανονισμός διαιτησίας δεν περιλαμβάνει τιμωρίες παρά μόνο και σε έκτακτες περιπτώσεις. Είμαστε σε συνεργασία τους διαιτητές. Η ΚΕΔ και η διαιτησία είναι ανεξάρτητο όργανο. Θα κάνουμε τις προτάσεις μας και είναι στο χέρι τους αν θα τις δεχτούν».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον εκπρόσωπο του ΟΠΑΠ Σπύρο Μπασδέκη σχετικά με την ανανέωση της χορηγίας απάντησε: «Δεν είμαι έτοιμος να πω κάτι για την χορηγία. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ για το εάν θα μπει το βολεϊ στο «Στοίχημα» ο Παντελής Ταρνατόρος απάντησε: «Είμαστε σε συζητήσεις με τον ΟΠΑΠ. Όλα είναι σε καλό δρόμο».

Κλείνοντας ο Παντελής Ταρνατόρος αφού ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον κόσμο που βρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου:
«Ευχαριστώ για την παρουσία σας. Θα την θεσμοθετήσουμε την συνέντευξη Τύπου για τις επόμενες χρονιές. Ο ελληνικός αθλητισμός περνάει προβλήματα. Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Εμείς θα βοηθήσουμε την ομοσπονδία, η ομοσπονδία να κάνει ότι πρέπει και θα είμαστε κοντά της».
Πρόταση για 14 ομάδες

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των ΤΑΑ αποσύρθηκαν σε άλλη αίθουσα του ξενοδοχείου Coral για την 104η συνεδρίαση του Δ.Σ., ενώ εκ μέρους της Παναχαϊκής θα παραστεί και ο Νίκος Ρουμελιώτης ο οποίος όπως είπε θα θέσει ζήτημα ματαίωσης των πλέι άουτ, παραμονής και των 12 ομάδων της Volleyleague ΟΠΑΠ και άνοδο δύο ομάδων από την Α2 ώστε το νέο πρωτάθλημα να γίνει με 14 ομάδες.

Περισσότερα από την κατηγορία: « Η κλήρωση των πλέι άουτ Στο ΑΣΕΑΔ η ΑΕΚ »

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ