1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-04-2022 14:12

Η ΕΟΠΕ στο 1ο Συνέδριο για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό

Δυναμική θα είναι η παρουσία της ΕΟΠΕ στο 1ο Συνέδριο για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα στο «Δ. Τόφαλος» 8-9 Απριλίου με βασικό σύνθημα «Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού».

Το Περίπτερο της ΕΟΠΕ, το οποίο θα λειτουργήσει από την Παρασκευή 8 Απριλίου έως και την Κυριακή 10 Απριλίου που θα ολοκληρωθεί η Έκθεση, είναι έτοιμο να υποδεχτεί ομάδες, φορείς, παράγοντες και απλούς φιλάθλους.

Την Ομοσπονδία στο Συνέδριο θα εκπροσωπήσει ο β’ αντιπρόεδρος, Τάκης Αντωνόπουλος, ο οποίος θα συμμετάσχει το Σάββατο 9 Απριλίου (14.45-20.30) στην 7η Ενότητα με τίτλο «Ο λόγος στις Ομοσπονδίες και στους φορείς αθλητισμού της Δυτικής Ελλάδας».

Παράλληλα την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 15.30, την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ, Θόδωρος Κανελλόπουλος, θα συμμετάσχει στην 3η Ενότητα (Β) με θέμα «Χρηστή Διακυβέρνηση στον Αθλητισμό και Διπλή Καριέρα Αθλητών».

Επίσης, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου θα στηθεί γήπεδο βόλεϊ και θα γίνουν αγώνες επίδειξης με ομάδες παγκορασίδων και κορασίδων.

Τέλος από τον χώρο του φιλέ στο Συνέδριο θα συμμετάσχει ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΑΠ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Γιάννης Αχιλλεόπουλος, ο οποίος θα είναι μεταξύ των ομιλητών της θεματικής Ενότητας (3-Α) «Ανανέωση - αξιοκρατία - διαφάνεια υπό το πρίσμα του αθλητή», η οποία έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή (15.30-17.45).

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν σημαντικές προσωπικότητες του Αθλητικού Κινήματος, πρόεδροι Ομοσπονδιών Ολυμπιακών και μη Ολυμπιακών Αθλημάτων και εκπρόσωποι της Πολιτείας, ενώ θα γίνει η ανάλυση του αποτυπώματος της αθλητικής μεταρρύθμισης με την παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη, θέμα με το οποίο θα ανοίξει τις εργασίες της διοργάνωσης την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 11.00.

Συνοπτικά η παρουσίαση θα γίνει από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργο Κανελλάκη, την αναπληρώτρια Υπουργό Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, την πρόεδρο της Ένωσης σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Βούλα Κοζομπόλη, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Εύα Μωραϊτίδου και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Γρηγόρη Πολυχρονίδη.

Στις εισηγήσεις τους θα αναφερθούν στα οφέλη της αθλητικής μεταρρύθμισης σήμερα και πώς αξιολογούνται, στις προτάσεις για την ανάπτυξη του αθλητικού οικοδομήματος της χώρας, στις προτάσεις για την ανάπτυξη του αθλητισμού στη Δυτική Ελλάδα και στον αθλητισμό ως εργαλείο ανάπτυξης τουρισμού και οικονομίας.

Στο άνοιγμα των εργασιών του Συνεδρίου χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρόεδρος ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Παπαδόπουλος και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ