Εκτυπώστε τη σελίδα
16-12-2013 19:26

Ο Άρης ζήτησε παρέμβαση της ΕΟΠΕ στην FIVB για μείωση του παραβόλου στον Ντεσπέιν

Την παρέμβαση της ΕΟΠΕ στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIVB) για τη μείωση του παραβόλου που απαιτείται για την έκδοση δελτίου στον Ρολάντο Ντεσπέιν ζήτησε ο Άρης με έγραφο που ανακοίνωσε ότι έστειλε στην ομοσπονδία (και όχι στην ΕΣΑΠ όπως εκ παραδρομής ανέφερε το Δελτίο Τύπου του Άρη).
Ο Ντεσπέιν είναι μεταξύ των αθλητών που βρίσκονται υπό την προστασία της FIVB (λόγω και της ειδικής συμφωνίας που υπάρχει με την κουβανική ομοσπονδία) και το παράβολο είναι 15.000 Ελβετικά φράγκα. Ο Άρης ζητάει να μειωθεί σε 7.500 Ελβετικά φράγκα (περίπου 5.500 Ευρώ). Η ανακοίνωση του Άρη προς την ΕΟΠΕ αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι, σας γνωρίζουμε ότι ο αθλητής ROLANDO JURQUIN DESPAINGE έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα του Συλλόγου μας διάρκειας πέντε (5) μηνών (έως 31/05/2013). Το παράβολο στην Διεθνή Ομοσπονδία FIVB για μία αγωνιστική περίοδο για τον παραπάνω Πετοσφαιριστή ορίζεται στο ποσό των 15.000 ελβετικών φράγκων. Σας παρακαλούμε όπως μεσολαβήσετε για την μείωση του παραβόλου λόγω της σύναψης συμβολαίου στη μέση της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 και της περιορισμένης χρονικής διάρκειας του. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Επιπλέον το ΤΑΠ Άρης με ανακοίνωση του σχετικά με το ότι δεν αγωνίστηκε ο Ντεσπέιν κόντρα στην ΑΕΚ αναφέρει πως την προηγούμενη Πέμπτη (12/12) ο Κουβανός αθλητής διέκοψε τη συνεργασία του με την ομάδα της Βραζιλίας που αγωνιζόταν, οπότε ήταν αδύνατο μέσα σε μία ημέρα να διευθετηθεί η διαδικασία για την έκδοση δελτίου από την Ελληνική Ομοσπονδία. Ακόμη κι αν συνέβαινε αυτό, ο παίκτης αγωνιστικά δεν θα ήταν έτοιμος 100% προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα στην αναμέτρηση του Σαββάτου (14/12) με την ΑΕΚ, καθώς όπως ο ίδιος ο Ντεσπέιν είχε πει, από την πρώτη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα του Άρη, έτοιμος 100% θα ήταν μετά από τέσσερις – πέντε ημέρες προπονήσεων.